carl friedrich heinrich werner, 4 ekim 1808 - 10 ocak 1894 yılları arasında yaşamış alman bir suluboya ressamıydı. goethe'den de eğitim almış alman aktriss christiane becker-neumann'ın torunu, bir şarkıcı ve piyano öğretmeninin oğluydu. almanya'da, weimar şehrinde doğan werner; leipzig, londra, münih, venedik, kahire, atina gibi şehirlerde de bulunacak, eserler üretecekti.

werner aslında ilk önce marangozluk öğrenmişti. daha sonra 1824 yılında leipzig sanat akademisi'ne giderek veit hanns schnorr von carolsfeld'den eğitim aldı. 1829 yılında almanya'ya gidip friedrich von gärtner'in yanında bir süreliğine mimari eğitim de almıştı. kendisini öne çıkardığı ilk eserleri mimari tasvirlerdi. dresden'de bir sergi açtı ve bu güzel sanatlar akademisi müdürünün dikkatini çekti. 1831 yılında resmen resme geri dönen sanatçı kendisine italya kapılarını açacak bir burs bulmuş, 1850 yılına kadar orada kalmıştı. -italya'ya gitmesinde goethe'nin cesaretlendirmesinin de payı olduğu söylenir.- venedik, bologna, floransa ve roma gibi şehirleri görme fırsatı bulan werner, iskoç ressam george august wallis'in kızı giuditta wallis ile evlendi. 1842 yılında, kendisi gibi ressam olacak oğlu rinaldo werner dünyaya gelecekti.

roma'daki alman sanatçılar derneğine üye olan -başka dernek ve topluluklarda da bulunmuştu- hatta bir süre başkanlığını yapan ressam avrupa'da da belirli noktalarda, özellikle ingiltere'de ve diğer bazı avrupa ülkelerinde sergiler açtı. daha sonra gezmeye devam eden werner, ispanya, yunanistan gibi ülkelere gitti. 1856 yılına leipzig'e geri döndü. ve 1894'teki ölümüne kadar buradaki kraliyet sanat akademisinde suluboya dersleri verdi. eserleri victoria ve albert müzesi, venedik müzesi ve berlin'deki ulusal galeri gibi yerlerde rastlayabileceğiniz sanatçı, suluboya sanatında zamanının önde gelen isimlerinden biriydi; ludwig passini, georg von rosen gibi sanatçılara eğitim vermişti.

kaynakça ve daha fazlası: wikipedia, britishmuseum.org, 1stdibs.com, mutualart.com, alfineart.com, rkd.nl
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"carl friedrich heinrich werner" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim