komedi / drama / yerli
5 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir mehmet dinler filmidir. yönetmen aynı zamanda filmin senaryosunu da yazmıştır. ve filmin yapımcısı ve isim babası da elbette ki osman seden’dir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin konusu aslında çok da orijinal değil ama çok eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. tıpkı allah cezanı versin osman bey filminde olduğu gibi bu filmde de başrolde orhan günşiray oynamakta ve ona fatma girik eşlik etmektedir.

hapisten yeni çıkıp bir kahvehane açmaya karar veren bir tövbekarın başına gelen oldukça komik hikayeler anlatılıyor filmde. rakip kahvehanecinin kız kardeşine aşık olması da cabası oluyor. ve yine orhan günşiray siyah beyaz bu filmi renklendiriyor.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
ama bu filmin asıl özelliği atıf yılmaz’ın allah cezanı versin osman bey filminde osman seden’e salladığı selama karşılık olarak isimlendirilmiş olması. osman seden’in değişiyle atıf ona bir gül atmış, osman seden de atıf yılmaz’a bir gül atmıştır. osman sedenin söylediğine göre ortalığı karıştıran da bülent oran’dır.

bende türk sinema tarihinin en güzel aşık atışmasıdır bu iki film. art arda izlerseniz müthiş keyifli olacağını düşünüyorum.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"erkeklik öldü mü atıf bey" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim