evet hanım kızlarımızın cam sille, viledayla, elektrikli süpürgeyle kavga dövüş olduğu zaman aralığıdır, insanı yorar ama aynı zamanda da arındırır
devamını gör...
iki gün önce başlayan , şimdiden galip gelmeyi başaran savaştır.
devamını gör...
bugün ve yarın yapılmasi başlayan kutsal temizliktir.
devamını gör...
sözlükte ben ve sevgili @bengaripsengüzeldünyaumutlu tarafından 2-3 gündür yapılandır. ne zamandır temizlenmiyorsa artık, ovalıyorum ovalıyorum çıkmıyor! bizi bu hallere düşüren utanır mı hiç sanmam.

(bkz: overlok makinası ayağınıza geldi)
devamını gör...
asansörde yaşadığın katın düğmesini silecek kadar zirveye ulaşmaktır. allah kimseye nasip etmesin
devamını gör...
beni bitiren temizlik. öldüm ben, cenazemi kaldırın sözlük. 3 gündür dip köşe temizlik yapılıyor evimde, bir de üstüne şunu yap kızım bunu yap kızım atarları çekiyorum.
“kızıııım bana kuru bezi fırlatır mısın, kızım ayağına terlik giy, süpürme işin bittiyse gel de şuraların tozunu al, buraları mopla, hadi şunları yukarı çıkart/aşağı indir...”

konu temizliğe geldi mi bizim evde can sağlığı unutulur, sandalyeler üstüne çıkılıp avizeler silinir, ter banyosu yapılsa da temizlik bitene kadar durulmaz. “şu oda daha bitsin, burayı deterjanlayıp çıkacağım, söz.” nidaları yankılanıyor evde.

kendimize yardımcı olarak kardeşimi aldık ama yok anlamıyor şu temizlik işinden, sırılsıklam mopla caaaanım parkeleri silmeye çalışıyor, yok ben süpürmeyi sevmiyorum, sadece mop yaparım diyor bir de. artık “aaaaaaayh yeter!” dedim, annemle bir olup şutladık kardeşcağızımı. kaldık baş başa. temizlik bitti mi bilmiyorum, bitmemiş de olabilir, bitmiş olduğunu umabiliyorum sadece. 2 kişi olunca verim düştü yalan yok.

her neyse, bayram bayram dedik hiç bayram değil bu bize, kime bayram söyleyeyim mi? deterjan markalarına, süpürge satanlara, kuru temizlemecilere bayram. bayram bize değilse temizliği niye bize kaldı yine? gelmeseydi keşke bayram, sevmiyorum ben bayramları. en azından temizliğe gerek kalmazdı.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bayram temizliği felsefesi henüz bulunamamış bir ritüeldir. evin var olmayan köşeleri keşfedilir. temizliğin vücuda olan etkileri test edilir. kim ne der fikri için yapılmadığı pandemi sürecinde kanıtlanmıştır. peki milyonların kafasında tek soru, madem öyle neden yapılır ve neden bayramdan önce, hiç bir fikrim yok. ben atalar olsam herkes gelsin gitsin, ev iyice batsın normale dönmek için bayram temizliğini sona koyardım.

ya da bayramda bir farklılık olsun kim kime gidip gelecekse karşılıklı birbirinin evini temizlesin. aynı eşyalara sürekli temizlik yapmak evden soğutuyor insanı. yalnız temizlikten vazgeçemiyorum, o temizlik olacak...
devamını gör...
yarına elimi öpmeye gelen çocuklar için elim mis gibi çamaşır suyu kokuyor.
(kusmuk emojisi)
devamını gör...
damarlarım çekiliyor yorgunluktan.. kapıları mı, dolapları mı, mobilyaları mı, yerleri mi, tuvaletleri ve banyoları mı, camları mı temizlemedim.. evde temizlemediğim yer kalmadı.. tertemiz ve mis gibi oldu.. yorulduğuma değdi.. kirleteni vururum!
devamını gör...
uzerinden tir gecmis hissi veren temizlik turu
devamını gör...
şu an yapmakta olduğum şeydir koskoca salon camlarını sildim pertim çıktı kova ev nasıl temizlenecek help
devamını gör...
dün salonun perdesini ütüledik annemle. mübarek o nasıl perde ya, sanırsın beş metre duvak. bir yandan salon güneş alıyor, bir yandan ütünün buharı var. her tarafımızdan ter aktı valla, saunaya döndü salon. saatlerce de gitmedi o sıcaklık. annemin bir sonraki perde yıkayışında evden kaçmayı düşünüyorum. *
devamını gör...
misafirlere karşı temiz olma iç güdüsü.
devamını gör...
bütün gün uğraş sabah kalk yine aynı... işte tam olarak budur..
devamını gör...
bitmek bilmeyen temizliktir.
keşke akraba ziyareti diye bir şey olmasa da böyle toplu temizlik yapmak zorunda kalmasak. zaten bayramlardan nefret etme sebebimdir bu akraba ziyaretleri. her bayramda aynı konuları konuşmaktan bir türlü bıkmadılar gitti.
devamını gör...
bizim de bu hafta başlayacağımız temizlik. fakat ev yolgeçen hanı gibi.
devamını gör...
ülkemiz çapında milli temizlik günüdür.
devamını gör...
bu temizliği oldum olası anlamadım.
eviniz normalde pis mi de bayramda misafir gelir diye temizliyorsunuz?
şöyle de sorabiliriz : misafire uygun gördüğünüz temizliğe kendinizi layık görmüyor musunuz?

tavsiye: eviniz her zaman temiz olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bayram temizliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim