günümüzde instagramın yaygınlaşması ile güzellik algısının tek düze olmaya başlamasına bağlı oluşan şeydir.
devamını gör...
ımkanim olsa benim de yaptıracağım estetik operasyondur. gerek burnumun hafif kemikli yapısı gerek nefes alma da çektiğim sıkıntı ve takıntı haline getirmemin bunda etkisi büyüktür. herkes kendini nasıl mutlu hissediyorsa ya da hissedecekse öyle olsun gerek estetikli gerek estetiksiz,doğal güzel vs. doğuştan kusursuz burna sahip olan insanlar dünyanın en şanslı insanlarıdır. (bkz: burnunuzun kıymetini bilin)
devamını gör...
güzelliğin toplumsal normlarla oluşturulduğu bir gezegende gayet doğal bir olaydır.
devamını gör...
güzelliğin göreceli bir kavram olmaktan çıkmasının sonucudur. herkes güzel kabul edilen şekle bürünmeye çalışıyor ne yazık ki.
devamını gör...
sadece burun yaygınlaştı demek baya masum kalıyor.

16-18 yaşlarında kızlar, erkekler jawline başta olmak üzere bir dünya estetik operasyon geçiriyor.
devamını gör...
kişinin burnuyla alakalı nefes alma problemi varsa veya görüntüsü ruh sağlığını ve özgüveninini etkiliyorsa söyleyebileceğim bir şey yok. asıl sıkıntı burnunun görüntüsü nedeniyle kişinin özgüveninin zedelenmesine neden olan kişiler ve de toplumun dayattığı güzellik algısıdır.
edit: bir keresinde kaş liftingi ( kaş ve kirpiklerin yukarı taranarak sabitlenmesi) yaptırmıştım. aynaya baktığımda artık ben eski ben değilim diye eski haline dönene kadar bir buhran dönem yaşamıştım. eğer bir sağlık probleminiz yoksa tavsiye etmiyorum. hepiniz biriciksiniz, kimseye benzemeye ihtiyacınız yok.
devamını gör...
genelde kadınların burnumu estetik sanması, ama doğal olmasıyla sevindiğim durum.
devamını gör...
herkes yaptırınca yaptırmayan "ben neden yaptırmayım ki? " diyor haliyle. imkanı olan eğer rahatsız oluyorsa yaptırsın. yaptırınca daha mutlu olacaksa yaptırsın. insan kendini nasıl iyi hissediyorsa onu yapsın, sonuna kadar desteklerim.
devamını gör...
her yerde güzel burunlar var işte, ne güzel.
devamını gör...
ameliyat ücretlerinin düşmesi sebebiyle gerçekleşen durum.

iki hemşire arkadaşım istanbul’un en lüks hastanelerinde öğrenci iken staj döneminde çalıştıkları hastanenin indirimi sayesinde ameliyat olmuştu. ayrıca meme protezi, jawline, botox vb. estetiksel uygulamalar da artık ünlü icraatları olmaktan çıktı. düzenli gittiğim hem polikliniği hem güzellik salonu olan merkez de hemşire bana istersen botox yapabiliriz dedi erken yaşta başlamak avantaj. seda sayan mıyım ben ayol tarzı bir tepki verdim. artık herkes yaptırıyor dedi. sağol bacım. henüz erken bana. *
devamını gör...
dünyadaki en önemli güçlerin para ve güzellik-yakışıklılık olduğunu düşünürsek, elindeki bir gücü diğerine dönüştürmek gibi geliyor bana estetikler. herkes tek tip oluyor diyoruz da, herkes tek tip olmasın diye birilerinin kendini daha az güzel bulması, yaratılıştan gelen seçemediği bir özelliği zorla sevmeye çalışması ya da bu yüzden bir şeylere layık görülmemesi adaletsizce geliyor bana.
o burunla nasıl ekranda, o burunla nasıl o kişiyle sevgili olabilmiş. aynı insan estetik olup görüntüsü iyileşince bu defa daha da acımasızlaşıyor yorumlar. çakma güzel, estetik güzeli, kendiyle barışık değil, herkes de tek tip oluyor yaa, gibi. bu insanlar ne yapsın, işçisin işçi kal misali çirkinsin çirkin kal biz de üzerinden ego tatmin edelim demek gibi oluyor. o yüzden isteyen burnunu yaptırsın.insanların ne düşündüğüne de hiç bakmasın.
devamını gör...
ideal insancıklara adım adım.
devamını gör...
çevrede çok fazla tercih eden olmasından dolayı onlardan fikir alınan daha sonra belli miktar para ayırıp burun operasyonuna girilmesidir.
devamını gör...
dünya genelinde oluşturulmaya çalışılan ve başarılı da olan ideal kadın/erkek algısının en temel ve diğerlerine nazaran maliyetsiz bir ürünü olarak burun estetiğinin yaygınlaşması kaçınılmazdı zaten. kendini sevip/sevmemek değil de yaşadığımız döneme ayak uydurma çabası bence sadece. özgün olanın değil aynı olanın kıymetli olduğunu zanneden zihin buhranları işte.
devamını gör...
acilen önlem alınması gereken durumdur. yakında çok sevdiğimiz büyük burunlu kimse kalmayacak ortalıkta böyle giderse.

kemerli burun severler derneği.
devamını gör...
gerçekten ihtiyacı olan yaptırdığında efsanevi değişiklikler olan ameliyat. zira burun yüzün tam ortasında bulunduğu için en dikkat çeken organ.

lâkin burnunda minicik kusuru bulunan, ki bu kusuru kimse fark etmiyor bile, kişilerde nasıl bir psikoloji varsa narkoz yemeyi bıçak altına girmeyi seçebiliyorlar.
devamını gör...
kendilerini güzel hissetmeleri özgüvenlerinin artması için olabilir,bırakın insanlar nasıl mutlu ise öyle yapsın.
yıllardır kırık burunla geziyorum kaza geçirdiğim o gece ne kadar düzeltebilirsem o kadar yapıp bıraktım ben umursamıyorum da,umursayanlar estetiği yaptırıyor,yapın mutlu olun yeter ki.
devamını gör...
sadece burun estetiği değil, kadın arkadaşlarım tek tip olmaya başladı, çok yapay hepsi birbirine benzeyen insanlar kolonisi oluşuyor.
devamını gör...
oğlumun sünnetiyle ilgili görüşmeye gittiğim poliklinik meğersem estetik polikliniğiymiş, herkeste aynı dertten muzdaripmiş ki aralarından senin doktorun brnim doktorum diye konuşup ben şöyle istiyorum diye birbirlerine fotoğraf gösteriyorlar. estetiksiz burun olamaz diye düşünüyor olmalılar ki biri bana doktorumu sordu. bende burnum orijinal,oğlumun sünneti için geldim isterseniz onun numarasını verebilirim deyince bozuldu.
devamını gör...
ben şeyi merak ediyorum ileride doğacak çocuklar koca ve yamuk burunlu olunca anne ve baba hangi tarafa suçu atacak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"burun estetiğinin aşırı yaygınlaşması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim