ölüm hayatın en katı gerçeğidir ve geleceğe dair olduğu halde gerçekleşeceğini %100 doğru bir şekilde bildiğimiz tek şeydir. ancak öleceğimizi inanmak istemiyoruz.
devamını gör...
bu ekonomide her sey mumkun

neden olmasin?
devamını gör...
hem güzel hem zor hem de sıkıcı başlık.
aslında herkes öleceğini bal gibi biliyor.
ancak 70 yaşında bir kanser hastası kemoterapi aldıktan sonra ölsem daha iyi derken, 40 yaşında ölümcül kansere yakalanan biri niye ben diye soracaktır ve daha çok gencim diyecektir.

siz en iyisi six feet under izleyin.
(bkz: six feet under)
devamını gör...
pamuğu tıktıklarında aydınlanıp inanırız diye tahmin ediyorum. sevdiklerinin ölümünü sırtlayıp inandıktan sonra kendi ölümün vız gelir bence. giden kurtuluyor dertlerden. asıl kalana zor
devamını gör...
mezun olmak için onca çile çeken sınıf arkadaşınız, laboratuvar partneriniz, mezuniyetten iki ay sonra kanserden;
daha yeni işe girmiş sizden iki yaş küçük bir okuldaşınız, meslektaşınız işe gelirken boktan bir trafik kazasında;
iki gün önce top oynadığınız bir teknisyen arkadaşınız, evinin çatısından düşüp ölünce ölümün size de hiç uzakta olmadığını anlıyorsunuz. nitekim ben, geçirdiğim ağır ameliyatta, doktorun inadı olmasa şu anda toprak işleriyle meşguldüm.
özetle ne ölümü düşünün, ne de ölmeyecekmiş gibi yaşayın.
devamını gör...
bazen önümüze haberler düşer ya " yol verme tartışmasından çıkan kavgada 2 ölü bir yaralı" ya da "makas atarken kaza yapan sürücü öldü." alacak verecek davasindan vs vs.

acaba tam ölüm anında bir kaç dakika geriye dönebilse aynı hareketleri tekrarlar mı diye düşünürüm. muhtemelen tekrarlamaz. işte insan muhtemel ölümüne birkaç dakika yakinken bile ölebileceğine bir türlü inanmıyor. kendine konduramıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanın kendi ölümüne inanamaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim