yapılan bir araştırmaya göre 75 yaşındaki bir insan hayatının yaklaşık 7,5 yılını bir şeyler yiyerek geçiriyormuş. peki hayatımızda bu denli yer kaplayan yemek yeme eyleminin içeriğini nelerle ve nasıl dolduruyoruz hiç düşündünüz mü?
kimi zaman öğrenci evindeki yarısı kurumuş haşlanmış makarna, kimi zaman köşedeki dönerciden alınan 5 liralık döner, kimi zaman da paris'te bir tabağına küçük bi servet ödediğiniz chateaubriand.
buradan yola çıkarak yeme içme üzerine iki farklı rehber başlığı açma gereği duydum. ilk rehber bir anne atasözünden yola çıkarak oluşturduğum (bkz: ben evde sana aynısını yaparım rehberi). bu rehberde amaç, yazarların evlerinde yemek yaparken kullandıkları yeme içme sırlarını paylaşmasını sağlamak. efendime söyleyeyim sarmayı sararken kopardığın sapları da sarma ile birlikte pişireceksin ekşice olur güzel olur, ciğeri doğrarken kuşbaşından ince doğrayacaksın ki o samansı kıvam belli olmayacak gibi yemeği bir üst noktaya taşıyan detaylar veya az bilinen muhteşem tarifler, yapması kolay yemekler, misafir ağırlamalık yemekler, kız/erkek tavlamalık yemekler gibi farklı kategorilerden yazarların en sevdikleri tarifleri paylaştıkları bir başlık olması dileğiyle.
yeme içme üzerine ikinci rehber için (bkz: bugün dışarda mı yesek rehberi)
devamını gör...
tavuk dönerdir.

tavuk göğsünü ince fleto dilimleyip baharatlarla ve yağla karıştırıp diziyorsun bir kaba ve dondurucuya atıyorsun. lazım gelince istediğin kadar kesip tavada pişiriyorsun. yaparken biraz fazla yaparsanız çokca yeter.

youtube deryasında envai çrşit tarif var ama özü yukarda saydığım gibi hep. bir tane örnek olsun diye aşağı link bırakıyorum.

devamını gör...
ekler, profiterol ve karpatka. aynısını değil, daha güzelini bile yaparım. sır el lezzeti olabilir ya da artık her yerde bulunabilen tarifler.
devamını gör...
kavurma'm.

efenim ilk etapta derince bir tavaya hayvan yağı atıyoruz. (1 kilo et için 1-2 yemek kaşığı kadar, zevkiniz ne isterse)
yağ erirken aynı oranda tereyağı atıyoruz.
daha sonra kuşbaşı etimizi atıyoruz ( tercihen kuzu).
önce etler suyunu salıyor, sonra etler suyunu çekerken üzerine sıcak su katıyoruz. etlerin üzerine çıkacak kadar olması yeterli ilk etapta.
pişme sürecinde suyun miktarını ve etin pişme oranını ara sıra kontrol ediyoruz. eğer pişene kadar su yetmeyecek gibiyse ara ara sıcak su eklemesi yapıyoruz. (çünkü etin iyi pişmesi, ağza alınca dağılması önemlidir, kimse inekler gibi sürekli geviş getirmek istemez).
pişme süresi 1-2 saat arasıdır. (kuzu eti mi, dana etimi, hangisiyse eğer dinlenmişliği, etin bölgesi, yumuşaklığı önemlidir bu konuda. süreyi dediğimiz gibi ara ara kontrol ederek ayarlıyoruz).
pişmesine yaklaşık 20 dakika kala kaynayan tencerenin içine bütün bir şekilde minnak soğanlardan atıyoruz. zevkinize göre, 2-10 adet aralığında (20 dk önemli, çünkü hem pişmesi hem de dağılmaması gerekir).
pişme gerçekleşmiş ve etimiz yağ ile baş başa kalmışsa, zekimizin istediği en az 4 çeşit baharatı ekliyoruz. toplamda 1 yemek kaşığı olmalı ve tuz.
ister eklemeden önce kapatın ocağı, ister kapattıktan sonra ekleyin. artık zevkle götüreceğiniz bir tencere kavurmanız vardır önünüzde.
büyükçe bir servis tabağına et suyu ve tereyağı ile yaptığınız pirinç pilavının yanında servis edebilirsiniz. hatta yanında cacık ya da ayran olursa tadından yenmez hale gelebilir. ister zevki sefa halinde midenize bayram ettirin ister misafirinize son yıllarda yediği en güzel en kaliteli yemeği ikram edin.
devamını gör...
noodledan , envai çeşit italyan makarnaları na ,fajitadan quasedilladan , tika masalaya , susiden , caesar salataya ıslak keke , çökertme kebaptan , cheesecake kadar ne varsa evde çıkarırım. izmir ve çevresinde ikamet eden bağyan arkadaşlarla beraber yapabiliriz.

sakallı poğaça
1 su bardağı sıvıyağ , 1 su bardağı ılık su , 1 su bardağı sütü karıştıracağınız bir kaba dökün. marketlerde küp şekilde satılan yaş mayalardan birini bu sıvı karisiminizin içinde eritin. 2 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. unu eleyerek sıvı karisiminiza yavaş yavaş yedirin. tahmini 4 su bardağı un alır. hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yogurun. ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp , tepsiye serin. bezelerinizi üstlerini örtüp mayalanmaya bırakın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika civarında pişirin. labne peynir ve rende tulum peynir karıştırın. pogacalarinizin içine katık edin. maydonoz yapraklarını ayıklayıp , poğaçanizin ağız kısmına zevkinize göre koyun. afiyet olsun.
devamını gör...
latte ve mochadir. espresso makinesi güzel bir kahve süt ve kokteyl şurubu ile gerçeklesebilir
devamını gör...
farklı başlıklardaki tariflere daha kolay erişilebilmesi için bu başlığı bir çeşit dizin* olarak kullanmaya karar verdim.*
siz de gördüğünüz yemek tarifi başlıklarını buraya bkz. olarak verebilirsiniz.
zamanla bu girinin alt kısmına yeni bkz.lar ekleyeceğim.

+(bkz: fırında körili karnabahar)
+(bkz: ucuz ve pratik yemek tarifleri)
+yoğurt, ekmek ve keten tohumu ile basit ve hızlı yapılan bir tarif #12340
+basit bir fırnda sebze tarifi #16814
+yüksek protein oranlı basit mercimek tarifi #16883
+dondurma tarifi* #26223
+obsesif psikolojik danisman isimimli yazardan yapması pratik çeşitli tarifler #63777
+basit bir sebze çorbası tarifi #304854
+kısır* #347215
+onistanbul isimli yazardan besleyici ve doyurucu bir sebze çorbası* tarifi #375159
+kindred isimli yazardan sangria* tarifi #524387
devamını gör...
pandemimin tüm dünyaya öğrettiği durum. meğer ne becerikliymişiz. ama restoranda yemek gibi değil evde yemek yemek.
devamını gör...
kulüpte sevgilimle striptizci kız görmüşüzdür, ve üstüne tarifi gelmiştir.
benettonda kazak görmüşüzdür, annem şak yapıştırır cevabı, bana 10 numara 2 şiş 5 tane de yumak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ben sana evde aynısını yaparım rehberi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim