yer diye bir yer olmadığı için olabilir.
devamını gör...
e öküzün boynuzları üzerinde durduğu için olabilir mi? olabilir.
devamını gör...
sözlük geriye evrim yapıyor. anlaşılan ben ekşiye akıyorum teşekkürler.
devamını gör...
durup düşünsem kafayı yerim her halde:

üstlerindeki göğe bakmazlar mı? onu nasıl kurduk ve yıldızlarla nasıl süsledik, onda bir delik ve yarık da yoktur.(kaf suresi, 6. ayet)
devamını gör...
sözlük serbest düşüş yapıyor.
devamını gör...
halatla tavana asılıyız ya. yoksa sen bunu bilmiyor muydun? ohaaa!!!
(bkz: ya sabır çektiren başlıklarda bugün)
devamını gör...
"yer kendi üzerine düşse kara delik oluşurdu da ondan" denesi soru.

siz troll kısmını vermişsiniz cevabın. ben de ciddisini vereyim.

yer * uzayda gerçekten düşer. nereye? güneş'in üzerine. zira bir yerde kütle çekimi varsa, oradaki nesneler o çekimin merkezine doğru "düşerler". sistemdeki en büyük kütle güneş, en yüksek kütle çekimi de güneş'in kütle çekimi olduğu için, dünya da sürekli olarak güneş üzerine düşer. niye gidip çarpmıyoruz güneş'e o zaman? çünkü momentumumuz ve kararlı bir yörüngemiz var, hızımızdan kaynaklı olarak. bu da bizi tek bir tarafa doğru sürekli çekilmekten ve o tarafa düşmekten de yörüngeden fırlayıp gitmekten de koruyor ve sonuç olarak bu ikisinin bileşkesini yapıyoruz: güneş'in etrafında dolanıyoruz.
devamını gör...
yer=dünya olduğu için olabilir. yer yere düşseydi şüphesiz bu matematiğe aykırı bir paradox yaratır ve kainat var olamazdı.

(bkz: nasıl manyak oldum)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dünya neden yere düşmüyor sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim