bir döviz cinsinin başka bir döviz cinsine ya da genel olarak diğer döviz cinslerine karşı değer kaybetmesidir.

türkiye'de 1994 ve 2001 krizleri devalüasyona örnektir.
devamını gör...
son 2-3 yılda, düzenli olarak her yıl yaşanan şeydir.
devamını gör...
uzun süreli deflasyonist ortamı ortadan kaldırmak, ekonomik durgunluğu yavaşlatmak ya da önlemek, ya da (aynı zamanda) ulusal bir para biriminin aşırı değerli olmasından dolayı oluşan dış ticaret/cari açığı kapatmak amacıyla söz konusu para biriminin değerinin, merkez bankasınca para basılıp piyasaya sürmek suretiyle düşürülmesi.

devalüasyonun başlıca sonuçları; faizlerin yükselmesi+enflasyon ortamının oluşmasıdır.
devamını gör...
döviz kurunu hükümetlerin belirlediği sabit kur düzeninde görülebilen durum. türkiye 2001 yılında dalgalı kur düzenine geçtği için ülkemizde gerçekleşmeyecektir. ha bu demek değil ki paramız dış değer kaybına uğramıyor. alengirli kelime oyunları işte.
devamını gör...
bir devletin resmi para biriminin diğer ülke dövizleri karşısında değer kaybettirilmesidir.
devamını gör...
devalüasyon herhangi bir devletin, para birimi düzeyinin, diğer ülkeler kanınca değer kaybetmesidir. son yıllarda ülkemizde 7 den 70 e herkesin dilinde ki soru: dolar kaç oldu?
devamını gör...
doğru yazımı devalüasyondur. bir ülkenin para biriminin sabit döviz kuru sisteminde diğer ülke paralarına karşı değerinin yetkili kurumlar tarafından düşürülmesidir.
devamını gör...
karsidaki kisiye yapilan libido yatirimini aninda geri cekmeye, cok sevilen birinden aniden nefret etmeye baslamaya ve en ufak kusurda uc noktada duygu durum degisikligi yasamaya, bitmek tukenmek bilmeyen bir nefret hissine kapi aralanmasina sebep olan semptom.

(bkz: borderline kişilik bozukluğu)
devamını gör...
ancak sabit kur sisteminde mümkün olan mekanizma. dalgalı kur rejiminde ise buna paranın dış değer kaybı denir.
devamını gör...
paranın değer kaybetmesi, emeğin ve alin terinin de aynı oranda değerinin ucuzlatılması.
gelişmekte olan ülkelerin sık sık yaşadığı bir gercek
devamını gör...
sabit kur sistemlerinde ödemeler dengesi açık veren ülkenin ulusal parasının dış satın alma gücünün, hükûmetçe alınan bir kararla düşürülmesidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"devalüasyon" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim