sosyal medyanın hayatımıza aktif şekilde girmesiyle beraber, bir sürü insanın içine düştüğü kuyudur. insanlar gündelik yaşamlarında yaptıkları her şeyi paylaşmanın ötesinde, sürekli olarak kendi fotoğraflarını çekip, özellikle instagramda paylaşmaya başladılar. bir gün içerisinde, aynı insanın 20 tane fotoğraf paylaştığına tanık oluyorum ve bunun artık bir rahatsızlık olduğu kanısındayım. bir insan neden bir günde, sayısız kez , kendi fotoğrafını kıyafet ve makyaj değiştirmek suretiyle çekip, paylaşır?


sorun basit gibi gözüksede, aslında değil. bastırılmış bilinçaltı çok tehlikelidir. modern dünyada, kendi egosunu, başkasının ilgisi ile doğru orantıda tatmin eden ve kendi varlığını, sosyal medya profili arayıcılığı ile vurgulu hale getiren insanların sayısı aldı başını gidiyor. bu insanlar telefon kullanmadan, sosyal medyaya bakmadan duramıyorlar. hayat, ellerindeki küçük bir elektronik cihazdan ibaret. 2-3 like almak/ 2-3 mesajla ilgi görmek uğruna, içinde yaşadıkları hayatı, çevrede olup biteni kaçırıyorlar. maalesef çevremde bu profilde çok kız arkadaşım var ve tüm sosyal medya hesaplarım 7/34 onların paylaştığı resimlerle doluyor. artık hepsini sessize aldım ve asla dönüp bakmıyorum. keza, bu noktada sadece kadınları suçlamak etik değil. bu konumda olan cok erkekte var. sosyal medya profilleri sürekli bindikleri arabaları, spor salonu görsellerini, günlük kombinlerini ve kendilerini paylaşan erkeklerle dolu. bağımlılık zor iş hele ki kendi benliğini başkasının üstünden var ediyorsan, daha zor.

bu ülkede insanlara acı çektirmek istiyorsanız, tek yapmanız gereken internet erişimine el koymak. hepsi cinnetin eşiğini deler geçer. ülkede daha yeni , bir süreliğine instagram erişimine el kondu, bilen/ bilmeyen herkes her türlü vpn uygulamarını zengin etti. gerçekten kafayı yemişler. dünya nereye evriliyor bilmiyorum ama iyi bir yere olmadığı kesin.
devamını gör...
diğerleri tarafından ilgi ve kabul görmek her insanın ihtiyacıdır fakat makul bir seviyede olursa. hayatınızın neredeyse 24 saatini buna harcıyorsanız siz kendiniz için değil başkaları için yaşıyorsunuz demektir ve bu psikolojik bir rahatsızlıktır. ayrıca ne gerek var. insanlar benim hakkımda çok şey bilirlerse ben rahatsız olurum şahsen.
devamını gör...
insanlar sosyal varlıktır. sosyal olduklarından da görülmek isterler. bizler varoluş sancısı çekeriz. çünkü varlığımız hissedilsin biz varız yaşıyoruz ve yaşatılmalıyız algısı var. bundan da normal bir şey bilmiyorum ben.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"fotoğraf paylaşma hastalığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim