barış atay denilen ırkçı ve faşistin emniyet genel müdürlüğü'nün kadına şiddeti engellemek için tek tuşla farklı dillerde ulaşımı amaçlayan uygulamasına getirdiği eleştiridir.
barış atay adlı faşistin tweeti

ek: kürtçeye özgürlük adı altında yapılan duyarların tamamı özerklik ve ayrılıkçılık düşlerinin tamama ermesi için demokratlık adı altında yapılan ali- cengiz oyunlarıdır. kürtler ülkenin tamamında ne sermaye ne de eşit haklar ekseninde ötelenmemiştir. aksine ege ve akdeniz zenginliklerinden, akp'nin müteahhit kadrosundan en çok nemalanan kesim olma nişanını taşımaktadırlar. siyasetin hemen her köşe başında ''ben kürdüm'' diyenin demokrat '' ben türküm'' diyenin faşist diye yaftalandığı bu zamanların şahidiyiz.
özetle, kürdün türkiye'de ezildiğini iddia edenlerin tamamı kürt faşizminin öncülleridir. yarın salt türklüğünüzden dolayı sizi bu topraklarda barındırmamak için türlü düşmanla, türlü emperyalistle yatağa girip, ruhunu satacak kadar gözünü kan bürümüş bu hainlere karşı bilinçli olmak elzemdir.
devamını gör...
ülkemize gelen en çok gelen insanların konuştuğu diller. arabilere özel dil, tatile gelen batılı ve ruslara özel dil seçenekleri.
devamını gör...
iddia değil hakikattir. faşist diyip içinizi rahatlatabilirsiniz. ya da gözlerini açıp kabul edersiniz.
buradan
buradan
ekleme; her dil özel ve güzeldir. türkiye topraklarında fransızca bilip türkçe bilmeyen ile kürtçe bilip türkçe bilmeyen kadınların sayısını kıyaslayın. ve sonra cevap verin şu soruma; bu sizin dilinize yapılsa kabul eder miydiniz?
devamını gör...
iddia değil suyun şeffaf olduğu kadar gerçektir kürtçeye düşmanlık olmasa bu topraklarda 30 milyonunun üzerinde insanın konuştuğu dil niye kades gibi önemli bir uygulama da bulunmasın fransızcanın bile olduğu (şaka gibi ama gerçek) fransızca. türkiye topraklarında kaç kişi fransızca konuşuyor ya. çok iyi biliyoruz ki kardeşiz palavrası sadece seçim arifelerinde dile getirilen bir yalan. fikrimce korkuluyor, korkuyorlar kürtler kimliklerine kaybetmeyeceklerini bildikleri için korkuyorlar korktukları içinde her türlü kötülüğü yapacaklardır. öğretmen atamalarında arapça için 503 kontenjan ayrılırken kürtçe için toplamda 3 kontenjan ayrıldı vicdanı, aklı, düşünebilme yetisi olanlar elinizi vicdanınıza koyup söyleyin bu düşmanlık değilde nedir? ha tabi düşünme yetisi olmayan, iq seviyesi bir eşeğinkinden düşük olanlar, vicdansız olanların binbir türlü bahanesi vardır yok türkiye'nin resmi dili türkçe yok diğer diller uluslararası diller falan gibi bahaneler şimdiden cevap vereyim kimse aksini iddia etmiyor mesele o değil mesele bu topraklarda bu dili milyonlarca insan konuşuyor niye bu dilin akademik gelişmelerine engel olunuyor niye kürt çocuklarının ana dillerine öğrenmelerine engel olunuyor ihtiyaç duyulacak resmi kurumlarda bu topraklarda hiç konuşulmayan diller varda niye kürtçe yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"barış atay'ın kürtçeye düşmanlık yapıldığı iddiası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim