hoşuma gitmeyen bir durum.
etkileşimin az olduğu saatlerde mi yazıyorum, yoksa yazdığım şeyler kimsenin dikkatini çekmiyor mu bilemedim. ama başlıkta da belirttiğim üzere padişah fermanı gibi yazdığım tanımlar iki beğeniden ileriye pek de gitmiyorken iki satır yazdığım entry'ler beğeni manyağı oluyor.
allah'ını seven beni şu duygu durumunun içinden çıkarsın.
devamını gör...
uzun yazıların okunmasının bazen zor olması ve herkesin okumamasından kaynaklandığını düşündüğüm durum.
devamını gör...
ferman padişahınsa dağlar bizim.
devamını gör...
yazının içeriğine ya da okuyucunun ruh haline göre değişebilecek durumdur. bazı tanımlar fazla bilimsel, bazıları fazla uzun, bazıları ise fazla karışık ve anlaması zor. o an için vakit kaybı gibi gelebiliyor, ilgi meselesi.
devamını gör...
sizin bir fermanda anlattığınızı başkaları tek kelimede anlatıyordur.
devamını gör...
bazen uzun yazıların dilini anlatış biçimini beğenmediğim için beğeni atmıyorum. bence hiç okunmadan beğeni almaktansa okunup beğenmemek daha iyi olduğunu düşünüyorum.
devamını gör...
#1754024

bu yazara katılıyorum ama sadece ilk cümlesini okudum.
devamını gör...
emir almayı sevmiyoruz o yüzdendir. ferman yazacağınıza içinizden geldiği gibi yazın.
devamını gör...
demek ki sözlükte yazsa bile insan başkalarının yazıldığını okumaya üşeniyor
devamını gör...
kolaycılığa alışmış türk insanı davranışlarının sonucu.

çalışmayalım ama çok paramız olsun.
adam olmayalım ama en iyi sevgiliyi/eşi biz bulalım.
sürekli yalan söyleyelim ama bize karşı hep dürüst olunsun.
okumayalım, öğrenmeyelim ama en gelişmiş ülke biz olalım.

ve en kötüsü yaptığımız her kötü ve sorumsuz hareketi meşrulaştırıp doğrusunu yapanları yerin dibine gömelim.

bu dediklerimle başlık arasındaki alakayı kuramadınız mı? kurana kadar tekrar okuyun. o yüzden çok uzun yazmadım.
devamını gör...
kusura bakmayın ama normalsözlükte yazılan bir tanımı neden aşırı ciddiye alıp tamamen okuyayım, tamamen kişinin tercihi, istersen destan kadar yazı yaz, boş yazı olduğunda okunmaz.
devamını gör...
ferman türü başlıkların , ancak o konuya meraklı kişilerce okunmasından kaynaklı durum.

atıyorum ben fransız bir yönetmen ile ilgili başlık açtım. uzun uzun da yazdım. birinin o konuya ilgisi yoksa muhtemelen okumamayı tercih edecektir. yani uzun tanımların en büyğk dezavantajı, o konuyla ilgilenen kişi sayısını sınırlaması. genelde gözlemlediğimde , kısa tanımların ve anlık fikir belirten tanımların daha çok beğeni aldığını görüyorum. kimseyi eleştirmek için yazmıyorum bunu. önceden de belirttim, her yazarın okuyucu kitlesi farklı. ben elimden geldiği kadar okumaya gayret ediyorum ama bazen zamanım olmuyor ve uzun tanımlardan ancak ilgimi çeken başlıklara yöneliyorum. yani bu durum, durumsal da olabilir kronik de olabilir.

önceden de yazmıştım. bazı tanımlar yazar içindir. okunsa tabi hoşuma gider ama az beğeni alınca da hayıflanmıyorum. öyle uzun uzun yazmak kendi tercihimdi çünkü, kimse kafama silah dayamadı. demem o ki üzülecek bir durum yoktur; yazı bazen bir kişiye bile ulaşsa ve o ulaştığı kişide fark yarattıysa /merak uyandırdıysa aynı tatmini sağlaması gerekir.
devamını gör...
çünkü uzun yazı görünce aklımda şu çalmaya başlıyor.
devamını gör...
sözlüktekiler okumaya üşenen tipler değil. okuyanlar; tanımın girişinden ilgilerini çekip çekmediğini anlar ona göre okumaya devam eder ya da etmezler. uzun yazmanın beğeniye olumlu etkisi olmadığı gibi olumsuz etkisi de yoktur. güzel, akıcı, samimi bir dille yazılmışsa okunur beğenilir. benim beğeni kıstaslarımdan biri; yazarın kendi yorumunu katmasıdır. yani ilgimi çekerse okurum, okuduğuma değerse beğenirim.
devamını gör...
#873342 numaralı tanımdan ders alınması gerekir. bakın tanım ne uzun, ne özgün, sadece bir cümlelik bir alıntı. öyle 2 beğenide kaldığı da söylenemez. *
devamını gör...
(bkz: beğeni butonunun arada kaybolması)
devamını gör...
yazma o zaman duyar kasacaksan twitterda ağla.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"padişah fermanı gibi yazılan tanımın 2 beğeni alması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim