çocukken jules verne okumadığım için çok pişmanım. her çocuk için çizgi film abur cubur,oyuncak neyse jules verne de o olmalıdır. ortanca yaşlarda yine fantastik okumakta fayda var diye düşünüyorum. lisede ve sonrasında türk ve dünya edebiyatı okunmalıdır.
devamını gör...
emine şenlikoğlu-bize nasıl kıydınız? 10 yaşında okunmaz.grinin elli tonu da aynı şekilde.
devamını gör...
her yaşın okuması gereken bir kitap seviyesi olduğuna inanıyorum. kanıt olarak filozof atakan' ı örnek gösterebilirim.
devamını gör...
geçen gün ortaokula giden kuzenlerime kitap almaya çalışırken iki saat boyunca elime aldığım her kitap için "bi dk yaa bu o yaşta okunur mu, severler mi, anlarlar mı, ben o yaşta neyi okusam severdim?" vb sorular sorup durup çok zor karar vermeme sebep olan durumun sorusudur.
devamını gör...
1o yaşına kadar ayşegül ve cin ali'ye devam.
10-15 yaş = afacan beşler, esrarlı ada vb falan.
15-18 yaş = harry potter kitapları bunun yanında kemalettin tuğcu ve muadil kitaplar.
18-25 yaş = klasik rus ve türk edebiyatı karışık. yabancı dil öğrenmeye yönelik her türlü yayın.
25-35 yaş = bilim, felsefe, din, arkeoloji yani kişisel ilgiye göre
35-45 yaş = kişisel gelişim, astroloji,
45+ yaş = bulmaca, sudoku
devamını gör...
yetişkin bir insan her döneminde canı ne isterse onu okuyabilir ama çocuklar için yaşa uygun temiz içerikli kitaplar seçilmelidir. bazı sözde çocuk kitapları çocuklar için uygun değildir. denetlenmeden basılanlar içeriğiyle şiddet, cinayet gibi yönelimlere neden olanlar bazı toplumsal yanlışları normalize edenler (çocuk gelin çocuk damat gibi) bu liste gittikçe uzar gider. bu nedenle özellikle çocuklar için kitap seçerken iyi araştırmalı ve her güzel kapaklıyı almamalıyız. her geçen gün başka bir sapkın düşünceli eğitimsiz sözde çocuk kitabı yazarının kitabının içeriği gündem oluyor.
birde klasikler candır klasik olmasının temel nedenleri var. şans verin pişman olmazsınız. şimdiye kadar okuduğum en güzel kitap "pal sokağı çocukları" okumadıysanız tavsiye ederim.
devamını gör...
kitap ne. yeniyor mu karın doyuruyor mu. hangi dünya mutfağına ait.
devamını gör...
kitaplarla ilgili youtube videoları çekem parayı kıram demeden önce sait faik'in abasıyanık kitabını okumalısınız. geri kalan herhangi bir kitap konusunda yaş önemli değildir, free takılabilirsiniz.

(bkz: biz free taqılıyoz)
devamını gör...
sen kendini geliştirici kitap oku da. kitap oku da sonrasına bakarız. [genel söylüyorum. okuma oranımız çok yüksek ya. nazar değecek.(!)]
devamını gör...
dünya klasikleri denilen alayı depresif kitaplar ders gereği liseli gençlere okutulmamalı. hayatı sorgulatıyor. realist metinler hepsi, acıyı ve dehşeti yaşatıyor durduğun yerde. insana bir katkısı olan kitaplar kendi kültürümüzün kitapları ama bi dakika, onlar henüz yazılmadı.
gençken büyülü gerçeklik akımından eserler, ileri yaşlarda realizm akımından eserler okunmalı diyebiliriz genel olarak. sanursam…
devamını gör...
cevabını pek bulamadım ama küçük prens her yaşta okunması gereken bir kitap. küçükken okuduğunuzda kitabın tatlı dünyasına giriyorsunuz, gençken okuduğunuzda ise kitabın anlatmak istediğini anlıyorsunuz ve bunu yaşamak harika bir his.
devamını gör...
bence o andaki ilginin nereden ait olduğu çok önemli.
örneğin; kardeşim hayvanları çok sevdiği dönemde hep hayvanlı kitaplar okurdu. bu sıralar her gün bisiklete biniyor ve evde de bisiklet konulu kitaplar okuyor
devamını gör...
yaşım gelmedi okuyamam mı diycez! çok saçma!
şimdi klasiklerin mesela ortaokul,lise ve çok sayfalı basımları var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hangi kitap hangi yaşta okunur sorusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim