esrar belki tartışılabilir, ama kokain mi ? deli misin birader.
oldu olacak meth de olsun bari, benim için amfetamin amfetamindir, canlı canlı gözlerim tanık oldu, birbirini doğrayan insanlara..
uyuşturucu madde teşviği,ticareti,kullanımı suçtur.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bağımlı görmemiş balkon çocuğu böyle oluyor. süt herif
böyle şeylerin sonu gelmez. hiç o kapıyı açmamak lazım. özgürlükmüş kısıtlamaymımış falanmış felanmış git öte! kaybol.
ulan yasak olduğu halde önüne geçemiyorsun bu zıkkımın. hiç kafan çalışıyor mu ya senin. böyle şeyleri kullanmak veya kullanmamak belirli bir yere kadar irade ile alakalı olabilir. gençlik yani ergenlik oldu mu akılmış zekaymış iradeymiş yok abi dinlemez. onu ille de kullanacak. serbest olsa sen hesap et artık ne kadar gencin bağımlılıktan dolayı hayatı kararacak. ya hu ben ne yazıyooom kime yazıyom peee. adam kafa bulmayı dert edinmiş.
gayesiz.
devamını gör...
kokaini bilmem de ottur günahı yoktur.
devamını gör...
kokain olayı son derece saçma. bağımlılığı ağır olan maddelerin yasada yeri yok.

esrara katılıyorum.

zaten yasallaşsa da yasak olsa da içiyorum.

kanun dahil kimseden de saklamıyorum.
devamını gör...
lsd ve mantar da yasallaşmalı.
devamını gör...
porno da yasallaşmalı.
devamını gör...
oldu olacak sözlükte küfürü de serbest bırakalım.
devamını gör...
tahmini 10 sene içerisinde dünyanın çoğu yerinde esrar zaten yasallaşacak.
kokonun yasallaşması ise zor.
devamını gör...
(bkz: marijuana) online
devamını gör...
vardır böyle pislikleri içenler aramızda, hiç kendilerini kandırmaya çalışmasınlar.
devamını gör...
yasallaşırsa hükümetler eskisi kadar kazanamaz.
devamını gör...
saf kokain (%85+) ates pahasi zaten, legal olursa millet alamaz

esrara katiliyorum dogal ve bagimlilik yapmiyor, komutanim bunlar bizim diyen adamlar legal de satar.
devamını gör...
yasal olsa ne olmasa ne, al git evinde iç.

kesinlikle yasak kalmalı.

#1497579

bunu 1 kere içeni zaten bağımlı yapmaz.
devamını gör...
esrar bir kültür ve yaşam stilidir lakin kokain kimyasal uyarıcıdır. bağımlılığı çok yüksektir. esrar yasallaşsın ama koko kalsın moruk.
devamını gör...
hani ya bi ....... gidin dedirten seyler var ya oyle bir talep.
iyice mallaştı bizim insanımız ve artik bunu utanmadan, gizlemeden aleni şekilde sergiliyor.
devamını gör...
olmayan bir gerçektir. saçmalıktır, yasal değilken bu kadar başa bela yasal olsun her merak eden çocuk gitsin bakkaldan alır gibi alsın kullansın, böyle bir şey olabilir mi ya. sigara kullanımı bile ne kadar arttı özellikle çocuklar arasında, ulaşılabilirlik önemlidir ve hiçbir matah tarafı olmayan bu maddeleri erişilebilir yapmanın da bir mantığı yoktur. yaşadığınız toplumu düşünün arkadaşlar, bir hayal edin burada esrar serbest olsa ne rezillikler çıkar, bura hollanda değil, o düzeyde bir ülke de değil. ayrıca her ne kadar fikriniz belirtmiş olsanız da uyuşturucu madde teşviki, kullanımı, tedariği suçtur ve öyle kalmalıdır.
devamını gör...
an itibariyla bu basligi sozlukte en cahil kafayla acilmis baslik olarak adlediyorum.

bir insan aptaldir, aptalligi basini yakar kendi hayatini etkiler kimseyi de baglamaz. ama aptalligi savunmak da olayi aptalliktan cikarir, virutik bir cahillige durumunu evirir. adli idarenle evinde esrarini da, kokainini de ic, bagimlisi ol, istedigin nitelikte intiharini et. ama olayi guzelleyip, yasallasmasi gerektigini savunmak nasil bir kafa yapisidir? saniyorum kokain kafasi dedikleri olay tam manasiyla budur.

esrar, kokain, ve turevleri psikoaktif birlesenlerdir. her ne kadar yok sentetik uyarici, yok bilmem ne olarak birbirinden ayirsaniz da yapilan arastirmalara gore, birbirlerinden hic oyle sert cizgilerle ayrismadigi, etki ve tepkilerinin benzer nitelikte oldugu gozlemlenmistir.

fiziksel olarak verdikleri zararlarin karacigerden tutun, kalbe, oradan kansere kadar gitmesine deginmeyecegim ama beynin merkezi sinir sistemini nasil deforme ettigi ve akabinde ihtihara goturecek kadar ruhsal bunalima nasil suruklediginden bahsedecegim...

madde bagimliligi zihnin limpik sisteminde yer alan odul zevk bolumunu hedef almasiyla olusur. beynin bu bolumunu bagimliligin getirisiyle ilaclarin yonetmesi demek amiyane bir tabirle insanin kendi kafasina sıkması demektir. bu ilaclar farkli sekillerde vucuda alindigi an kan beyin engelini gecer. sonrasinda ozellikle dopamin uretimine neden olurlar. dopamin bileseni vucudumuzda ozellikle bize zevk verici eylemlerin gerceklesemesiyle salinir. (sevilen bir etkinligin yapilmasi, sevilen yemegin yenilmesi, cinsel iliski vs vs gibi) dopamin salinimina neden olan eylem bittikten sonra ortama salinmis dopamin onu salan hucreler tarafindan tekrar toparlanir, yani deyim yerindeyse sandiga tekrar tepilir.
lakin uyusturucu ve turevi maddelerle dopamin olusmus ise, onu salan hucreler dopamini toparlayamaz kullanilan maddeler snapslari bloke eder. uyusturucularin zevk etkisi o yuzden herhangi bir etmenden en az on kat fazladir.
olusmus bu ani ve top seviyesideki haz hissi, uyaricilarin etkisinin dusmesiyle ani dususe gecer. akabinde alinan hazzin ters etkisi olarak ruhsal bunalim, gerginlik ve benzeri etkiler gozlemlenir. sonrasinda kullanan kisi, ayni etkiyi almak icin tekrar ayni yola basvurur. her basvurmasinda da ayni performansa ulasmak icin daha fazla tuketmesi gerekir bu arada. derken bagimlilik baslar. ve bir sure sonra kullanan akilli kisisi merkezi sinir sisteminin, dopamin ve seratonin uretiminin, snaplarin ve noronlarin kimyasiyla oynayip zihnini allak bullak eder. zihnin kimyasinin degismesi demek, ruh sagliginin da bozulmasi demektir. kaygi bozuklugu, depresyon, hatta sizofreni dahasi intihar dusunceleri sirasiyla gorulebilir.

ılgili maddelerin gosterdigi-gosterecegi etkiler tamamiyla boyle. dahasi da var da aramaya inananin bilge google vasitasiyla bulacagina eminim.

dunyada medeniyetler kuran, icatlar yapan, bilim/ilim uretebilen hazine niteligindeki beynini insan "neden" uyusturur? hadi yapti diyelim bunu nasil savunur? bu cahillik midir? sonsuz aptalliginin getirisi midir?
devamını gör...
#1498017 hazal çok güzel ifade etmiş olayı, bu başlığa uyuz oluyordum zaten, birinin yargı dağıtması lazımdı.
legalize it adından bir kavram var, drug aktivistleri bunu ölümüne savunur.
2000 lerin başında silk-road adlı bir onion uzantılı e-drug forumunda da büyük protest hareketler yaptılar.
hadi esrarı şimdi es geçiyorum, kontrollü legalizasyon olur mu olmaz mı çok tartışmalı bir konu. hollanda ve belçika gibi ülkelerde çok kasmıyorlar.
bizim toplum buna uyum sağlayamaz, temelden basic uyuşturucu madde,uyarıcı madde eğitimi içeren bir eğitim sistemimiz yok.
ama kokain amfetaminler sınıfında, ve amfetamin dediğin madde, kitle manipülasyonlarının bir numaralı silahıdır.
kokainin en saf sentezleme şekli, coco yapraklarının içindeki özün içeriğini bozmadan defalarca ve defalarca kristalize hale getirmekle geçer.
bu da o kadar büyük bir maliyettir ki, hiç bir ''cooker'' bununla uğraşmaz, kolombiyada bile bin bir kimyasal ile sentezlenenen kokain o şekilde piyasaya sokuluyor. yani elle tutulur savunulacak bir tarafı yoktur uyarıcıların.
sen kullanıyorsan kullan, yüzlerce kişiye hitap eden bir platformda böyle şeyler yazamassın.
ama muhtemelen aptal bir insanın argümanı bu, ne desek boş.

edit:14 farklı ülkede, ne kadar madde varsa hepsini denemiş biri olarak yazıyorum.
hepsi anlamsız ve mantıksız.
devamını gör...
yasallaşırsa piyasası düşer. bu ürünler satıcısına en az %10000 kar bırakır. işin içine vergi hükümet girerse kâr marjı düşer.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"esrar ve kokainin yasallaşması gerektiği gerçeği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim