pazarda balık satan esnaf, diğer esnaflardan daha karizmatik buluyorum ayrıca para bunlardadır, balık fiyatları malum... güzel meslek.
devamını gör...
çoğu samimi, konuşkan insanlardır.
devamını gör...
bir meslek hastalığı olarak kokan esnaf türüdür.
devamını gör...
kedi cenneti.
devamını gör...
balıktan anlamayan adamı ayak üstü dolandırabilirler ve adam işten anlamadığı için dolandırıldığını asla anlamaz, iki taraf için de mutlu sonlu bir dolandırıcılığı mümkün kılar.

gözümün önünde sazan balığını kaya çuprası diye sattığı vâkidir.
devamını gör...
"taze mi?" sorusunu kişisel alıp bozulan esnaftır. klasik cevap da "abi bizde bayat mal olmaz, aynı gün satılmayan balık, balık restoranlarına gönderiliyor" olur. bu sefer de restoranda kaç günlük balık yiyoruz diye düşünür insan. ben hiç ikinci güne kalmış balık duymadım, ne balıkçıda ne restoranda. balık tüketiminde de avrupa'da listenin en sonundayız.

kim yiyor ulan bu kadar balığı da ertesi güne hiç kalmıyor?
devamını gör...
bazılarının ayağında çizme olur.
devamını gör...
maşrapayla balıklara taze kalsınlar diye suyu atarken tezgahın önünden geçen var mı diye bir kontrol edin abi ya lütfen.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"balıkçı esnafı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim