yol kenarlarında tabelada yazılı görünce asla durup içmeyiniz. genelde tozdan imal ediliyor.
devamını gör...
kaliteli ve hakiki karadut suyu, urmu dutundan yapılır. urmu dut suyu, gaziantep'in coğrafi işaretli şerbetlerinden birisidir.* urmu dutu, iri ve koyu mor, ekşi meyvelere sahip bir karadut çeşididir. 100 kg duta 20 litre kadar su eklenerek yapılır ve kıvamlı bir yapısı vardır. çok lezzetli olduğu gibi çok da faydalıdır. koyu kırmızı-mor meyvelerde olduğu gibi antioksidan deposudur.

gaziantep'e yolunuz düşerse mutlaka deneyin, asla orman meyvesi aromalı yapay içeceklere benzemiyor, benim antep dışında içtiğim dut şerbetleri hep öyleydi çünkü. zincirli bedesten'in hemen yanında şerbetçi bir abi var seyyar satan (meyan, dut ve limonata satar), onların dükkanları da var ama ismini hatırlayamadım.* oradan içebilirsiniz, afiyet olsun :)
devamını gör...
iyi olanı bulmak zor. özellikle dışarıda içip iyi olanına denk gelmedim. tavuk dünyasında satılanlardan özellikle uzak durulmalı. ayrıca bazı kafelerde özellikle deli gibi para verip tozdan yapılmış ve thank'den daha kötü içecekler içebiliyorsunuz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"buz gibi karadut suyu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim