kadınlar kendi cinslerini ve kendi benliklerini erkeklere göre daha değerli bulup, kendilerini ağırdan satarlar. naz cilve kavramı buradan neşet eder. kız alırken bile bu adaletsiz ritüel davranış kendini ortaya koyar. bence çok saçma, insan insandır. karşim.
devamını gör...
değerliler zaten . sabıka kaydı olmayan , çevresine zarar vermeyen , yıkıcı değil yapıcı olan herkes cinsiyet fark etmeksizin değerlidir.
devamını gör...
kendini değerli görmek nasıl kötü bir özellik olabilir anlamadım. kendinizi sevin. tüm homo sapiensler için geçerli bir tavsiyedir.
devamını gör...
aslında erkeklerin kadına namahrem etiketini yapıştırmasından dolayı, kendi ayaklarına sıkması olayıdır. buradan kastım değerli hissetmek değil herkes böyle hissetmeli zaten. ulaşılması güç, küçük dağları ben yarattım gerisini siz halledin tavırlarını takınmaları... var böyle bir şey inkâr edemeyiz.
devamını gör...
bereket kadınlar bu ülkedeki potansiyeli keşfedemediler daha. *

-ama nasıl ironiliyorum bi görsen.
devamını gör...
ağırdan satmak nasıl bir ifadedir? niye kendini pazarlama gibi bir amaç belirlesin işte sen kendini daha doğru düzgün ifade edemeyip iki kelimeyi bir araya getiremediğin için karşına gelen kadınlar belki kendilerini bu yüzden daha zeki ve değerli hissediyordur.
devamını gör...
ben ne kadar değerli bakarsam o kadar değerlidir, kendine istediği kadar değer biçsin. aynı şekilde bende kendime ne kadar değer biçsem anlamsız, onun gözünde belirlediği değer kadarım. naz, cilve konusu ise tamamen ilkel olarak kazanılmış bir davranıştır.
devamını gör...
"bunu bir de sabah akşam dayak yiyen kadınlara sormak gerek" düşüncesine yol açan iddia.

normal şartlarda sadece kadınlar değil, herkes değerli hissetmek ister. bunu anormal ya da psikolojik bir rahatsızlık gibi ele almanın anlamı yok. normal bir şey bu. birlikte olduğunuz kişinin de size bunu hissettirecek gibi davranmasını istersiniz elbette. "şununla evleneyim de bana pislik muamelesi yapsın" demezsiniz, akıl sağlığınız yerindeyse.

adet, gelenek, görenek... bunlar kadına değerli gibi hissetirmez. ettirse de uzun sürmez. "kız alırken kendini gösteren adaletsiz ritüeller" kısa sürer. sonra gelsin o kızı tepesi atınca dövmeler, kıza tüm sülalenin hizmetçiliğini yaptırmalar, sürekli çocuk doğurtmalar... şu ülkedeki çoğu evliliğin sonu bu. bırakın da kısacık da olsa değerli hissetsin böyle yaşayan kadınlar. keşke elimizden gelse de hepsine ömür boyu değerli olduklarını hissetirebilsek. bunu biz çözemeyiz, eğitim sistemi çözer ancak.

normal evliliği olanlara gelince... onların da zaten "bana bak, seni istemeye geldiğimizde değerli hissettin. şimdi sıra bende" gibi bir hesabı olamaz. onlar olması gerektiği gibi, karşılıklı şekilde değerli hissettirir zaten.

özetle, tartışılması bile abes bir konu bu bence. biraz rahat mı bıraksanız artık diğer insanları da kendinizi de?
devamını gör...
başlık engelleme butonu acilen gelmeli
devamını gör...
sadece iyi kadınların değil, iyi erkeklerin de kendilerini değerli hissetmeleri gerekli.
devamını gör...
türkiye de mi? diye düşündüren başlık. öldürmeyin, dokunmayın da değer vermeseniz de olur.
devamını gör...
21. yüzyıl türkiye'si belki de kadınların en değersiz hissettiği yerdir. hatırlattığım için kusuruma bakın, dün gibi hissettirse de daha bir buçuk yıl önce bir kadının acı acı ''ölmek istemiyorum'' sözlerine şahit olduk. o zaman herkes klavye başında ayaklanmıştı, şimdi ise gelinmiş burada ''kendilerini ağırdan satıyorlar'' gibi cümleler kuruluyor. üzgünüm ama böyle bir şeye zaman kalmıyor çünkü kadınlar öldürülüyor!

eğer kadınlar kendilerini çok değerli hissediyorsa, yani bunu 21. yüzyılda başarabiliyorsa, lütfen öyle hissetmeye devam etsinler. tüm tebriklerim ve desteklerim onlara olacaktır.
devamını gör...
erkekler sayesinde değerli hissediyorlar.
devamını gör...
insanlar kendini değerli zaten hissetmelidir. fakat değerin fazlasını abartisini vermek karşıdakinin saçmalamasina sebep olur. erkeklerin kadınlara haddinden çok fazla değer yüklemesi onların biraz havalanmasina ve kendini yüksek görmesine başlamasıdır.
devamını gör...
yahu anlayın artık hiçbir kriter gözetmeksizin her kadına trene bakan öküz gibi bakarsanız her şeyi hissederler. ha değerlidirler zaten o ayrı da bu söylediğim yazarın bahsettiği naz niyaz olayı.
devamını gör...
"erkekler aşka hemen yanaşırken, kadınların hemen yanaşmaması" buna örnek olabilir. "yok bir biraz düşüneyim, bu gece cevap veririm." tarzındaki yaklaşımları özdeğerlerini gösteriyor işte. kötü bir şey demiyorum ama öyleler yani. bu çok açık. "senden hoşlanıyorum." diyorsun. "ben de senden hoşlanıyorum." demiyor. seni tanıdığı halde bunu yapmıyor. güvenmiyor desek, erkek de ona güvenmiyor,sonuçta. tanımadığı insanlar söz konusu ise tamam haklılar. eyvallah. ama yani ne olduğunu bildiğin insanlara karşı bu tür hareketler göstermek bence kendini beğenmişliktir.
devamını gör...
umarım herkes kendini böyle hissettiren birini veya kendi içindeki sebebini bulur. aksi halde beş para etmeyecek kişilerden bunu dilenmeye başlarsınız. varlığınızı sorgular, kendinizden nefret edersiniz. ne gerek var?
devamını gör...
herkes böyle hissetse, öz sevgisi artsa keşke.
devamını gör...
takdir edilmesi gereken bir durumdur. toplum baskısına rağmen, cinsiyet rollerine rağmen, korku içinde yaşamamıza rağmen kendini hala değerli hissedebilen kadın takdiri hak eder.
devamını gör...
ben hissetmiyorum, hatta öldürülmemek için 6 aydır dışarı bile çıkmıyorum.
ne zaman firar etmiş bir katil göğsüme bıçak saplayacak ve hayatım gözlerimden film gibi akacak diye bekliyorum.
ne yalan söyleyeyim kadın olmaktan üzülüyorum artık.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kadınların kendilerini çok değerli hissetmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim