midye ve kokoreç başı çeker.
devamını gör...
daha önce de söyledim, midyenin içinde uranyum olsa yine yerim. hijyenik olmasına lüzum yok. koko için aynı şeyi diyemem. zira iyi temizlenmiş olması lazım.
devamını gör...
sokak köftecisinden alınan köfte, istediği kadar hijyenik olmasın o ekmek arası köftenin tadı hiçbir yerde yok.
devamını gör...
fast food restoranlarında tüketilen pek çok yiyecek.
devamını gör...
dışarıdan yediğim çoğu lezzetli şey.
bir dönem bayağı meşhur bir kokoreççide çalıştım. her hafta salatalık, domates, biber ve birkaç malzeme daha eklenerek mekana özel bir acılı sos hazırlanıyordu. malzemeler kasa ile gelirdi ve sadece üstlerine su gezdirilirdi. öyle ovalayarak yıkama falan yoktu hiç. bir hafta dedik böyle olmaz temizce yıkayalım. malzemeler normalden daha özenli yıkandı ve sos hazırlandı.
o hafta hazırlanan sos zar zor bitti. her zamanki lezzetinden eser yoktu.

iki üç gün sonra sahibi uğradı kokoreççiye. biz de durumu anlattık. o da "biz daha önce de denemiştik bunu. çok özenli yıkayınca o lezzet elde edilmiyor." dedi.

sonrasında bir pidecide çalıştım. orası da ilçenin en iyi pidecisiydi ve mutfak gerçekten rezaletti.
ben kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum bir yerde hijyen azaldıkça lezzet artıyor.
devamını gör...
midye ya.... neden vazgeçemiyorum bilmiyorum ama o rezil şeyi bazen inanılmaz arzuluyorum.
devamını gör...
kendi yaptığımın dışında yiyip içtiğim ne varsa hepsi.
devamını gör...
güzel bir restoranda bile yenilse, dışarıda yenilen her şey bence bu kategoriye giriyor.
belli başlı dikkat etselerde, asla evdeki hijyenle bir olamaz bence. fakat sanırım göz görmeyince gönül katlanıyor. yine de gidilecek yerlerde biraz da olsa seçici olmakta fayda var.

midye, kokoreç hayatta yemedim/yemem. o yüzden onlara bir şey diyemem. fakat onların tarzına benzeyen köfte ekmek çok severim. özellikle arabada satılan köfte ve ankara'da olanlar bilir, çiftlikte yenen köfte ekmeğin lezzeti başka hiçbir yerde yok. farkındayım hijyen, benim evde uyguladığımın yarısı kadar ya vardır ya yoktur ama evde yapılan aynı lezzet olmadı/olamıyor.
devamını gör...
stadyum önlerinde yenen köfte. ortam leş, muhtemelen köftelerin yapılış şekli de leş... ama tadı harika, lanet olsun!
devamını gör...
seyyar tatlı.
devamını gör...
midye dolma. midyenin ne kadar kirli yerde büyürse o kadar lezzetli olduğunu öğrendiğimden beri yerken tekrar tekrar düşündürür beni
devamını gör...
(bkz: ekmek)
devamını gör...
dışarda yediğiniz her şey. evet.
devamını gör...
poğaça, açma hatta ekmek gibi hamur işi gıdalar. dışarıdan alınanları kastediyorum tabii ki, evde yapıyorsanız ayrı.

tanım: hijyenik olmayan ama yenmesi zevk veren gıdaları paylaştığımız başlıktır.
devamını gör...
sanayi gobiti. anlayan anladı sanayinin bol egzoz gazı olan havasını.. ama neden bilmem ama gobiti lezzetli yapan şey o is pas galiba.
devamını gör...
tavuk pilav , nohut pilav. pilav yani pilav.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hijyenik olmadığı halde tüketilen gıdalar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim