gerçekleştirmemiz gereken bir eylemi yapmaya başlamamız için beş saniyelik bir süremizin olduğunu iddia eden bir kural. beynimiz beş saniyeden sonra bu eylemi gerçekleştirmemizi engelliyor. bu yüzden erken harekete geçmekte fayda var.

bu kuralı ortaya atan mel robbins şöyle diyor" bir şeyi yapmak istediğinizde bunu beş saniye içerisinde yapmazsanız zihninizin fren mekanizması devreye girer. fikri öldürmüş olursunuz. sorun fikirler değil. sorun harekete geçmemek. ve bunu bir başkası değil kendiniz yapıyorsunuz. yapmayın!"

çok haklı bir açıklama olduğunu düşünüyorum. çoğu insandaki erteleme hastalığını bu kuralla halledebiliriz. biz yapmaya başlamadıkça, harekete geçmedikçe yapacağımız iş gözümüzde büyüyor ve bize ağır gelmeye başlıyor. ağırlaşmasına izin vermeden harekete geçersek hayatımızın kolaylaşacağına inanıyorum.
devamını gör...
yere düşen bir yiyeceği 5 sn içinde alıp yiyebileceğimizi söyleyen kural.

dipnotu: 3 saniyemiydi yoksa.
dipnotu 2: üflemeden yemeyin.
devamını gör...
oldukça işe yarayan, disiplinli olmaya teşvik eden ve iradeyi güçlendiren bir uygulamadır.

bu kuralı bilmeden önce alarm çalmasına rağmen yataktan zar zor kalkardım. kuralı öğrendikten sonra beynim yavaş yavaş alışmaya başladı ve artık zınk diye yataktan kalkmaya başladım.

kesinlikle ve kesinlikle uygulamanızı öneririm.
devamını gör...
sevgilinize sitemkar bir mesaj atmanızı engelleyen kural. az bekleyin geçecek.
devamını gör...
basketbolda bir kuraldır. bir oyuncu bu süre zarfında pas vermeli, şut atmalı ya da topu yere vurmalıdır. ayrıca top oyuna sokulduğu sırada topu oyuna sokacak oyuncu bu süre zarfında topu elinden çıkarmalıdır.

bahsi geçenler yapılmadığı takdirde 5 saniye kuralı ihlal edilmiş olur ve top karşı takıma geçer.
devamını gör...
yaklaşık 1 saat önce falan googleda zaman yönetimi, ertelemeye başlamak vs gibi şeyler arattım. neyse dedim biraz şarkı açayım. youtube’a girdim barış özcan takip etmediğim halde “bu video’yu ertelemeden izle” çıktı karşıma.
ne anlatmış diye merak edip açtım, güzeldi. bu aralar içinde bulunduğum durumu açıkladı.
dedim şu işimi yapmadan sözlüğe bakayım az, bu başlık karşıma çıktı. noluyoruz yau dedim, bu kadar da peşpeşe denk gelmek olamaz artık vs burayı’da okudum.

normalde gayet disiplinli, tertipli, düzenli, organizeyim ama bu aralar bi salaklık mı çöktü üstüme, tembellik desem değil, anlamlandıramadığım bi boşvermişlik var üstümde. onla cebelleşiyorum...

şimdi de yarım bıraktığım işleri yapmaya gidiyorum. galiba, sanırım, umuyorum yani.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"beş saniye kuralı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim