suç: allah'ın varlığına inanmamak; ceza: sonsuza dek yanmak. her seferinde yanan derinin tazelenmesi. şimdi burada bir oranti, bir mütenasip olma durumu var mı mubarekler? allah için söyleyin.
devamını gör...
evet var. allah'ı inkar ile o ve o'nun yarattığı her şeyi inkar etmiş oluyorsun. yani hadsiz ve nihayetsiz inkâr hadsiz ve nihayetsiz ceza gerektiriyor.
devamını gör...
öncelikle başlığın başına şaka maka koymadığı için yazara teşekkür ediyorum. vardır orada da rahşan affı misali bir şeyler pozitif düşünmek lazım.
devamını gör...
en çok cehennemden cennete cezasını çekip giden tayfanın hâli merak uyandırır bende. acaba olanlar unutulacak mı?
devamını gör...
inanç meselesi bunlar. çok da tartışmamak lazım aslında. herkes kendi inancında özgürdür.

ben cehennemin cezalandırma mekanı olduğuna inanmıyorum. cehennemin ceza mekanı olmaktan çok arınma mekanı olduğunu düşünüyorum. bu yüzden de herkes cehenneme bir şekilde girmek durumundadır. kur'an-ı kerim de aslında bundan bahsediyor. meryem suresi ayet 71.

insanın asli mekanı cennetse, cennet ise temizlik, saflık ve güzellik ile tanımlanmışsa dünyada elde edilen kirlerin mutlaka arınacağı bir yer de olmak zorunda. onun da cehennem olduğunu düşünüyorum. bir arınma yeri yani.

neyse konu derin. inanan araştırsın bence. inanmayan da neye inanmadığını bilmek açısından yine araştırsın. araştırma güzeldir. zihni açar, varlığı ile yokluğu ispatlanamayan fenomenler üzerinde fikir sahibi olunmasına yardımcı olur. kestirip atmaktansa araştırmak en iyisidir.
devamını gör...
top kiminse kuralları o koyar .
devamını gör...
70/80 yıllık ömrün cezasının sonsuz olması nedeniyle haklı olan önerme.
devamını gör...
steakhouse zincirinde siparis veriyor sanki herif.
devamını gör...
düşünsene mesela 21 yaşında hristiyan olarak yani islam'a göre kafir olarak ölen birini ele alalım. bu çocuğun zaten ortalama 12 senesinde bilinci çocuk olduğu için yoktu. bu çocuk sadece 9 sene bilinçli yaşadı. bunun da toplam 3 senesi uykuda geçti. bu çocuk 6 sene bilinçli sayılabilecek (esasen 12 yaş sonrası bile tam bilinçli değil) hristiyan bir ömür sürdü. bir tanrı düşünün ki 6 sene kafir yaşadı diye bu çocuğu sonsuza kadar yakacak! baba nerede adalet! madem 6 sene kafir yaşadıysa 6 sene yak en kötü, sonra da yok et! sonsuzluk ne kardeşim ya! yani yeryüzündeki hiçbir din inanılacak durumda değil!
devamını gör...
bu konu üzerinde biraz düşününce şu sonuca vardım: öncelikle allah adildir, o ne derse o olur. şimdi cehennem azabının sonsuz olmadığını düşünelim, adam ne der, neyse süresi cezamızı çeker çıkarız der. e bu durumda ne oluyor? cehennemin caydırıcılığı kalmıyor. cehennem cehennem olmaktan çıkıyor. öyleyse cehennemin sonsuz olması şart gibi bir şey.
devamını gör...
daha çok kötülük yapmış olan bir dindarın sonunda cennete gidecek olması ama daha az kötülük yapmış bir kafirin sonsuza kadar yanacak olması. buna önem sırası diyoruz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cehennemde infaz edilecek cezanın sanki biraz abartılı olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim