bu toplumda sıkıntılı olan durumdur, dinin cinsiyete göre ayrım yaptığı durumlardan biridir çünkü. -kızların iç sesini evlilik üzerinden yazdığınız için öyle devam ettiriyorum.-kadının gayrimüslim olmasında sakınca yok, cariye mantığıyla ananın hükmü yok,bu sebeple osmanlıda anneler hep yabancı,ata erkil toplumda, baba müslümansa çocuklar da müslüman sayılıyor diye kabul ama müslüman olmayan erkekse sıkıntı kızı vermiyorlar (!) israil'de anaerkil bir soy durumu olduğu için bir yahudi erkek yahudi olmayan bir kadınla evlenemez ama yahudi kadın başka bir dinden erkekle evlenebilir. sorun sadece hristiyan olmakta değil yani, bağnazlıkta dinler yarışıyor.
devamını gör...
başlığın ilk tanımı uçmuş ihale bana kalmış:)
devamını gör...
bu işin mantığı şudur, toplumların neredeyse hepsi islam'dan önce ataerkil bir görüşe sahip olduğu için (ki hâlâ geçerli) bir kız bir erkekle evlenince evin otoritesi erkeğin eline geçmiş oluyor. erkek fiziki olarak kadından güçlü olduğu için kadın kendini savunamaz duruma düşüyor. bundan dolayı islam yabancı bir erkeğin zor kullanarak kadını dinden çevirmesini engellemek istiyor. erkek evin içinde otorite sahibi sayıldığı için bir süre sonra kadın da müslüman olabilir. bunun yanında bir erkeğin yabancı bir kadınla evlenmesinin de şartı var; kadın dindar olmak zorunda. yani "ben hristiyanım ama pazar ayinlerine gitmiyorum." dememesi lazım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hoşlanılan erkeğin hristiyan olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim