halife hz. ali ve peygamberin eşi hz. ayşe'nin taraftarları arasında yaşanan muharebesonucunda 20 bin kadar müslümanın öldüğü iç savaştır. cemel muharebesi diye bilinir. birbirlerini çekemedikleri için 20 bin müslümanın kanı boşu boşuna dökülmüştür. peygamberin ölümünden 24 yıl sonra müslümanlar iç savaşa tutuşmuştur. tutuşanlardan biri, damadı ve halife ali, diğeri eşi ayşe.
devamını gör...
iki taraf da biraz fevri davranmıştır.
devamını gör...
hz. ali islam devletinin başkanıydı ve kim olduğuna bakmaksızın isyan edenlerle savaştı. isyan bastırılana kadar isyancılar öldürülür. hangi devlet isyan edenlerle savaşmaz.
devamını gör...
bu olayın altında yatan gerçek islam tarihçilerine göre gerdanlık olayında muhammed'in aişe'nin masum olup olmadığını danıştığı herkesin masum olduğu yönünde beyan verirken ali'nin sana kız çoktur demesi ve cariyesine danışmasını söylemesidir. yani ortada 30 yıldır içinde bitmemiş bir intikam ateşi olan kadından bahsediyoruz. ki kuran'ı kerim de bu kadının masumiyetini kanıtlamak için indirilmiş ayetler mevcut. ali savaşı kazandığında aişe'yi öldürmeyerek medineye sürgün eder bu bile aslında olayın özeti niteliktedir.
devamını gör...
iki taraftanda ölenlerin şehit kabul edildiği olaydır bir fitne durumu hakimdir ve ayetin hükmü ile inanların fitne bitene kadar savaşması emrolunmuştur*. iki tarafta içtihad etmiştir birininki doğru ve diğerininki yanlıştır.

hristiyanlıktaki gibi islam'da da göklerdeki devletin yerde kurulacağının vaat edildiğini zanneden ithal fikirlerle islama saldıranların hoşuna giden ve onları sevindiren bir olaydır.

cemel'de veya sıffınde savaşanlar cennettedir ama onlara dil uzatanlar cehennemdedir, sünni ülemanın görüşüde bu yöndedir.
devamını gör...
(bkz: filler tepişir, çimenler ezilir)
devamını gör...
sanki savaşı da öldürmeyi de onlar icat etmişler gibi neden savunmaya geçiliyor ben onu anlamadım. ee ne olmuş yani savaş olmuşsa? insanın olduğu her yerde her zaman savaş olmuş. gayet doğaldır.
devamını gör...
iki taraftan ölenlerin de şehit sayıldığını öğrendiğimiz olay. çok ilginç. sanki şehit olarak kabul edecek merci kendileri.
devamını gör...
evrensel, mutlak iyi din insin; 20-30 yıl sonra bu dinin peygamberinin en yakınları birbirlerini öldürsün. aişe hakkında masumluğu için ayetler insin falan. ne bu şaka mı? daha peygamberin en yakınları anlayışlı, iyi, barışçıl insanlar olamıyor. yüzyıllar sonra bu dinin hükümlerine dönersek huzura kavuşacağız öyle mi? biri de birbirini biçenler cennettedir ama onlara laf atanların yeri cehennemdir demiş. cidden dinle mantık birarada gitmiyor.
devamını gör...
aklıma lise zamanlarımda maruz kaldığım, solcu olmak dışında bir şey bilmeyen öğretmenleri getiren başlık.
her ders islamla ilgili olduğunu sandıkları olumsuz durumlardan bahsedelerdi. bizi aydınlatacaklar akılları sıra. dersin yarısı bu şekilde geçerdi kalan yarısında ders yapardılar.
tarih tekerrür ediyor.
devamını gör...
daha kendi içlerinde barışı sağlayamamışlar, dünyada nasıl barışı sağlayacaklar. günümüzde hâlâ birbirleriyle savaş halindeler.
devamını gör...
cemel savaşı olarak bilinir.
islam'da kadının deveye binmesi yasak olduğu halde savaşı deve üzerinde geçirdiği için ismi ordan gelir.
devamını gör...
ibretlik olay.
devamını gör...
egemenler birbirleriyle tepişir, arada garibanlar ezilir. şuna bak, kendi uydurdukları dini takmamışlar ve kendi aralarında barışı sağlayamamışlar ama sorsan islam, barış(!) dinidir. 656 cemel savaşı'ndaki bu olay, "fitne olayı" olarak da bilinir yani islam tarihindeki ilk fitne. din ile mantık bir arada olmaz, olamaz... noldu, devrin arap egemenleri ali ile ayşe birbirleriyle tepişti arada garibanlar ezildi, ali ile ayşe'nin yaptıkları yanlarına kar kalıp her ikisi de gübre olup gitti ve aynı zamanda onlarla birlikte diğer garibanlar da toprak olup gitti. işte dünya, kurulduğundan beri böyledir: güçlü, güçsüzü eder; kötü birisinin yaptığı da yanına kar kalır maalesef. kodamana bir şey olmaz, olan garibana olur.
devamını gör...
bizde de aynısı yok mu ? 1.ci selime kadar vatandaşlar dininde serbestken, 1.ci selim imparatorluğun çökeceğini anlayınca dine sarılması, ve dinin aşağıdan yukarıya, yani halktan yönetime olması gerekirken yukarıdan aşağıya baskı yoluyla dayatılması, sonra bir sürü isyanlar, timur osmanlının üzerinden geçtikten sonra 35 sene ossmanlı kendisine gelememiş. şuanda aynısını yaşamıyormuyuz ? yolsuzluğu hırsızlığı, ünü namı arşa varmış akape ne yapıyor ? şeriatı getirecem, hilafeti getirecem aç adamı böyle kandırmaya çalışıyor. bu işler böyledir...................
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hz ali ve hz ayşe'nin savaşıp 20 bin kişinin ölümüne yol açması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim