çünkü telefonlarımız insan tenini anlayacak hissiyata sahip. onlar da içlerinde birer kalp taşıyor. telefonlarımıza şefkatle dokunalım, onları kırmayalım.

edit: kafam çok güzel lan.
devamını gör...
yanıtı piezoelektrik teknolojisinde yatan soru
devamını gör...
bilinemez. hakkında yapılan tartışmalar telefon ekranına sorulmadığı sürece bir cevap veremez. kesinlik yoktur. (bkz: ne saçmalıyorum ya ben)
devamını gör...
hdd, anakart, ram ve türevlerini korumak için kullanılan antistatik poşetler ile anlayabileceğiniz bir durum.
devamını gör...
normal zamanda gerilim bütün dokunmatik yüzeye eşit dağılırken sen dokunduğun zaman yüzeydeki gerilimde dalgalanma oluyor. o sayede anlıyor.
devamını gör...
ekran çok ince bir tabaka, ekran silindiği zaman çıkmayacak şekilde şeffaf ve elektriği ileten bir malzeme ile kaplı. indiyum kalay oksit bu malzeme. siz ekran üzerinde bir noktaya dokunduğunuzda dokunduğunuz noktaların koordinatı ekran mikro işlemcisine gidiyor. o da nereye dokunduğunuzu hesaplıyor. felsefesi basit üretimi çok kompleks bir proses
devamını gör...
akıllı olduğundan dolayı.
devamını gör...
allah işte. isteyince yaptırıyor öyle şeyler.
devamını gör...
cep telefonu ekranı 6 katmandan oluşur. bu katmanlar dokunma olayını hassaslaştırmak; ısı, toz, nem gibi dış etkilerden ekranı korumak için gereklidir.
ekranın 4 köşesinden de gerilim uygulanır ve ekran yüzeyinde dengeli bir elektrostatik alan oluşturulur.
ekranı analiz eden ve elektrostatik alanda oluşan değişimi algılayan bir osilatör vardır.
bu osilör, ekranı x ve y koordinatlarına göre haritalandırır.
ekrana bir iletken temas ettirildiğinde (insanda da sürekli bir elektrostatik yük vardır)
osilatör bu koordinat düzleminde gerçekleşen değişimleri toplar ve toplanan veriler işlemci birimine gönderilir. işlemci o koordinata hangi harfi veya hangi rakamı, veyahut hangi linki kodlamış ise yönlendirme ona doğru yapılır.
eğer ekranınızı test etmek istiyorsanız telefonunuzun arama kısmına
*#0*# yazın ve tuşlayın.
touch kısmına geldiğiniz zaman ekranın dokunmatiğini test edebilirsiniz. tüm kareleri yeşile boyamadan o ekrandan çıkamazsınız haberiniz olsun.
eğer koordinatlarınızı da merak ederseniz aynı ekranda touch seçeneğinin solunda sensor var. oradan, telefonun koordinatlar konusunda ne kadar hassas olduğuna gözlerinizle şahit olabilirsiniz.
tam madalyalık bir tanım oldu gerçekten.
devamını gör...
telefonun ana ön ekranında bulunan sensörlerden kaynaklı bir durumdur. ön ekrana hafif dozda çarpma efekti oluştuğunda, telefon ekranı kapatır. bunun temeldeki sebebi ise; gizlilik ihtiyacıdır. eskiden mesaj geldiği anda telefonun ekranı açılır ve belirli bir saniye ekran açık kalırdı. ekran herkes tarafından rahatça okunabildiği için, bu durumun gizlilik beklentisine saldırı olduğu düşünüldü ve bahsettiğimiz sensöre dayalı böylesine hızlı bir sistem geliştirildi. artık tek el hareketi ya da kılıfınız ile ekranı kapatabiliyorsunuz.

bu sensör özellikle apple’da çok gelişmiştir. keza kapaklı kılıf kullanmayı başaramayan herkes, her önüne gelenin aramasını yanlışlıkla kapatır. babam bu konuda hala kendisini geliştirmeye çalışıyor.
devamını gör...
fiziksel ve de kodlamaya dayalı olarak.

önceki tanımlarda arkadaşalar fiziksel kısmını açıklamaya çalışmış sensör sisteminin nasıl oluşturulabildiğini izah etmeye çalışarak ancak sensör görevi gören fiziksel donanım birlikteliğini yazılıma (kodlara) bağlayan köprüyü yazılımın kendisiymiş gibi farzedip açıklamayı devam ettirmemişler. teknik olarak açıklayabilecek biri değilim ama şöyle söyleyebilirim : kompike bir sensör olarak farzedecek olursak, telefonunuza dokunduğunuzda ya da telefonunuza herhangi bir şey temas ettiğinde, işletim sisteminin kullandığı tüm yazılımlara yüklenmiş kodlar sayesinde (parametreler ve aralıkları) nasıl bir nesnenin telefonunuza nasıl bir etkide bulunduğu ya da bulunmaya çalıştığına karar veriyor android denilen şey. android denilen şey birinci nesil bir işletim sistemi robotu, ilkel bir çeşit yapay zeka ve o da bir çeşit yazılım, kendisine bağladığı tüm yazılım ve işletim sistemleri adına karar veriyor.
aslında (android açısından), işlerin, tam olarak tarif ettiğim şekilde olduğu gün geldiğinde aletlerinizi tanıyamayacaksınız, çünkü onlar sizi tanıyacak ehuhe. belki de hiç yönettirmezler telefon vs. gibi şeyleri yapay zekaya. *
devamını gör...
hadi ateistler bunu da açıklasın bakalım yaa.!!
devamını gör...
deri değdiğini alamıyor ki, elindeki ıslak bir malzeme ile dokununca çalışır zaten.. elektirik gitsin yeter ne ile veya nereniz ile elektirik ileteceginiz söz kalmış..
kış tavsiyesi soğuk havada eldiveni çıkartmayın eldivenin parmak ucunuzu nemlendirin yeterli...
devamını gör...
dokunacağınız maddeyi nemlendirin yeter gibi sexy çözümlerle cevaplanmış sorunsal.
masum bir başlık işte böyle +18 leşir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cep telefonu ekranına deri değdiğini nasıl anlıyor sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim