ukdelerle dolu yarım bir hayat sürdüğünden sanılanın aksine keşkeleri çoktur.
devamını gör...
bunu yapabildiğim gün daha mutlu olacakmışım gibi bir hisse sebep olan başlık.
devamını gör...
kısa vadede kaybedip uzun vadede kazanan insandır. bana benzemeyen insandır.
devamını gör...
psikopattır, bu hastalığa tabi insanları iyi tanırım.
kesinlikle duygularla işleri olmaz.
psikopati
devamını gör...
acıları kısa zamanlı olur, kazanımları baki.
devamını gör...
mantık seni a noktasından b noktasına götürür. duygu öyle mi ? adamın aklını alırlar aklını* üzerler seni çocuğum yapma *
devamını gör...
olmaya çalıştığım insan tipidir.
devamını gör...
imrendigim insan tipidir. genelde mutlu olmanın yollarını bulur. yara alma ihtimali daha azdır.
devamını gör...
doğruluktan şaşmayan kimseler yahut kendi değerinin farkında olan insandır.
devamını gör...
duyguları ile hareket eden insandan ömür boyu bir adım önde olacak, daha az üzülecek olan insandır.
doğamız gereği duygusal varlıklar olduğumuz için bazen duygu ile mantık dengesini tutturamayıp ikisinden birini ağır bastırarak karar verme mekanizmamızı konuşturuyoruz.
malesef ben de duyguları ile hareket edenler grubundayım ve henüz bir faydasını görmedim. profesyonel düşünmeyi etkiliyor, o an içinde yararlı olanı değil de iyi hissettiren seçeneğe gitmemize neden oluyor. keşke tedavisi olsa.*
devamını gör...
birisi psikopatlık veya hastalık gibi bir biçimde tanımlamış.hayatımda hiçbir zaman duygularımı mantığımın önüne koyan biri olmadım, olamadım.yetiştirilme tarzının da etkileri olduğunu düşünüyorum.disipline edilmiş bir çocuk ile, el bebek gül bebek büyütülen çocuklar tabiki de farklı kulvarlarda olacaktır.

birçok şeyden eksik kalsam da, empati yapma yeteneğinden yoksun olsam da akademik ve kariyer açısından gerekli olan bir yetenek olduğunu düşünüyorum.bununla doğan ve sonradan bünyesini buna alıştırmaya çalışan insanlar kolaylıkla ayırt edilebilirdir.bir örnek vermek gerekirse: sen o an ağlamayı düşünüyorsundur, fakat mantık bazlı insan ağlamamayı değil eğer ağlarsa veya ağlamazsa hangi sonuçların açığa çıkacağını düşünüyordur.klişe bir örnekten gittim çünkü çoğu kişi ağlamaktan yoksun, duygusuz kişiler olduğumuzu düşünüyor.her insan duygu barındırır, sadece birileri az birileri çok...
devamını gör...
ne o, ne bu. ortası yok mu bu işin?
devamını gör...
duygu dediği şeylerin beynindeki 3-5 kimyasaldan oluştuğunu bilerek görmezden gelmeyi başaran insandır.
eğer doğuştan böyle değilse yaşadığı acı tecrübeleri ile böyle olmaya evrilmiştir. artık daha güçlü ve tehlikelidir.
güçlüdür çünkü artık sarsılmaz ve psikolojisi çelik gibidir. herhangi duyguya kendini kaptırmadan, kararlılıkla yoluna devam edecektir.
tehlikelidir çünkü duygusal yaklaşmayacak ve duygusal yaklaşan kişilerin canını yakacaktır.
acımasızlığı da beraberinde getirir.
devamını gör...
bence hayatta uçların arasında dengeyi kurabilmek çok önemlidir. ikisinin ortasını bulmalıyız. bir olayın hem mantıksal tarafını hem de duygusal tarafını düşünüp duruma göre karar vermeliyiz.
devamını gör...
duygularla hareket edilmesi gereken yerlerde mevcut. mantıkla hareket edilmesi gereken yerlerde. bu iki eski dostu birbirinden ayıramayız, zaman zaman birbirleri ile kavga etselerde birbirlerini iyi dengelerler. (bkz: denge azizim, dengeler çok önemli). birinin daha fazla gelişmesi bazı alanlarda çok başarılı ama başka alanlarda çok kötü sonuçlar verecektir.
devamını gör...
mantıklı hareket etme isteği kaygı ve korkuların ortaya çıkardığı bir durum.mantiksizca yapılan davranışların sonuçları duygusal anlamda insanı zorluklarla yüz yüze bırakıyor.ve kendinde sorunlarla baş etme yeterliliği bulamayan insanların daha çok mantık çerçevesinde kaldığını gözlemliyoruz. yani korkan kaygılı insanlar sonuçları garantiye alarak aslında bir savunma mekanizması kuruyor diyebiliriz. biz dedim ama kendimden biliyorum:)
devamını gör...
bir kere bu insan olduktan sonra bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
devamını gör...
birini diğerine tercih etmek yerine ortasını bulmalıdır. mantıkla hareket eden makineler ya da duygusal kelebekler olmamalıyız. her davranış ve kararda bir ölçü aranmalı.
devamını gör...
prime bir insandır, muhafaza ediniz öyle biri varsa...
devamını gör...
ne tamamen mantıksal ne de tamamen duygusal hareket ederim ikisinide kullanmak en iyisi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"duyguları yerine mantığı ile hareket eden insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim