zaten 10 dakika olan sürenin daha da düşürülmeye çalışılması durumudur. birçok ülkede 20 dakika olan bu sürenin beş dakika ile sınırlandırılmaya çalışılmasının ne gibi sonuçlar doğuracağını tahmin edebilirsiniz sanırım.
buradan
devamını gör...
muayne kalitesini dibe çekecek uygulamadır.
ayrıca tedavi olanaklarını bitme noktasına indirgeyecektir.
insana değer vrilmeyişini bu kadar gözler önüne srmekte aymazlığın daniskasıdır.
devamını gör...
bence doktora kapıdan selam verip çıkalım, o bizim ses tonumuzdan ve surat ifademizden nasıl bir sorunumuz var tahmin etmeye çalışsın.

çok eğlenceli bence.
devamını gör...
boş ver 5 dakikayı adam akıllı yüzümüze bakıp derdimizi 3dk dinlesin kalan 2 dakikada teşhisini yapsın yeter.
sadece 3 dakika dikkatini vererek dinlesin. sadece 3 dakika, üç 3

devamını gör...
aynı zamanda günde 50 hasta alacak doktorun 100 hasta alması mı demektir bu? eğer öyleyse o doktorlardan biz bir fayda göremeyiz. insanca bir çalışma yoğunluğu değil çünkü bu.
devamını gör...
doktorunuzla odada öpüşmüyorsanız gayet yeterli olan süredir. şahsen ben fazla kalmayı sevmem bir çok doktor da sevmemektedir. gebze-harem minibüsü gibi bebeleri kucağa alıyoruz tabiki de o da minimum 80 kişi için.
devamını gör...
artık işlevselliği kalmayan ve bir türlü vazgeçilmeyen sağlık politikalarını; randevuysa verdik, hastaysa bekletmeden randevu saatinde baktık şeklinde sıvama durumudur. "baktın ama nasıl baktın" sorusu bile tek başına demokratik ülkelerde hükümet düşürür. ülkemiz insanı ise yol yaptılar, hastane yaptılar kafasından sıyrılamadığı sürece bu devran dönmeye devam eder. evet orada koca bir şehir hastanesi var ama bize olan faydası beş dakika ile sınırlandırılmış ise asıl fayda, lokal hasteneleri kapatarak inşaat ekonomisini kutsar nitelikte inşa edilen şehir hastenelerini yapan ve yaptıranlaradır.
devamını gör...
bütünsel bir şekilde hastayı değerlendirmemenin garanti olduğu şekil.
devamını gör...
hastanelerde zaten çok da muayene olmadığı için önemsiz bir durumdur.
devamını gör...
hiç uğraşmayalım. numarasını versin. bir adet selfie ve derdimizi anlattığımız ses kaydı yeterli.
devamını gör...
10 dakikayken bile 5 dakikada kapı dışarı ediyorlardı. şimdi ise (bkz: selam merhaba güle güle) olacak heralde.
devamını gör...
bir insanın hasta olup olmadığını, hastaysa sorunun ne olduğunu 5 dakikada teşhis edeceksiniz diye diretiyorlar doktorlara.

“ya noğlacağıdı yeder de ardar bile hülooğh” diyenleri görüyorum… en basit bir grip rahatsızlığında bile temel tetkiklerin (steteskop ile dinleme, boğaz ve bademcik kontrolü, ateş ve nabız kontrolü, hasta şikayeti dinleme, reçete yazma vb.) normal şekilde tamamlanması en az 10 dakika sürüyor… bir de bunun daha komplike hastalıklara teşhis koyma durumu var. 5 dakika neye yetecek? nasıl bir cehalet bu “5 dakika yeter” diyenlerdeki anlamak mümkün değil.

bu 5 dakika olayı sonrası genel olarak işleyiş, vatandaşın teşhisini kendi koyması ve doktorun yeterli tetkikleri yapmadan direkt ilaç yazması şeklinde ilerleyecek.

not: beş dakika yeter diyenler “böğrüm ağrıyor ya da aha şurama bir ağrı saplanıyor tohdur beg” şeklinde dertlerini anlatırlar artık.*
devamını gör...
kapıda soyunularak azaltılan 5 dakika geri kazanılabilir bile çünkü beyin bedava. bakalım istifa eden uzmanların, tus yerine almanca çalışan öğrencilerin yerlerini başka hangi dahiyane fikir ile kapatacaklar.
devamını gör...
zaten doktorlar hastayı dinlemiyor, iyice arsızlaşacak bu durum.
-doktor bey merhaba,
+ağrı kesici yazıyorum bir de burun spreyi; sıradaki hasta!
devamını gör...
gayet tabii olan durumdur. ben askerken sabahları duş, traş, tuvalet ve benzer ihtiyaçlar için sadece 4 dakikam vardı. hep de yetiştiriyordum. asker bir millet değil miyiz biz? asker bir millet miyiz bilmiyorum ama 100 yıldır askeri bürokrasiyle yönetiliyoruz. buna gıkımız çıkmıyorsa şimdi neden 5 dakikada doktor kontrolünü sorguluyoruz? adam olana çok biledir.

3 sene ülkenin en büyük kamu hastanelerinin birinde idari amir olarak görev yaptım. benzer uygulamalar konusunda hastalar bakanlığa iki kelam küfrü çok görürlerdi. haliylen korkarlardı. yaşayan en kibar insanlar olan doktorlarımızı darptan çekinmezlerdi. en son böyle bir duruma bizzat sağlık bakanının kendisi "elinize sağlık" demeye getirmiştir.
lakin bu en son dayatma hususunda doktorlarımızın da iki yüzlü olduğunu düşünüyorum. uganda da bile bu şartlar altında sağlık hizmeti verilmez ulan diyip grevler duydunuz mu?
devamını gör...
çok süredir. onu bi 3 e indirmeleri lazım. doktorlar muayene etmemeli, tipe göre ilaç yazıp göndermeli.
devamını gör...
çok orijinal bir fikir. daha iyisini ben buldum ama. doktor randevusuna ne gerek var ki, doktorun bizi görmesine gerek yok, e-nabız'a şikayetimizi yazalım, müsait olan doktor ilacı yazsın gidip eczaneden alalım.
(bkz: eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak)
(bkz: beyin bedava)
devamını gör...
bizim milletimize çok bile hiç acımıyorum. evet hastanelerde kuyruk yok. yersen. istediğin zaman muayene olduğunu sanıyorsun. ee, 5 dakikadan ancak bu kadar tanı tedavi bekleyeceksin. acilde ilk 2 saatlik sürede kaç hasta baktığımı saydım geçen nöbette. 40 hasta. bölünce 3 dk ediyor. 24 saat varın siz hesaplayın. daha ne için hastaneye gittiğini bile bilmeyen cahil dolu ortalık. bir de tek kelime türkçe bilmeyen suriyelileri anlamaya çalış. insandan da kendinden de soğuyorsun.
devamını gör...
sıranız gelince kapıyı vurup giriyor. koltuğa kaba etinizi koymaya mütevellit tekrar odadan çıkıyorsunuz. tebrik ederim tedaviniz tamamlandı
devamını gör...
çoğu kadının yolunun düştüğü jinekolojiden bahsetmek istiyorum. mutlaka bir ultrasyon muayenesi oluyoruz. hastanın soyunması veya giyinmesi bile kimi zaman 5 dakikayı geçiyor.

veya fizik tedaviye gidiyorsunuz ağrınızı tespit edebilmek için bazı bölgelere tek tek basınç uygulaması gerekiyor.

göz muayenesine gidiyorsunuz göz yapıları inceleniyor veya harfleri okumanız isteniyor.

bunlar uzatılır, mevcuttaki 15 dk bile yeterli değildi. şimdi, hem hastaya hem doktora sabırlar diliyorum.

15 dk muayene süresinde bile benim sıram geldi dogtor, sonuç gösterecektimm yeaaa diye kapıyı rahat bırakmayanlara selamlar!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"doktor randevusunu beş dakika ile sınırlamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim