nikah salonu, davetiyeler, gelinlik, çiçek, gelin makyajı ve daha birçok gereksiz masraf içerdiği için ortaya çıkan durumdur. çiftlerin sadece nikah yapıp kalan parayla seyahate çıkabilecekken veya güzel bir tatil yapabilecekken illa düğün yapalım diye tutturmasındandır. türkiye'de çoğu düğün, önceden başkalarının düğününde takılan altınları geri almak için yapılıyor gibidir fakat sonradan düğünün masraflarını ödemek için takılan altınların da çatır çatır bozdurulduğu su götürmez bir gerçektir.
edit: kişisel düşüncelerimdir yoksa herkesin düğününe kimse karışamaz.
devamını gör...
sonuna kadar katıldığım başlık. en uzak akrabanın eğlenmesini sağlamak için edilen bir dünya masrafın ve harcanan onca paranın çift için çok daha yararlı şeyler için kullanılabileceğini düşünüyorum. bence evlenmek için sade bir nikah yeterlidir.
devamını gör...
yapmadım yapmayalı 3 sene oldu ve akrabalar hala kabullenemediler
devamını gör...
ağabeyimin düğününde anladığım durum. o paraları harcamaya değdi mi be? kuaföre zaten bir maaş gitti. kapı falan tuttu utanmazlar.
devamını gör...
iki üç milyon lirayı çöpe dökmek varken neden akıllarını kullansınlar ki. boşu boşuna masraf ve gereksiz kalabalık bi de akrabalar.
devamını gör...
insanların 3 gün “sadece” dedikodusunu yapıp 4. gün unutacak olmasına, sizinse belki aylarca borç ödemenize sebebiyet vereceği için haklı bulduğum önerme.

oldum olası düğünleri sevmem, mecbur kalmadıkça da katılmam.

düğün sevmiyorum, evlensem yapmam dediğimde, teyzem, sen gelme biz yaparız, demişti. nasıl bir sevda bu, anlamış değilim.
devamını gör...
ben: nikâh yetiyordu annem.
annem: hayır kızım seni telli duvaklı kocaman bir düğün salonunda evlendireceğim.
ben: nikahı basıp giderim ama yeter.
annem: hele yapta görelim.
ben: bari bir bahçede en yakın çevreyle evleneyim bırak.
annem: para ve çeyrekleri taktık, ayıp olur şimdi sana da takmak isterler.
devamını gör...
yani bunca zaman takılan altınların geri gelmesini düşünecek olursak hiçte mantıksız değildir, aslında mantıksız olan bunu fanatikleştirmek ve kurallar koymak. istediğiniz bütçede, istediğiniz sayıda kişiyle sadece eğlenme amaçlı yapıldığı sürece çokta güzel olmaktadır. yani düğün parasıyla yok şunu yaparsın, yok bunu yaparsın denip duruyor yapamazsın efenim, abartılıyor.
devamını gör...
yakın zamana dek katıldığım durumdu ama anne ve babanın yıllarca düğün düğün gezip çeyrek altın taktığı insanları düşününce "ulan benim bu altınları geri almam lazım" diyerek artık o kadar da saçma gelmeyen durum halini aldı.
devamını gör...
çok masrafa girmektense biriken parayla dünya turuna çıkmak daha mantıklı.
devamını gör...
planı yaptım ben güzel bir nikah , kafası uçuklarla eğlence düğüne gerçekten de gerek yok .
devamını gör...
aga bende mecburen katılmak zorundayım .çünkü düğünde oynayamıyorum 0 yani rezil oluyorum .bir keresinde şehir dışına uşağa arkadaşımın düğününe gitmiştim damat beyin arkadaşlarını piste alalım dediklerinde heyecandan bayılacaktım çıktım ama ne zorlukla alkışladım sadece sağa sola sallanıp valla en güzeli dini düğün ^^
devamını gör...
büyüdükçe tozpembe hayallerden çıkıp mantıklı düşünmeye başlayıp gerçeklerle yüzleştiğimden beri katıldığım başlık.
devamını gör...
mecburen bir hafta arayla iki düğün yapmış birisi olarak en iyi ben bilirim dediğim şeydir.* bak bir değil iki. ilki 1000 kişilik ikincisi 500. sadece şunu sordum bizim nasıl bu kadar çok tanıdığımız var? diğer sorumu da arada kendime soruyorum. ben gerçekten 1500 kişiyle öpüştüm mü?
devamını gör...
maliyetinden tut gereksiz insanlarla yüzyüze olmak zorunda kalınmasına kadar baştan sona mantıksız bir şey. elin dıdısının dıdısı pasta yiyecek diye ben neden binlerce lira para bayılayım? kimsenin ne yaptığına karışmak hakkım değil elbette ama kendinize bu kötülüğü yapmanızı önermem
devamını gör...
gelenek adı altında yapılan gizli soygunculuktur.
devamını gör...
düğün, nişan, söz istemeyen kadın kesinlikle çok mantıklı kadındır. ama maalesef çoğu kadın bunları istemiyorum diye başlıyor olaya ama iş ciddiye binince de şu da mı olsaydı , bu da mı olsaydı , ben değil annem/ailem istiyor derken başta istemem dediği her şeyi yaptırıyor.
şimdi eğri oturup doğru konuşalım.
tektaş değil ama neyden yapıldığı önemli olmayan manevi değeri olan bir alyans olabilir.
kimseyi eğlendirmek zorunda olmadan, yakın çevrenizle eğlenebileceğiniz bir kutlama düğün yerine geçebilir.
çalışan insanlar için evlilik sonrası tatili iyi bir fırsat olabilir , değerlendirilmeli. fahiş fiyatlarda balayı turlarını kast etmiyorum ama bir kültür turu ya da daha önce görmek istenen bir yer için erken bilet alımı ile uygun bir tatil yapılabilir.
çok klişe ama hayat gerçekten kısa sahte numaralar için yorulmamak ve huzuru ve sevgiyi bulunca kaybetmemek lazım...
devamını gör...
davetiyelerdeki en mutlu günümüz saçmalığı, madem öyle zirvede bırak.
devamını gör...
düğünler günümüzde verildiği halleriyle saçmalıktan başka bir şey değil. eskiden düğünler evlenen çifte insanların destek olması için yapılırmış. minimum düzeyde harcamaya yapılan düğün; eğlence, ilan, destek amacıyla yapılırmış. şuanda modernleşmeyle birlikte her şeyin olduğu gibi onun da cılkı çıktı. on binlerce liralık salonlar, binlerce liralık kıyafetler makyaj saç.. derken gösterişten öteye gidemez oldu gözümde. aynı zamanda destek diye bir şey de kalmadı. herkes taktığı altınları paraları zaten borç olarak verir oldu ve geri bekler oldu.
devamını gör...
bazı yazar arkadaşlar altın demiş, nikah merasiminde altın takılıyor artık bence sorun edilmeye değmez. düğün olayı gerçekten rezalet gelin ve damat için değil, akraba ve dostların eğlenmesi için tasarlanmış. sizde orada bende varım derken, heykel olarak katılıyorsunuz zaten. o salona o parayı gömmek yerine nikahta vurgunu yapıp tatile kaçmak bence en ideal olay. geleneklere gelecek olursak soygunun diğer adı diyebiliriz örnek;
ayakkabı çalınırsa para
çeyiz sandığı için para
kapı açtırmak için para
kurdele kesmiyor para
gelin ve onun yaşıtı görgüsüz akran, akrabaları ve dostlarının saç bakım masrafları vs. vs. yöresine ve eşinizin akrabaları, arkadaşları hatta eşiniz yüzünden bu giderler, katlanarak bükülerek kazık haline dönüştürülüyor. taki hazır olduğunuzu beyan ettiğinizde hissediyorsunuz o acıyı.
ev ve eşyalara katlanılan o kadar masrafın içinde, gelenek denilen bu soygun damadın sırtında ciddi kamburlara neden olmaktadır. burada en önemli etken kızlarımızda bitiyor maalesef bir kere evleniyorum diye hunharca para harcamaması ve harcatmaması gerekiyor. ülke durumu zaten ortada altın diyoruz lakin düğünlere son zamanlarda gittiyseniz altın falan yok ortada yada gram altınla kurtarma olayı var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"düğün yapmanın saçma olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim