günümüzde olan ve bana göre sorun olan durumdur. bence bir insanı insan yapan özelliklerin başında empati gelir. bir insan empati yapmıyorsa ve empati yapmayı bir insanı dinlemek sanıyorsa bu işte bir sıkıntı var demektir. empati kişinin kendisini başka bir kişinin yerine koymak, içselleştirmektir. herhangi bir hayvanı, insanı kısacası bir varlığı içselleştirmektir. artık aşısı olmalı diye düşünüyorum çünkü empati durumunu kavrayamayan çok insan var.
devamını gör...
insan nefsiyle alakalı bir durumdur. insan kendini bir halt ve de özel sandığı sürece duzelmez. ego büyüdükçe empati küçülür. malum günümüzde egolar tavan. bencillik, ikiyüzlülük, her türlü yolla istediğini elde etme mubah gorulurken sağlam insanı ilişkilerin olması beklenemez. bir karınca misali bunu reddediyor ,geleceğin, miniklerin yetiştirilmesinde olduğunu düşünüyorum.
devamını gör...
çok tehlikeli bir durumdur empati sadece karşıdakinin duygularını anlamaktan ibaret değildir. karşıdakinin çekeceği fiziksel acıyı da tahmin edip sizi bir çok eylemi yapmaktan uzak tutar. sadist katil denen tipler istisnasız empati yoksunu kişilerdir. ciddi bir kişilik bozukluğudur topluma zararlı insanların çoğu bu duygudan yoksun insanlardan oluşur. kısaca yapmayı planlandığınız şey ne olursa olsun olası sonuçlarını düşünmemek ya da düşünememek empati yoksunluğudur. cehaletle doğru orantılıdır hatta ikisi yer yer karışabilir kesin ayırdına varmak kanımca zordur.
devamını gör...
empati, bir denemeden ibarettir. saf empatinin gerçekleşmesi mümkün olmasa da, kuvvetli bi empati 'ortak duygu sahası'nda mevcuttur. daha önce deneyimlenmiş bir duygu durumu aracılığıyla ancak mümkün olabilir. bu aynı zamanda şu da demektir : saf bir empati ne kadar imkansız ise, empatisizlik de aynı oranda imkansızdır.

seri katillerin empati sahibi olmadığı tespiti ise malesef kabul görmemekte. aksine, aşırı seviyede zulüm eylemleri yüksek empati gerektirir. bir cani için bu eylemler keyif nesnesidir. keyfin aracı ise, sebep olunan zulme daha önce maruz kalmış olmaktır.
devamını gör...
bencilliği inşa etmenin temel taşlarından biridir.
devamını gör...
bu sözlükte, dinlere hakaret etmekten başka bir şey bilmeyen birinde bulunan hastalık. annesi ile bir müslümanın ilişkisi olmuş olabilir. zira bu kinin başka bir açıklaması yok.
devamını gör...
insanlardaki yoksunluk.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"empati yoksunluğu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim