gerilim / suç
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

film arabayı yıkayan 3 çocuk ile başlıyor. polisler geliyor ve bobby earl’i gozaltina aliyor. sonrasinda polisler bobby i tam 22 saat boyunca iskence ediyor ve baskı altında ifade verdiriyolar. iddia edilene göre 11 yasinda oldurulup tecavüz edilen bir kiz cocugunu bobby earl öldürmüştür. bobby idama mahkûm ediliyor ve ninesinin vasıtasıyla ünlü profesör ve eski avukat armstrong’a mektup gönderiyor. armstrong istemeye istemeye bobby in davasını üstleniyor. ortalama bir filmdi , izlenir.


filmin en sacma kısmı kesinlikle armstrong un davayı istemediği sahnelerdi. mektubu okuyor ve kibarca reddettikten sonra eve geliyor akabinde karısının çok çok az bir ısrarıyla davayı üstlenmeyi kabul ediyor.

bu tarz mahkeme filmlerinde genelde bir suçlu vardır ve idama mahkum edilir sonra aklanır ama filmin sonunda anlasilir ki o adam gercekten suçludur.(bkz: primal fear) bu da sasirtmadi. bobby earl karakteri gerçekten çok zekiydi tanny brown(iskence eden siyahi polis) in kendisine iskence ettiğini armstrong’a söylediği zaman adam sasiriyor. niye iskence etti hemde siyahi diyor (bobby de siyahi) bobby ise “burası güney artik siyahilere iskence edenler yine siyahi böylece dengeyi koruyorlar” gibi son derece mantıklı ve ikna edici bir cevap veriyor. ben bu cevaptan sonra bobby’e guvendim arkadas. bence film katilin kimliği ile şok edicek diye dusundum ama maalesef sonu klişe oldu. bobby gercekten katil cikti.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"just cause" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim