kişiyi üzen durumudur.
hayır illa cinsiyet kısımından kız'ı seçip sabahtan akşama kadar milleti artılmamammı gerekiyor?
büyük konuşmak istemiyorum ama bir daha bilgi içerikli tanım girmem herhalde.
devamını gör...
umurumda olmayan durumdur. beğenilmek için yazsaydım, buraya değil duvarlara yazardım.
devamını gör...
bu konuda ekşide de aynı sıkıntıları çekiyorduk. sözlük içinde kendisine çevre yapmış ya da halihazırda çevresi bulunan yazarlar geyik dahi yapsa yüksek sayıda beğeni ve favori alıyor. bu durumda aynı başlıkta çok güzel tanımlar heba oluyor. ciddi manada kaliteli tanımların oylanması için bir ortak kültür oluşsa ne güzel olur.
t: kaliteli işlerin hak ettiği değeri görememesi durumudur.
devamını gör...
mahrem konular yada günün popüler teknolojisinin eğlence ile harmanlandığı konular dışındaki başlıkların ve başlığı açanların makus talihi.
ben yazarken beğeni almak için yazmıyorum ama beğeni de motive ediyor.
beğenmezsiniz beğenmeyin beğenenler var beni de diyemem.
devamını gör...
emek - nitelik ilişkisi her zaman doğru orantılı olamıyor. olsa da, şahanesinden emek emek yazılmış bir tanım, kimi yazara padişah fermanı gibi yazılan tanımın 2 beğeni alması gibi bir hüsranı yaşatabiliyor. bazen de birkaç kelimeyle kifayet/kemiyet dengesi tanımı arşa taşıyabiliyor.

benim gibi kimi yazar, genellikle akışa çok da takılmadan, kendi ilgi alanlarının dikenli bahçelerinde dolanıp duruyor, okunsun diye yazmaktan daha çok kendine not düşmüş oluyor. burada lütfen (bkz: zırva tanım).

kimi yazarların pratik zekasındaki, algısındaki, hazır cevaplığındaki ya da espri yeteneğindeki maharet göz kamaştırıyor ama onların da çoğu nadiren fark edilip oylanıyor.

sözlüğün yeni kurulduğu zamanlarda * alınan oylar üç haneli rakamlara ulaşırken şimdilerde genel olarak fotoğraf ya da itiraf kapsamındaki tanımlar pek revaçta. burada da lütfen (bkz: sözlük yazarlarının xyz fotoğrafları).

esasen beklentisiz olunması gereken bir şey sözlük yazarlığı. herrrrrr şey sanal çünkü. ne beğeniler gerçek, ne beğenilmemeler. fazla anlam yüklemeye gerek yok. herkes kafasına, ilgisine, bilgisine göre yazsın geçsin. isteyen okur oylar, isteyen okumaz, oylamaz.
devamını gör...
kime göre veya neye göre diye düşündürür.
devamını gör...
emek vermek güzeldir ama çağımızda her şey hızlı tüketilir oldu. özellikle internet kullanıcısı 1 dakikanın altında ki videolarla daha da sabırsızlaştı.

uzun uzun yazılar güzel içerik içerse de insanlar okumaktan çekiniyorlar.
devamını gör...
kafama göre* beklentisiz tanım yazdığım için beni ilgilendirmeyen durumdur. ama emek verilerek yazılmış madalyalı nice tanımlar zayi oluyor, o ayrı... yazarlık da dahil olmak üzere hizmet sektöründe çalışanlar, belki de diğer sektörlerde çalışanlar gibi maddi ürün ve hizmet sunmadıkları için, toplumda zaten hiçbir zaman hak ettikleri değeri görmezler. insanlar, yazarlık, tercümanlık, avukatlık, mimarlık vb. gibi meslek kollarında çalışan yakınlarından ücretsiz hizmet talep edebilirken, fırıncı bir tanıdığına gidip de ücretsiz ekmek istemezler. buradan da toplumun kime, neye, ne kadar saygı duyduğunu anlayabilirsiniz...
devamını gör...
emek verilen birçok şeyin başına geldiği gibi ve yine geleceği gibi.
üzülür insan elbet.
devamını gör...
binbir uğraşla sen oradan kopyala oradan yapıştır sonra beğenilmesin. gerçekten üzücü.
ya tamam şaka yaptım.
öyle tanımlar var ki, okurken insan böyle sıcak kumlardan serin sulara atlamış gibi oluyor. tarih, matematik, bilim, edebiyat gibi konularda çok güzel ve yaratıcı yazan yazarlar var. işte ben de arada elimden geldiğince yazıyordum eskiden.
fakat kıyaslamıyorum tabi onlarla kendimi. şunun için söyledim. beğeni almak çok güzel bir duygu. insan mutlu oluyor.
ama insan asıl tatmini tanımına aldığı geri dönüşlerle yaşıyor bazen.
bir sohbet doğuyor, kaliteli bir yazarla tanışıyorsun.
keşke biraz daha beğeni kültürü olsa tabi sözlükte ama her güzelin de bir kusuru varmış.
benim bile var.
*
devamını gör...
bir türkiye klasiği. emek verilen neye veriliyor ki hak ettiği karşılık?

son zamanlarda uzun, bilgi veren tanım yazamıyorum çünkü vaktim olmuyor ama bir gün yine boş bir dönemime denk gelirse beğeni sayısını falan sallamadan yazmaya devam her zamanki gibi. insan biraz da kendisi keyif aldığı için yazıyor böyle şeyleri. her hareketimizi başkaları için ya da başkalarının tepkisini almamak için yapsak yaşayamazdık.
devamını gör...
oysaki renkli gözlerinizi paylaşıp 35 beğeni alabilirdiniz.
devamını gör...
dert edilmemelidir, bülbül bile yanlış ses yarışmasına katıldığında dereceye giremez.
devamını gör...
yazar bilmezse halık bilir.
devamını gör...
yeterli beğeni ne kadar ola ki?
devamını gör...
beğeni almak için tanım yazmak gereksiz beklentileri içinde olmamızı sağlar diye düşündüren durum..

1 taneyi de beğenmiyor.. yukarıda sormuşlar, bende sorayım kaç tanesi yeterli gelir paşam de hele.
devamını gör...
sözlük konseptte yazmak böyle bir şeydir zaten.
devamını gör...
böyle şeyleri kafaya takmayın derim. kimsenin oylamadığı bir dünya entryim var ve hala daha aynı minvalde yazıyorum. istikrar dediğimiz şey tam olarak bu bence.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"emek verilen tanımın yeterli beğeni almaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim