#televizyon dizileri #final yapan diziler
aile / animasyon / komedi
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

1960'lı yıllarda yayımlanmaya başlayan, orijinal adı calimero olan, ülkemizde de 80'li yıllarda yayımlanan, italyan yapımı bir çizgi film karakteri olan civciv.

izleyenlerin kafasına "ama haksızlık bu, öyle değil mi?" cümlesiyle kazınmıştır. bu cümleyi söylerken ekrana böyle bakmayı da ihmal etmezdi:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
calimero kompleksi olarak bilinen, ırkçı bir hakaretin kaynağı olan çizgi film karakteri.
tüm sarı civcivler içinde, tek siyah civciv olarak lanse edilen calimero; , ezik, öz saygısı düşük bir karakter olup , yumurtasından bile tam çıkamamış zavallı bir karakterdir. kendisine acır, ve en sonunda seyirciye dönerek bu haksızlık değil mi? onlar benden büyükler bu adil değil der!!

toplumdaki adaletsizlikler sebebiyle, sürekli şikayet eden kişiler için kullanılan bir rahatsızlıktır efem. öyle bir hale gelir ki bu şikayet etmek bir yaşam tarzı haline gelir.

''
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel''
devamını gör...
kafasında yumurta kabuğuyla gezen ve onu da bedeninden bir parça sanan bir gerizekalı çizgi film karakteriydi bu efsane sözü ise "ama bu haksızlık diil mi"

devamını gör...
seyrederken beni en çok sinir eden çizgi filmlerden ikincisiydi (ilki elbette clementine). hep başına birşeyler gelirdi. seyrettiğim sene öğlenci olduğum için hem sinir olup hem seyrediyordum ( tek kanal döneminin ufak bugları işte).
devamını gör...
bir toni pagot ve nina pagot çizgi dizisidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
dizi altmışlı yıllardan başlayarak yetmişli yılların ortasına kadar devam etmiştir. daha sonra doksanlarda ve 2014 yılında tekrar çekilmiştir. uzun zaman televizyonlarda yayınlanmış olan çizgi film bir dönem türk televizyonlarında da gösterilmiş ve oldukça ilgi toplamıştır.

diğer bütün üyeleri sarı birer civciv olan bir ailenin tek siyah ferdi olan calimero toplamda beş yüze yakın bölüm boyunca farklı maceralar yaşar ve her bölüm içinde en az bir kere kameraya dönüp ağzını büzerek "ama haksızlık bu" der.

kafasının üzerinde bir türlü kurtulamadığı ve muhtemelen de kurtulmayı hiç düşünmediği kabuğu ile dolaşıp sürekli kendine yapılan haksızlıklardan şikayet eden calimero oldukça sevimsiz bir çizgi dizi kahramanıdır.

bu çizgi dizinin yalnız ve güzel ülkemde yayınlanmasının ardından birçok insana calimero lakabı takılmıştır. bazıları sevimli olduğunu düşündüğü bazıları da şikayetlerinden yıldığı için çevrelerindeki insanlara bu lakabı uygun görmüştür.

ayrıca bu çizgi filmden sonra hayatlarını tamamen bir şeylerden şikayet ederek geçirmeyi adet edinmiş insanlar için kullanılan calimero sendromu da hayatımıza girmiştir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim