tanım: bilim kurgu ve fantastik edebiyat severlerin bir araya gelerek türü uzaktan yakından ilgilendiren her türlü konuda fikir paylaşımında bulunduğu platformdur.

şimdi gelelim asıl meseleye.

kısa zamandır sözlükte bulunmama rağmen tanıştığım insanların ya da tanımlarını okuduğum çoğu kişinin edebiyat ile ilgilendiğini gözlemledim. işin güzel tarafı bazı yazar arkadaşlarımızın ilgilendikleri konularda oldukça derinlemesine bilgiye sahip olduğunu gördüm.

bunun üzerine bugün kahvaltı yaparken aklıma sözlüğün böyle bir topluluğu var mı sorusu geldi. çok fazla detaylı bakmadım ama böyle bir başlık yoktu, sanırım spesifik böyle bir topluluk da bulunmamakta. bu kapsamda diyorum ki acaba bilim-kurgu ve fantastik edebiyat severler olarak bir araya gelsek, okuduğumuz kitaplar üzerinde tartışmalara girsek ya da yeni kitaplar önersek, bunun dışında da bu türleri ilgilendiren haberleri, gelişmeleri birbirimizle paylaşsak güzel olmaz mı? hatta kültür ve sanatın her dalı bu kategoride değerlendirilebileceği için anime, manga, resim, müzik vb. gibi alanlarda deneyime sahip arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunsak bence çok tatlı olabilir.

hatta bunu bir derece ileriye taşıyarak discord vb. yerler üzerinden frp oturumları düzenleyebilir, kendi oyun gruplarımızı oluşturabiliriz.

ben açıkçası frp kısmından uzun zamandır uzaktayım, eskiden d&d kurallarına göre oyun oynamışlığım vs. var ama çoğunu unuttum. ama mutlaka sözlükte bu konularda da bilgisi olan arkadaşlar vardır.

fantastik edebiyat alanında ise kendi adıma iddialı sayılırım. bütün bu yazı içeriğinde neyi amaçladığımı anlatmak adına okuduğum serileri özet geçeyim;

zaman çarkı serisi
dune serisi
ejderha mızrağı serisi
yüzüklerin efendisi serisi ve tolkien'in diğer bazı kitapları
yerdeniz serisi
ölüm kapısı serisi
gediksavaşları efsanesi
sissoylu serisi
belgariad serisi
mallorean serisi
drizzt efsanesi serisi
diskdünya serisi
kral katili güncesi
kara kule serisi
elric serisi

ve bunların dışında diğer fantastik edebiyata ilişkin kitaplar.

ha bilim kurgu alanında da okuduğum kitaplar var ama onları seri olarak hiç okumadım o yüzden bahsetmek gereği görmüyorum.

özet olarak; böyle bir şey yapsak güzel olmaz mı diyorum. saygılarımla.
devamını gör...
güzel olur. yaz beni listeye.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bilim kurgu ve fantastik edebiyat topluluğu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim