ing. deneyim, tecrübe

bir şeyler okuyup akademik palavralar sıkmak herkesin yapabileceği bir şey ama vizyonunuz deneyim barındırmıyorsa tıngırdayan bir tenekeden farkınız olmaz. deneyim illa yaşayarak elde edilmez. rasyonel bakış açısı kolayca zehirler insanı gözlerinizden ışık fışkırabilir ama içinizdeki ışıklar usulca sönmeye başlar. zannedilmesin ki hakikati öylece ortaya koymak tek başına bir şey ifade etsin, onun canlanması için ruha ihtiyacı vardır her zaman. bir şeyi kalıba sokabilirsiniz ama içini doldurmak kolay değildir. her şeyin ortasında bütünleşmek gerek, uçurumun kenarında dolanma ısrarı, sıkıcı ve boktan bir durumdan fazlasını vaadetmez. arzulara bok atıyorum evet ama arzulamadan yaşanmaz bunu da biliyorum. deneyim dengede durmayı öğretir. teoride her şey palavradır. zor durumda kalmamış, ağır yüklerin altında ezilmemiş, canı yanmamış, hata yapmamış birinden yaşam hakkında öğütler dinlemeye kimse tahammül edemez. kusursuz bir profil çizip imla kurallarına harfiyen uyunca bir bok olunmuyor malesef şahsen ben komik buluyorum. utanman gereken yerle utanmaman gereken yerin hangisi olduğu konusunda dizayn edilmişsin tek bir tuğlayı bile değiştirmeye hacet duymadan sadece görüntüye önem veriyorsun. kulağa hoş geliyor, mantıklı, şairane, havalı benimse ve tüket sonra fikirleri dışkıla bu kadar basit. ruhsuzluk bu işte, her şeyi görebilmek değil marifet, gördüklerin karşısında dehşete kapılıp öfkelenmelisin. ruhun olsaydı yay gibi gerilip fırlatırdı okunu, aptal ve kalpsiz teneke bir nişancı kafaya odaklanır, oysa kalbinden vurmalısın okuyucuyu. bazen bir şeye dokunmadıkça o şeyin orda olduğunu anımsayamayız. yanlış yere nişan alıyorsun sıktığın her şey ıska, karavana. çünkü kavgan yok, cesaretin yok, anlam verecek kabiliyetin yok. kıçının üstüne oturup öğrendiklerini sıvazlıyorsun, elbette beğenileceksin çünkü sen felsefenin pornosunu satıyorsun. aptalca fikirlerin tepişmesini ideolojik olarak benimseyip tahrik olan rezil bir topluluğun seni şımartmasına izin veriyorsun.


paragraf, experience denemektir, denemek bir şey katar mutlaka. tabi cesaretiniz varsa.
devamını gör...
bu şarkı hayatımı değiştirdi. kendimi tanımama ve hayatı anlamama vesile oldu. her duyduğumda çok derin hislere kapılıyorum. deneyim hayatın en önemli hazinesidir benim görüşüme göre. deneyim kazanılmamış bir hayat yaşanılmamış bir hayattır. unutmayın ki deneyimler,insanları zafere götürür.
devamını gör...
deneyim tecrübe anlamına gelen ingilizce kelimedir. genellikle oyunlar exp olarak telafuz edilir.
devamını gör...
(bkz: ludovico einaudi)'e ait müzik.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"experience" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim