çokça tartışılan ve üzerinde yüzlerce konunun konuşulduğu çirkinlik müessesinin gerçekte ne olduğu konusunda sonuca ulaştırılması gereken bir konudur. gönül isterki güzellik-çirkinlik denen kavram gerçekten bize dikte edilen bir olgu olsun ama yemin ederim değil...
devamını gör...
hastalıktan ziyade durumdur. biraz algı meselesi ve değişken bir durumdur. dönemsel
güzellik-çirkinlik algıları değişir. moda gibi bir şey efendim. sanatı bile var bu durumun hemen es geçmeyin. çirkinlik önemli bir durumdur.
devamını gör...
çirkinlik olsa olsa hastalıklı bi zihnin ürettiği kavramdır. neyi baz alıyorsun da güzele çirkine karar veriyorsun?
devamını gör...
çirkinlik ne bir hastalık, ne bir sendrom ne de bir fiziksel bozukluktur. kaldı ki çirkinlik ya da güzellik kişiye göre değişen göreceli bir kavramdır.

he illa bir kalıba sokmak istiyorsak, çirkinlik ya da güzellik genetik bir olgudur.
devamını gör...
iyi o zaman hepimiz fiziksel olarak hastayız. zira hepimiz birileri için çok güzelken birileri için çok çirkiniz.
devamını gör...
afrikada kilolu kadınları güzel bulan bir kabileden bahseden belgesel izlemiştim, ben ergen yaşlarımdayken de koca kalçalılar güzel bulunmuyordu... diyeceğim o ki başlığın sahibi arkadaş oldukça minik bir gözlem deneyimine sahip. tamamen insan kurgusu bir olgudan bahsederken bunu hastalık olarak isimlendirmiş ki hastalığın tanımını dahi bilmediği de açık. üzülcü böylesi başlıklar görmek...
devamını gör...
saçma bir tespit. sana göre çirkin olanın da bir alıcısı vardır mutlaka. sahi çirkin kime denir?
devamını gör...
güzellik de hastalıktır. o hiç hasta olmam sanır, o da hiç iyileşmem sanır. hastalık bence bu kavramları üreten zihinlerde biraz da.
devamını gör...
olgudur çünkü değişiyor kişiden kişiye.
devamını gör...
bir hastalık değildir ama iyi bir şey olmadığı da kesindir. gerçekçi olalım, insanların genelinin güzel buldukları ya da genelinin güzel bulmadıkları isimler vardır. o yüzden kime göre neye göre muhabbetini geçelim; her ne kadar etkili olsa da, iddia edildiği kadar değil.

not: çirkinlik yoktur muhabbeti yapan kişiler büyük ihtimalle çirkindirler.
devamını gör...
entrylerde çirkinlik hastalıklı bir zihnin ürettiği bir şey diyen de var, göreceli bir kavram diyen de. saygı duyuyorum ancak şu pembe gözlüklerin arkasından gördüğünüz dünyanın gerçek olmadığını da hatırlatmak isterim. buyrun o zaman beyler, bayanlar. gerçekten çirkin ve güzel diye bir şey yok mu?
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çirkinlik fiziksel bir hastalıktır" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim