bu iki kurgu dikkat edilirse aynı evrende geçmediği anlaşılabilir ve kısım kısım farkları var.

roman evreninde ercüment çözer ve memduh başgan yoktur onlar tamamen dizi exclusive'i gibi bişey.

behzat'ın kızı berna öldürülmeden evvel şule denen kızla tanışmaktadır ve cevdet zaten ekipte yer almaktadır.(dizide 5.bölümlerde geliyordu)

ekip behzat amirleriyle daha rahat samimi konuşmaktadır mesela harun behzat ile sürekli kavgalıdır ve akbaba behzat'a senin dünyadan haberin yok gibi laflar da etmektedir. eda'da onunla daha senli benli konuşur bunun yanı sıra harun daha kel kafalı eda'da daha sarışın bir karakterdir.

dizi evreninde harun ve eda sevgili olurlar ancak roman evreninde böyle bişey olmaz ve harun'un evlendiği bir pavyon karısından merkez isminde bir oğlu olur daha sonra harun karısını aldatıp boşanır. harun eda'ya platonik şekilde aşık olmaya devam eder.

behzat'ın abisi şevket avm değil otel yöneticisidir ve behzat'ı güvenlik şefi yapmakta ısrar etmektedir ayrıca behzat'ı sürekli evlendirtme derdinde olmaktan çıkar hatta evlenme boşver bok var sanki amk bile demektedir ot dergisindeki bir kısa hikayede.

roman evreninde behzat bir apartmanın 4.katlarında oturmaktadır.

"cinayet ben oldum cinayet" lafı son hafriyat kitabında olmaktadır o kitap red kit ile ilgiliydi sonra sinemaya seni kalbime gömdüm diye uyarlandı.

senin fare yakalamışlığın kadar benim kedi sikmişliğim var lafı da ilk kitapta geçmektedir malum ilk bölümün konusu sadece ilk kitaptan uyarlamadır ama behzat bu repliği harun'a dizinin 78.bölümünde demektedir. bunun yanı sıra esra'nın "mutlu olacağımıza mutsuz yaşarız" gibi replikleri emrah serbes'in hikayem paramparça kitabındandır.
devamını gör...
şey net ama yazarının katil bir huur evladı olduğu. prim verip izleyen kitabını satın alan da kendi vicdanına hesap versin.
devamını gör...
az buz olmayan farklardır.


* savcı esra yok, savcı badem bıyıklı genç bir oğlan.

* ta blutv bölümlerinde gördüğümüz komiser suat ilk kitapta (her temas iz bırakır) da var, hatta bürodaki tek evli personel olduğu söyleniyor.

* behzat'ın annesi cebeci'de basit bir dairede oturan tonton bir teyze, öyle patroniçe falan da çıkmıyor.

* selim korkak ve içten pazarlıklı biri değil, harun'a yumruk yumruğa karşılık verebilecek kadar güçlü biri, ayrıca saçı uzun; akbaba küpeli yahut uzun saçlı değil, hayalet harun'dan bayağı büyük (harun ona abi der), harun ve tahsin müdürse dizide görüldüğü gibi işte. hayalet'in ve akbaba'nın gönül ilişkilerine dair bir satır yok.

* berna'nın ölümüne dair bir şüphe yok, herkes (başta behzat) intihar ettiğine emin.

* bahar ve kons gönül tam kitaptaki gibiler, sadece bahar'ın iki çocuğu da erkek (dizide sadece behzat'ı döven ergenus oğlu vardı, küçüğü kızdı).

* behzat şule'ye tam kızı gibi bakmıyor, zaman zaman o biçim gözle baktığı da oluyor ama herhangi bir sarkıntılıkta da bulunmuyor.
devamını gör...
harun'un merkez ismindeki oğlu daha sonra çıkan 3.kitapta behzat diye değiştirilmiştir. (bkz: yanık)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"behzat ç'nin roman evreni ve dizi evrenindeki farkları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim