henüz kendini tanımlama fırsatına ulaşamamış kişilerin dertlerinin sonucu oluşan durumdur. birinci dertleri estetik yaptırarak görüntülerini düzeltmek, ikinci dertleri de, kendilerini sergileyebilecekleri bir üst model iphone almak. bu iki derdin de neden-sonuç ilişkisi döngüsü adeta bir paradoks oluşturuyor. suratının meymeneti kaybolmuş kişi sayısı nüfusu ele geçiriyor. tüketicilik değil bu artık, tabiri caizse, köpeklik.
devamını gör...
dış görünüşe önem verildiği için yaygınlaşması normal olan bir durum.
devamını gör...
iyi ve kötü yanları olan durum.

bireylerin kendi vücudunda istediği değişikliğe gitmesine olan yargılayıcı bakışın artık değişmesi güzel olsa da yine bireyleri estetiğe iten yeni bir toplumsal yargı ve bakışın oluştuğunu görmek de üzüntü verici.
devamını gör...
artık fabrika çıkışı bulmak cidden zor, tamam beni ilgilendirmez ama gereksiz yere yapılması biraz saçma değil mi ?
devamını gör...
2 gündür sözlükte estetik karşıtlığı muhabbeti dönüyor. bence siz estetik yaptırmak istiyorsunuz, bir şeylerden şikayetçisiniz ama ya korkuyorsunuz ya da başka bir sebepten yaptırmıyorsunuz. böyle olunca da estetik yaptıranlara saldırıyorsunuz. dünyada ve özellikle ülkemizde bu kadar sıkıntı varken oturduğunuz yerden güzellik standartlarını eleştirmek size bir şey kazandırmayacaktır. bırakın eğer insanlar kendilerini mutlu hissedecekse tek tip gözüksünler, bırakın parası olan; canı isteyen estetik yaptırsın. inanın oturduğunuz yerinizden size bir zararı olmayacaktır.
devamını gör...
yahu arkadaşlar bırakın yaptırsınlar insanlar. sizin burnunuzu mu yaptırıyorlar ya da sizin paranızla mı ödüyorlar? ne bu estetik yaptıranı gelişimini tamamlayamamış insan ilan etme?
devamını gör...
özellikle iş ortamını düşününce farklı dönemlerde 5 arkadaşımdan üçünün yaptırmış olduğunu fark ettiğim estetik ameliyat. 5 kişiden üçü değil, her 5 kişilik arkadaş grubundan üçü gibi düşünün. rakam böyle.

şöyle bir düşüncede mutabıkız, herkes istediğini yapsın ve karışmamalıyız.
elbette ki öyle. ama başlık bu durumun yaygınlaşması ile ilgili olduğu için gözlemlerimi anlatmak istiyorum.


bu işlemler yaygınlaştıkça daha genç insanlarda bu konuda bir beklenti doğuyor. diğerleri onlara hadsizce davranıyor. bu yaygınlaşma resmen zorbalığı getiriyor.

aileleriyle hemfikir olamadıkları için 18 yaşını bitirmeyi bekleyen gençler, çok daha iyi bir eğitime, bir enstrüman çalmaya, bir dil öğrenmeye harcayacakları parayı ve enerjiyi bunun için biriktiriyorlar.

bence işin kötü kısmı bunu pazarlayanların sistematik bir şekilde psikolojiye oynaması. insanlara şu olayı hayatlarının gerekliliği ve üst noktaya taşıyacak bir sihirli dokunuş gibi sunuyorlar. bir ebeveyn olsam çocuğuma böyle hissettiren bir sektörü ezmek isterdim. üniversiteyi bitirmiş işinde gücünde kardeşimi bile etkilemelerine sinir oluyorum. gitti kaş yaptırdı, angry birds gibi gezdi 1 sene.

bedensel olarak kendimizi iyi hissetmek güzel, ama herkesin yüzde yüz beğeneceği bir bedene ulaşarak hayatı yaşamak, insan tanımak için hangi turnusolu kullanacağız bilmiyorum. tek done bu değil elbette insan tanımak için. ama çok güçlü.

bu arada bir tanıdığım burun estetiği ile ilgili bir hastaneye görüşmeye gitmiş ve hastane bu işlemden memnun kalmazsa herhangi bir paylaşımda bulunmayacağı, sosyal medyada bundan bahsetmeyeceği konusunda kağıt imzalamayı, imzalarken o anı kamerayla kayıt altına almayı teklif etmiş.

bu ne anlama geliyor peki,
o kadar dava var bu sektöre karşı açılmış.

özellikle genç yaştaki arkadaşların bu konuda aceleci davranmamasını diliyorum. anne ve babaları da tamam yaptıralım sussun durumunda kalıyor. yarın bu çocuk bir bedensel kusura baktığında düzeltilmesi gereken bir hata olarak görebilir, bu da bir ihtimal.

bedenleri nedeniyle zorbalığa maruz kalan çocukların da derinleşmeye başladıklarını hissediyorum. benim düşüncem riskli ve ebeveyn değilim. ama bu estetik çılgınlığının yıllar içinde sessizce ve uyuşturucu bir etkiyle nasıl manyaklığa dönüştüğünü çok gözlemledim ve bu beni korkutuyor.
devamını gör...
gelişen teknoloji ve talep ile estetikçilerin daha uygun fiyatlarla sürümden kazanmaya geçtiğine delalettir. üstüne bir de sosyal medya selfie atakları ve anksiyetesi hastalığını da eklerseniz cevabını alacağınız tespit.
devamını gör...
(bkz: sürü psikolojisi)
devamını gör...
bir gerçektir. bir de çıkıp şey diyenler var, "yahu size ne?". biri çıkıp, yılanla evlense bu tip insanlar gene çıkıp "bırakın insanlar istedikleriyle evlensin! size ne?" diyecekler.
devamını gör...
teknolojinin nimetlerinden faydalanacaksın. iphone varken motorola alır mısın?
devamını gör...
artık herkes aynı kalıplarda, hangi tarafa dönsem aynı burunları görüyorum.
devamını gör...
normal bir durumdur. ayrıca (bkz: sanane ulan)
devamını gör...
binlerce yıllık aşırı kalabalık işçi sınıfı olarak haberimiz olmayan şeyin yaygınlaşması.
devamını gör...
hiç yaptırmadım çünkü meteliğe kurşun atıyorum. yoksa karşı olduğumdan değil.
devamını gör...
iyi ya işte. artık kimse çirkinim diye yakınmaz.
devamını gör...
yaygınlaşmasında bir beis görmemekle birlikte herkesi selin ciğerci sanmaya başladığım bir dünyaya doğru gittiğimizi hissediyorum.
yarınlar zor olacak fakat üstesinden geleceğiz
devamını gör...
göze estetik gelmede sorun yok da, ne yaparsanız yapın, genler olduğu gibi kalıyor.

çirkinseniz, ne yazık ki çocuğunuz da büyük olasılıkla çirkin olacak. bu yüzden eşinize aslında nasıl biri olduğunuzu gösterin, çocuğu başkasından sanmasın sonra.
devamını gör...
aşırı desteklediğim olay; insanlar doğuştan gelmeyen, genetiğe, şansa bağlı kalmadan tamamen özgür iradeleriyle çatır çatır para dökerek, bir çabayla istedikleri güzelliğe kavuşuyorlar. bence çok kıymetli bir şey. doğuştan gelmeyenden daha kıymetli olduğu kesin benim için.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"estetiğin artık aşırı yaygınlaşması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim