modern yani günümüz insanının atasıdır. "cro-magnon insanı" olarak da bilinir. cro-magnon, homo sapiens alt türünün ilk ırkıdır ve günümüzden yaklaşık 50.000 yıl önce yaşadığı söylenir. bu insanların "cro-magnon" olarak anılmalarının sebebi, saklanma yeri olarak "cro" denen bir mağarayı kullanmış olmalarıdır. daha sonra bilim adamları, magnon kabilesinden etkilenerek, mağaranın adını "cro-magnon" olarak değiştirince, bu insanlar da "cro-magnon" olarak anılmıştır. bundan ilave "cro-magnon" diğer erken insanlar için de kullanılan bir terimdir. cro-magnon insanları günümüz insanlarına bir hayli benziyorlar.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
üst paleolitik dönemde avrupa’da yaşamış olan anatomik açıdan modern homo sapienslerdir.
devamını gör...
ilk örnekleri 1868 yılında bir mağaradan çıkan bir ergin erkek, iki ergin kadın ve bir çocuğa ait iskeletler idi. kemikler düzenli durduğu için bu insanların ölülerini gömdükleri düşünülmüştü.
devamını gör...
şurada anlatılmıştır:

devamını gör...
(bkz: bu benim babam lan)
(bkz: babam da kroydu)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim