özellikle hamburger ve pizza gibi gâvur icadı hızlı yiyeceklerin hem zarını hem de pahalılığını iyi bilen annelerimizin geliştirdiği bir çeşit savunma kalkanı.
devamını gör...
şefkatten gelen ekoldür.
mazur görmek lazım.
bazı şeyleri yaparlar ama bazı şeyleri yapamazlar (sakın yapamayacaklarını söylemeyin hayırlı evlat olun)
sağlığımızı paramızı düşünen şefkatli anne ekolüdür.
devamını gör...
eski insanların tasarrufa ne kadar önem verdiklerini gösteriyor. aynısını yapmasa bile daha iyisini yapar. elleri öpülesi güzel anneler.
devamını gör...
hem tasarrufu hem de sağlıklı olanı tercih etmeyi bize öğreten bir ekoldür.

anne sözünü dinlemek lazımdır.
devamını gör...
saygı duyulması gereken ve buram buram şefkat kokan ekol.
lakin asla aynısı gibi yapılamaz
devamını gör...
parktaki arkadaşlarına özenip kardeş istiyor, ne deseydim başka.
devamını gör...
ev yapımı hamburgerlerin trend olmasıyla birlikte annelerin ne kadar öngörülü olduğunu görmüş olduk.
devamını gör...
bir çok şeyin aynısını evde çok daha güzel yapabilirsiniz.denedim ve gördüm. ha ben para basarım diyorsanız o sizin tercihinizdir ama özel bir yerin bir şeyi olmadığı sürece bir çok şeyi evde yapıyorum. hem maliyeti düşük hem de içine ne girdiğini biliyorum.bu konuda yerli markaları tercih etmek de önemli. bunun iki sebebi var.birincisi güven.ne yediğimin belli olması tercihim.ikincisi ülkem kazansın.
devamını gör...
fast foodlar için geçerli olan ekoldür.
efenim benimksi mükemmel olduğundan gerçektem yapıyor. canım ya.
devamını gör...
annelerin esas olayı kaçırdığının delaleti, ve beni fittirtan ekoldür. yani, zaten biliyorum ben senin evde yapabilir olduğunu, yapacağını. zaten de yapıyorsun, her gün, değil mi anacım? mesele orada yemek, tadını çıkarmak, disarda, o ambiyansta, farklı bir ortamda farklı bir deneyim yaşamak, mesele o tatlıyı, bu yemeği yemek değil ki.

ben bunu başka bir sehirde/ülkede yaşamak ornegiyle de çok yaşar, benzestiririm. geçen yıl iki ay birlikte kaldığım bir çiftçi topluluk vardı. bereket versin, kendi içlerinde hayattan, canliliktan, yaşamaktan el etek çektikleri için, farklı bir şey deneyimlemek, merak, gizem, keyif olgusunu tamamen göz ardı edip gorev/doğru odaklı bir yaşama odaklanmislardi. dolayısıyla hayatta kalmanın dışında yapılan herhangi bir şey saçma, gereksiz, ne diye yapacaksın ki, idi. yani bir nevi annelerin, daha da genişlet, toplumun tasviri.

burdaki tavır da suydu kisaca; ee, yemek, barınak, toplu yaşamak, üretmek, yenilenmek, uyumak, çalışmak. daha ne? yurt dışına gidip, orda yaşayıp ne yapacaksın? serseri serseri gezip ne yapacaksın? daha faydalı işlere yonel, yeteneğini buranın, suranin, onun bunun yararı için kullan. aynısını evde yaparız, burda yaparız, gezip de ne yapacaksın?


eh, aynı mal.
yontulmamis anne ile, yontulmamis mikro society örnekleri birbirinden çok farklı değil.

anneye söyle yanıt vermek istediğim ekoldur ozetle:
ama anneciğim, olay çok başka, bam başka. sen yap evde, yedir millete. ben yemeyecegim işte!
devamını gör...
ben bir anne miyim?
bu bende var.
en son dondurma yapmıştım evde ama o kıytırık çakma yoğurtlu dondurmamsı şeylerden değil.
hakiki salepli maraş usulü dondurma.
velhasıl kolum koptu karıştır karıştır.
karıştırırken düşünmekten bilinç altımın derinliklerinde kayboldum.
aman evde dondurma mı yapılırmış hiç*
(bkz: evde dondurma yapmak pişmanlıktır)
devamını gör...
anne ben sağlıksız besleniyorum lütfen.
devamını gör...
anne değilim ama kesinlikle ben öyleyim. az çok yemekten, kumaştan vs anlıyorsanız dışarda kazıklanmak durumunda kalmazsınız. bence hayattaki her şeyi ufaktan da olsa öğrenmeye çalışabilirsiniz. bu kumaş türleri bile olabilir.
bakıyorum monta, kumaş türüne bakıyorum. annemle biz bunu maksimum 300 liraya getiririz diyorum. gerçekten de 240 lira kumaş, 50 lira astarlık kumaş tutuyor. gidip 1.000 lira bayılmıyorum, aynısını evde yapıyorum.

ya da en basitinden dışarda kumpir canım çekiyor. yemek fiyatları şu sıralar uzaya fırladığı için diyorum ki alt tarafı fırına patates atacaksın içine malzeme doğrayıp koyması var. 1 kumpir almak yerine 3 kumpir yapıyorum evde.

anca böyle vaktim yoktur ya da param boldur da hovardalık yaparım. ama bu kısıtlamaları sadece kendime yapıyorum. elbette çocuğuma da öğretirim birazını ama ben çocuğumu kısıtlamazdım mesela. annemin de "alma, biz yaparız" diyip almadığı ama aynı zamanda yapmadığı çok şey var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"annelerdeki ben sana aynısını evde yaparım ekolü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim