güzel ülkemin, güzel ilahiyatçısı israfil balcı ve güzel tarihçisi reha çamuroğlu *


cennet vaadiyle suikastçı eğittiği öne sürülen hasan sabbah'a dair ezber bozan çıkış: adil davrandı, eşit paylaşımı savundu, kölelik ve cariyeliği yasakladı.
samsun 19 mayıs üniversitesi ilahiyat fakültesi öğretim üyesi prof. dr. israfil balcı, 6 kasım 2021 cumartesi günü twitter hesabından yaptığı üç ayrı açıklamada şunları söyledi:
şiî-ismaili devlet kuran hasan sabbah yakınları dahil kimseyi kayırmadı adil davrandı eşit paylaşımı savundu kölelik ve cariyeliği yasakladı alım-satımını men etti 'ebeveynler artık oğullarının köle, kızlarının cariye olmasından korkmayacak' diye ilan yaptı bu adam cehennemlik.
ama gayrimüslim körpe kızları haremine dolduran avrat pazarlarında kadın satılan köle pazarlarında insan ticareti yapılan ülkenin zalim/katil padişahları cennetmekân öyle mi ya vicdan yok ya iz'an ikincisi yoksa yırtabilirsiniz belki ama birinci gruptaysanız eyvahlar olsun.

tarihçi yazar reha çamuroğlu da hasan sabbah'ı konunun uzmanı olmayan ve batini düşmanı kişilerden okumanın sonuca ulaşmaya engel olduğuna dikkat çekti.

çamuroğlu, hasan sabbah'la ilgili popüler algının iki kaynağı olduğunu belirterek, bunlardan birinin nizamülmük'ün siyasetnamesi ile ingiliz asıllı abd'li tarihçi bernard lewis olduğunu öne sürdü.
çamuroğlu, hasan sabbah'ın fedailerini haşhaş ile uyuşturarak suikaste gönderdiği ve alamut'taki sahte cennet iddialarının da kaynağı olmayan uydurulmuş bilgiler olduğunu öne sürdü.
oryantalistler, müslümanları ilginç kıyafetleri, cinsel zevkleri, gizemli tarikatları olan bambaşka bir dünyanın insanları gibi görürler. örneğin yüzüklerin efendisi'nde yazar orklar ile muhtemelen biz müslümanlar ve türkleri anlatmaya çalışmıştır.

www.indyturk.com/node/43518...
siz kafayı yemişsiniz, abv.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hasan sabbah adildi kölelik ve cariyeliği yasakladı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim