kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
uluslararası hukuktan bihaber israil oğullarının, 3000 yıl önce tanrılarının ona vadettikleri toprakların(arz-ı mev'ud) 3000 yıldır kendilerinde olduğu iddialarından ibaret tweettir.

israil, 14 mayıs 1948'de, david-ben gurion öncülüğünde tel-aviv'de toplanan yahudi millî konseyi kuruluşunu ilan etmiştir. yani uluslararası hukuk bazında taş çatlasa 73 yıllık bir devlet.

bağnaz olarak adlandırabileceğimiz israil yahudileri bu vaat edilmiş toprakları alamadıkları sürece lanetli olduklarına inanırlar, bin yıllar sonra bile hala... din gerçekten kitlelerin afyonudur. ayrıca yine belirtmek gerekir ki yahudilere indirilen 10 emirden bir tanesi öldürmeyindir. bu sadist ruhlu manyaklar o emri sadece '' yahudileri'' öldürmeyiniz olarak kabul etmişlerdir.

hitler'in gerçekleştirmiş olduğu yahudi katliamının temelindeki fikir ise klasik mağdur edebiyatı üstünden bugünün canisi israil devletini yaratmak ve hitlerden beter katliamlara dünyanın gözü önünde imza atmaktır.

kuran-ı kerim maide suresi 21-26 ayetleri arz-ı mev'ud ile alakalı olarak:

﴾21﴿ ey kavmim! allah’ın sizin için (vatan olarak) yazdığı kutsal topraklara girin, sakın geri dönmeyin, sonra kaybedenler siz olursunuz."

﴾22﴿ dediler ki: "ey mûsâ! orada zorba bir topluluk var, onlar oradan çıkmadıkça biz oraya asla giremeyiz. ama oradan çıkarlarsa biz hemen gireriz."

﴾23﴿ korkanlar arasından allah’ın kendilerine lutufta bulunduğu iki cesur adam şöyle dedi: "kapıdan üzerlerine hücum edin; oraya girdiğiniz an artık kesinlikle siz galipsiniz. eğer müminler iseniz ancak allah’a güvenin."

﴾24﴿ isrâiloğulları, "ey mûsâ! onlar orada bulundukları sürece biz oraya asla girmeyeceğiz. sen ve rabbin gidin savaşın; biz burada oturacağız!" dediler.

﴾25﴿ mûsâ, "rabbim! ben kendimden ve kardeşimden başkasına söz geçiremiyorum. artık bizimle bu yoldan çıkmış kavim arasında sen hükmet" dedi.

﴾26﴿ allah buyurdu ki: "öyleyse onlar yeryüzünde şaşkın şaşkın dolaşmak üzere oradan (kutsal topraklar) kırk yıl mahrum bırakılmışlardır. artık sen yoldan çıkmış toplum için üzülme

edit: katranı kaynatsan olur mu şeker aslını s... aslına çeker. (bkz: israil'in mescidi aksaya saldırması)
devamını gör...
hepsinin canı cehenneme. olan yine masumlara, çocuklara oluyor.
filler tepişiyor, çimenler eziliyor.
devamını gör...
hem insanların topraklarını işgal edip hem de "saldırı altındayız." diye mağdur edebiyatı yapan, çocuk katili terör devletinin attığı tweet.
devamını gör...
devamını gör...
filistler de en az 3250 yıldır kesintisiz oradalar diye cevaplanabilecek tweet.

filistler dünyadaki en eski otokton (yerli, yerleşik) kavimler arasındadır. 3250 yıl önce kuzeyden yunan anakarasına inen hint-avrupalıların (proto-yunan gruplar) baskısıyla, doğu akdenize hareketlenen (deniz kavimleri göçü) kavimlerden birisidir. girit veya yunan anakarasından gelmiş olabilirler. doğu akdenizde bulunan ve deniz kavimlerine ait olduğu düşünülen çömlekler, bu göçlerin daha da önce (günümüzden 3400 yıl önce) başlamış olabileceği düşündürmektedir.
israilliler ise 3000 yıl önce mısır’dan sürülerek vaadedilmiş topraklar olduğu bildirilen filistin’e geldiler. tevrat’ta aktarılan davut ve golyat hikayesindeki golyat filistlerin kahramanıdır. kendilerinden çok daha güçlü ve kalabalık olan filistleri 150-200 yıl boyunca devam eden mücadele sonucunda yendiler. ama asla bugünkü israil gibi büyük bir devlete sahip olamadılar. israilin kuzeyinde samaria (başkenti samaria) ve güneyinde yahudiya (başkenti kudüs) krallıklarını kurdular. asurlular, babiller ve romalılar tarafından bu topraklardan sürüldüler. filistler ise orada kalmaya devam ettiler.
yahudiler her fırsatta (örneğin babil kralı nabukadnezar’ın ölümünden sonra) geri dönmeye çalıştılar ve süleyman tapınağı’nı yeniden yaptılar.
edit: son paragraf ilavesi
devamını gör...
dünya üzerinde hiç bir toprak bir kavme ait değildir kaldıki 21.yüzyıldayız dünyada sınırları kaldırmayı konuşurken bu basit ortadoğu hareketleri mide bulandırıyor. kaldı ki herkesin doğduğu yerde yaşama hakkı vardır bu insan haklarına girer sen bu hakkı zorla almak istersen süreç teröre dönüşür.
devamını gör...
bir sonraki tweet "bizim bi bu kadar da yerin altında var" olursa şaşırmam.
devamını gör...
o vakit niye durduk yere gittin de cermen illerinde sabun yapıldın canım, diye sordurandır.
devamını gör...
israil’e çocuk katili diyen tipler kendi devletlerinin kanlı tarihine baksın ilkin.
sadece akepe döneminde öldürülen çocuk sayısını yaz!
ama sen israil katil de gerisi kolay.

son 11 yılda tihv'in rakamlarına göre 241,
diğer stk'ların verilerine göre 477 çocuk devlet tarafından öldürüldü!

ne israil ne de afrika’da bir ülkede bu kadar cinayet yoktur.

yerinde twittir.
devamını gör...
haklıdırlar.
devamını gör...
tamam 3000 yıldır oradasınız. peki 3000 yılda oradan doymadınız mı? haydi şimdi çıkın.

tanım; israil'in "mekanın sahibiyiz" tweeti.*
devamını gör...
dünyayı da hep amerika kirleşik devletleri kurtarıyor. he gülüm, he canım, he, heee*
devamını gör...
arap müslümanlar ve yahudiler arasındaki kendilerinin de belirttiği gibi 3.000 yıllık ilkel çağlara dayanan din kökenli kavgasında taraf olmamız kadar saçma başka bir şey yok bizim için. biz sadece bölgedeki politik çıkarımız hangi tarafın politikasıyla örtüşüyorsa ona göre tavır almalıyız.
devamını gör...
kusura bakmayın ama hakikat değeri taşıyan sözdür. antisemitist yalanlarla uyumaya alışmış bünyeleri rahatsız etmiştir.
devamını gör...
katil devletin ipe sapa gelmez paylaşımı.
devamını gör...
3000 küsür senedir siz de oradasınız araplar da. ikinizin de birbirinden pek farkı yok. o kadar peygamber gelmiş ikinize hala aynısınız değişen 1 gram bir şey yok.
devamını gör...
türklerin neden bu kadar dert ettiğini anlayamadığım doğru cümle.
devamını gör...
yalan değildir. adamların anavatanıdır, kökleri oradadır. bunu inkar etmek çok komik.
devamını gör...
bunların bir dönem böyle bir sayfaları da vardı instagramda ve inatla takip ediyorlardı. çıkarıyordum, yine geliyorlardı. bi ara çıkarıp bioya i'm müslim falan yazdım. yok anacığım yine geliyorlar. tamam anladık 3.000 yıldır, yazıyla da üç bin yıldır oradasınız. ancak bu, o topraklardan kovulduğunuz gerçeğini değiştirmez. her gittiğiniz yerde sorun çıkarıp terör faaliyetlerinde bulunuyor, insanları öldürüyor, mutlu mesut yaşayan halklar arasına fitne ve nifak tohumları ekiyorsunuz. hitler'in size yaptığı soy kırma faaliyetlerini, siz de şimdi filistin halkına uyguluyorsunuz. sonra kalkıp buna gerekçe olarak 3 bin yıllık tarihi dayanak mevzusunu ortaya atıyorsunuz. kusura bakmayın ama bu tarihi dayanak meselesi, geçen yüzyılın hadisesiydi. o çağda uygulandı ve bitti. general harbord raporu bitti, onunla birlikte, bir bölgeyi sahiplenmek için yüzlerce yıldır orada yaşama mezusunu öne sürme süreci de kapandı. artık hiçbir halk, hiçbir devlet: biz orada, burada, şurada; şu kadar yıldır yaşıyorduk, dolayısıyla o topraklar bizim, dilediğimiz gibi at koştururuz. gerekirse asar, keser, katliam yapar öldürürüz gibi bir dava meşru değildir. yaşıyorsan, başkasının yaşama hakkını elinden almadan yaşayacaksın. yaptığın caniliklere de hiçbir kılıf sunmayacaksın. o devir kapandı artık. geçmişe geçmiş ola. bu laf yine hocalı'da, kilikya'da, amed'de, sur'da hak iddia edenler için de geçerlidir. barışı bozmayın. haksız dava* gütmeyin. tedavülden kalktı artık. gülerler. hem de bayılana kadar gülerler. dünya üzerinde hiç kimse bu tür tarihi dayanakları öldürmek için yasal kabul etmiyor artık. buna canilik olarak bakılıyor. ve eğer merak ediyorsanız bu dayanakları sunduğunuz birleşmiş milletler, avrupa konseyi, barış örgütleri ve çeşitli stk'ların uluslararası toplumsal faaliyetleri* yakın zamanda sizlere yaptırım uygulatacak. bunun ön hazırlıkları tamam. arka planda çalışmalar, sistematiğe dökme çabaları da tamam. bunun, ilk ve en önemli örneği, filistin devletinin uluslararası alanda tanınmasıdır ki bu, sürecin eyleme konulduğunun en büyük göstergesidir. hala nafile çırpınmaya devam mı edeceksiniz? mevcut süreci konjonktürü takip etmekte, bu kadar mı acizsiniz? çıkarın o at gözlerinizi artık. ha devam edecekseniz de, buyrun edin. yol sizin, gidişat sizin, biz tarihçiler ve gözlem devletleri her türlü izliyoruz. gereken yerde müdahil oluyoruz. hiç merak etmeyin.

*
devamını gör...
filistinliler, yani kenanlılar, yahudilerden yüzlerce yıl daha önce orada olduğundan ve toprağın asıl sahipleri olduğundan anlamı olmayan tweettir.

edit: bazılarının iddia ettiği gibi yahudilerin anavatanı filistin(kenan) falan da değildir. kaynak olarak da şunu (bkz: tevrat) gösteriyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"israil'in 3000 yıldır buradayız tweeti" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim