bence 5'ten fazla olmamalı. yani çiftlerden biri 60 yaşına geldiğinde diğeri de 55 yaşında olmalı ki birbirlerine yük gözüyle bakmasınlar. yaş aralığı arttıkça küçük olan büyük olana yük gözüyle bakmaya başlayabiliyor. bu da evde çeşitli huzursuzluklara sebebiyet verebiliyor.
devamını gör...
arada sevgi, saygı ve güvenin olduğu yaş aralığıdır. eğer bu üçlüyü bir araya getirebildiyseniz rakamsal olarak 1 de olabilir 5 de 20 de 30 da. rakamsal olarak yaşların zerre önemi yoktur bence. ama bu üçünü bir araya getiremediyseniz sorunu başka şeylerde arayabilirsiniz. aranızdaki her fark bir sorunmuş gibi gelebilir.
devamını gör...
aynı yaşta olması sıkıntı olma ihtimâlini artırıyor. bu benim gözlemim. tabi ki insanların kalpleri eşleştiyse diğerlerine *** yemek düşer.
ancak kadınların en az 7-8 yaş küçük olması daha iyi oluyor. çünkü erkekler daha geç olgunlaşıyor.
devamını gör...
eğer birlikte yaşlanıp birbirlerine yakın zamanda dünyaya veda niyeti varsa, istatistiksel olarak kadının 5-7 yaş büyük olması gerekir. sosyolojik olarak en ideal olanı çiftlerin aynı yaşta olmasıdır kanımca. ülkemizde coğrafi olarak batıdan doğuya doğru ilerledikçe "genel olarak" yaş farkı erkeğin tarafına artmakta. buradan ekonomik ve sosyolojik sonuç da çıkarılabilir. ya da ne biliyim sadece denk gelmiştir.
devamını gör...
erkek, ölünceye kadar erkektir. kadın, en fazla 50 yaşına kadar kadındır. sonra " kocamın gözü dışarıda" falan demeyesiniz!

gelen sosyal akımları geç kardeşim. fıtrata ve insanın yapısına bak.
devamını gör...
kadın için erkeğin en az 7 yaş genç olması iyidir. yaşlanınca adamın bakacak enerjisi olur. bakımevine beraber giderler. kimse geride kalmaz.
devamını gör...
7 yıl aralıktan bildiriyorum, erkekler geç olgunlaşan canlılar.(istisnalar kaideyi bozmaz) o yüzden genellikle kadınlar yaşca büyük olan erkeklerden yana kullanıyor tercihlerini.

ama aşk kural tanımaz sevgili yazarlar.. aşk bambaşka birşeydir.. yaşa,başa hatta aradaki olumsuzluklara bile bakmaz, görmez. göstermez.. 8 yıllık evliyim hala mesaj gelince kalbimin atışı hızlanıyor. 8 yıl bakın artık "eve ekmek soğan alır mısın?" deme yılı. ve diyoruz da. ama heyecan, duyduğun ilgi "soğan alır mısın?" derken azalmıyor.. her sabah yastıktaki kokusulya uyansan dahi içini gıdıklıyor..

2.980 gündür birlikte olduğunuz yer yer fikir olarak ters düştüğünüz bir insanı mıncırıp, göğsünüze basma hissi hala nasıl geçmez aklım almıyor. kalbim taşıyor mesela iş çıkışı buluşmak için beklerken. bizim 2 insan yavrumuz var evde bakın yarı benden yarı ondan genlerle donanmış iki yavru insan ama mesajını okuduktan sonra hala salak salak gülümserken buluyorum kendimi.

annemlerden almaya gelirken mesela ayrı bir özeniyorum babamın bir kaç kez "görende kocası değil sanacak" diye dalga geçmişliği bile var ama bilmiyor ki eşim de her gelişinde en sevdiğim parfümüyle gelir.. sekmez yani. ha ilerde ne olur ne yaşanır bilmek zor her şey insan için bu dünyada.. bir bakmışız yollar ayrılmış olur başka hayatlarda kalırız bir bakmışız 70'ne merdiven dayayan tontiş bir çift.. bu duyguları hangi yaş aralığında yaşarım diye bir sekme yok malesef hayatta.. piyango kime çıktıysa ki bu senden 7 yaş küçük ya da 7 yaş büyük bir partner olabilir..

toparlayacak olursak 10-12 yaş bandını aşmamak belki fizyolojik olarak eşit şartlarda yaş almak için iyi bir sebep olabilir.. onun dışında gönül kimi severse eşin o oluyor.. ve gönül asla yaşa bakmıyor.. kesin bilgi, yayalım..
devamını gör...
bir üstte ki tanım o kadar sıcak ve içten yazılmış ki mutlu ve huzurlu yuvasının daim olması için dua ettim.

tanıma gelirsek kalpler bilir efendim.
arada çok ya da az yaş farkı olan insanlar tanıdım hepsini birbirine bağlayan gözlerinden akan sevgiydi.
sevin sevilin yaşı boşverin derim.
devamını gör...
çok ihtiyacım olan başlıktır.

kendimden 12 yaş küçük birisine çok saf duygular besliyorum. toplum hor görmezse evlenmek istiyorum ama olur mu olmaz mı çok kararsızım.
devamını gör...
ne güzel fantezileriniz varmış partnerin yaşıyla alakalı hepsini ilgiyle okudum desem yalan olur, hiçbirini okumadım.

ben eşimle aynı yaştayım, keşke bu başlık ben evlenmeden önce açılmış olsaydı. bu hataya düşmezdim, 20 lerinde bir çıtır alırdım mis gibi.
devamını gör...
ideali yoktur, herkesin ruhu yaşına göre daha olgun veya toy olabilir. baktınız ezelden beri berabermişsiniz gibi anlaşıyorsunuz, ömür geçer bu insanla eminsiniz bitti gitti. ilişkiniz süper her şey on numero, sana ölüyorum ama evlenebilmemiz için gerekli ideal yaş farkına sahip değiliz aşkıperipellam mı diceksiniz?
devamını gör...
kadın<erkek formülünü sağlamak şartı ile 2-4 yaş aralığı ideâldir.
devamını gör...
cevabı boş küme olan sorudur.

iki tarafın da reşit olduğu durumlarda yaş sadece sayılardan ibarettir lakin çok fazla yaş farkı da yaşanan ilişkide bazı sıkıntılara sebebiyet verebilir.
devamını gör...
kişilerin olgunluk durumuna göre ve hangi yaşlarda olduklarına göre değişir. tabi ki reşit bireyleri esas alarak konuşuyorum.

benim için 5-6 yaş idealdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"karı koca arasındaki ideal yaş aralığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim