hayal filan değildi , ama maalesef bu da gerçek oldu. “faiz sebep değildir, sonuçtur” isimli dahice ekonomik anlayışın sonuçları böyle oluyor. uçan adam sabri misali , yerçekimine meydan okuyoruz.
bu ne anlama geliyor? özetle gayrimenkul hariç net doğrudan yatırım girişi tarihte ilk kez eksi seviyeye gerilemiş oluyor. başka bir ifadeyle, gayrimenkul hariç tutulduğunda türkiye'den net doğrudan yatırım çıkışı olmuş oldu. güzel ve yalnız ülkemizin yaratıcı iktidar sülüklerinin bu durumu ; “-giden para (-440 milyon dolarcık)çok değil , yine gelir acımadı ki “ diyerek savunacaklarını ön görebiliriz. yada yine suçlu imamoğlu olabilir belki de bu durum hiç konu bile olmayabilir. biraz ciddi bakar isek , ülkeden ev alan iranlı ve ıraklı rus ve azerilerin gayrimenkul alımları haricinde, herhangi bir iş yatırımı için para gelmiyor. aksine olan da ülkeden çıkıyor. başlangıç olarak bunun zaten çok ağır bir işsizlik halinin daha da vahimleşeceğine yol açacağını söylemek mümkündür. sonrasını hep birlikte yaşayacağız zaten.
www.sozcu.com.tr/2021/ekono...
twitter.com/atillayesilada1...
devamını gör...
inşaattan ve faizden başka yatırım alanı kalmadığı için gerçekleşen durum.
devamını gör...
sorsan pandemi derler. biliyoruz ki alakası yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cumhuriyet tarihinde ilk kez yatırım girdisinin eksi olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim