uygulama 1:sınırlı bir aralıkta sayılabilir noktalar dışındaki süreksizlik noktaları dışında sürekli olan fonksiyonun o aralık ile eksenler arasında kalan cebirsel alanı bulur.
bu matematiksel yani teorik uygulamasıdır.gerçek hayata indirgersek minimum zararla boyanmak istenen bir bölgenin alanı integralle yaklaşık olarak bulunur ve daha az zarar edilebilir.
uygulama 2:sınırlı bir aralıkta sürekli fonksiyonun veya herhangi bir eğrinin uzunluğu bulunur.
gerçek hayatta ise elips parabol gibi eğrilerin uzunlukları hesaplanır ve bu değerler mühendislikte kullanılabilir değerlerdir.
uygulama 3:sınırlı bir aralıkta sürekli fonksiyonun x ,y veya z ekseni etrafında t° döndürülerek oluşan 3 boyutlu cisimlerin hacimleri hesaplanır.
gerçek hayattaki uygulaması ise parabolid veya elipsoide benzer yapıların hacimlerini hesaplamaktır.
uygulama 4:sınırlı bir aralıkta sürekli olan bir fonksiyonun eksenler etrafında t° döndürülerek oluşan cismin yüzey alanını hesaplar.
gerçek hayattaki uygulaması ise parabolid gibi yapıların yüzeyini boyamak için ne kadar boyaya ihtiyaç olduğunu hesaplamaktır.
olası uygulamalar arttırılabilir.
sonuç olarak teorik bilgiler pratiğe dönüştüklerinde çok yararlı olabilirler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"integralin teorik ve pratik uygulamaları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim