olumsuz kalıpta sorulan olumlu sorular diyebiliriz, özellikle bazı kültürlerde nezaket, görgü, âdet vs sebeplerle insanın reddetme eğilimi kabul etme eğiliminden daha düşüktür, bu sebeple özünde olumlu sorulara olumsuz cevap vermekte zorlanırız, bu yöntem bazen almak istediğiniz cevabı almanızda işe yarasa da bazen de istemeden karşı tarafı yönlendirmiş olursunuz. örneğin "çay içermisin" sorusuna evet diyebilecek birine "çay içmiyor musun" şeklinde sorduğunuz da "hayır içiyorum" alma olasılığınız çok düşüktür, çoğu durumda aynı şeyi gözlemleyebilirsiniz "gitmiyor musun" "girmeyelim mi" "istemez misin" gibi, sizde denemeler yapıp insanların nasıl manipüle edilebilecegini görebilirsiniz.
devamını gör...
zamanında nazi almanyasının sonrasında saray yalakası trollerin kullandığı yöntemdir.

en anlaşılır örnek:
- karını dövmeyi bırakacak mısın?

evet de desen hayır da desen iki türlü de karını dövdüğünü kabul etmiş olursun.

sözlüklerdeki bilmem kim niye bu kadar sevildi veya sevilmedi başlıkları da bu sekildedir. önden algı yaratır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cevaplayanı manipüle eden sorular" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim