40 yıllık gözlemlerim sonucu ulaştığım hüzün verici sonuç. insanin salt arkadaşları vardir, kimseye yüzde yüz ve her durumda güvenemezsiniz. boyle yaparsanız er yada geç hayal kırıklığına uğrarsiniz. bir insanlar hakkındaki kanaatiniz vardır, bir de o insanlarin bizzat kendisi. bu ikisi asla aynı şey degil. siz o hayali kişi ile dostsunuz. gerçek olan sadece arkadaşınız. kimseyi ongeremezsiniz. kimseden verebileceğinden çoğunu bekleyip ona ve kendinize haksızlık etmeyiniz.
devamını gör...
açıkçası ben saf dostluk ya da arkadaşlık diye birşey olduğunu düşünmüyorum. aileyi konu dışı bırakarak tabi ki de.
bence herşey ama herşey menfaat ilişkisi üzerine kurulu.
devamını gör...
insandan dost ayı dan post olmaz. bir de deve dikenli bir söz vardı.
devamını gör...
insanları tanıyan yanlızlaşır .

'hz ali '
devamını gör...
uzun uzun örneklerle falan açıkladığım bir tanım yazdığım sonra internet kopunca kaydetmediğini farkettiğim başlıktır. tekrar aynı şeyi yazamayacağım küstüm.
insanlara %100 güvenemezsiniz çünkü kimse mükemmel değildir, evet siz bile. ama insanları tanıyıp insanlardan beklentilerinizi insanların yapabileceklerine göre sınırlandırırsanız hayal kırıklığına uğramazsınız. bu kadar basit. kime ne zaman ve ne konuda güvenebileceğinizi analiz edip beklentilerinizi ona göre şekillendirirseniz ancak öyle mutlu olursunuz.
çocuğu hasta olan bir arkadaşınızdan çocuğu hastayken yardım isterseniz tabiki size yardım etmeyip çocuğuyla kalmayı tercih edecektir. size yardım etmedi diye bu onu güvenilmez biri yapmaz.
kimsenin hayatının starı değilsiniz.
devamını gör...
20 lerim de keşfettiğim durum. bir bir silindi gitti arkadaşlarım. ben de dur demedim hiç birine pişman da değilim hep art niyet, zoraki kabuller, alttan almalar gerekiyor ilişkilerin devamı için. o nedenle gündelik sohbetlerde bulunulan arada görüştüğüm bir kaç kişi ile iletişimimi devam ettiriyorum. aksi hali beni yoruyor.
devamını gör...
başlığı açanın ciddi bıçak yaraları olduğu gerçeğidir o.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanın hiç gerçek dostu olmadığı gerçeği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim