söyleşi-röportaj / edebiyat
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir julia kristeva ve philippe sollers kitabıdır.

julia kristeva ve philippe sollers'in evlilikleri neredeyse elli yılı bulmaktadır bu kitap yazıldığı zaman. kitap ikilinin yaptığı söyleşilerin bir toplamı. konu ağırlıklı olarak aşk, evlilik ve ilişkiler üzerineymiş gibi dursa da julia kristeva bir psikanalist ve yazar; philippe sollers ise bir romancı ve düşünür olduğu için çok çeşitli konulara uğrayarak ilerliyor.

iki sevgili julia kristeva genç bir sürgün ve edebiyat düşkünü olarak philippe sollers'in ofisine gelip ona bazı sorular sormaya başlaması ile tanışır. sessizlikleri akort etmek kavramının sahibi julia kristeva tam bir fransız olan philippe sollers'ten çok etkilenir. philippe sollers ise bu genç ve güzel kadının zekasına ve güzelliğine vurulur. ikilinin söylediğine göre bu bir yıldırım aşkıdır ve uzun süreli bir aşktır.

kitaptaki söyleşiler size birçok konuda derin fikirler verecek ve uzun süren bir evlilik ve daha da uzun süren bir aşkın hikayesini anlatırken demir perde sürgünü bir kadın ile ingiliz yanlısı fransız bir ailenin oğlunun asgari müştereklerde buluşarak nasıl mutlu mesut yaşadıklarını gösterecek.

evlilik cinayet gibidir ve güzel sanatların bir dalıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"güzel sanatların bir dalı olarak evlilik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim