geçen günler boyunca sık sık adının zikrini daha çok daha çok ve daha çok duyduğumuz bir milletin, ülkemizde belirli kurumları, kuruluşları ,arsaları ve yatırımları alması sonucu vatandaşın hissettiği duygu.(aslında bir gerçek malesef)
devamını gör...
katar deyince tren anlayan ve bön bön bakan insanların asla hissedemeyeceği durum. hoş katar deyince benim aklıma tahmine müsait kişi(ler) geliyor. tevfik fikret’in anısına şunu paylaşayım: --- alıntı ---

han-ı yağma

bu sofracık, efendiler – ki iltikaama muntazır huzurunuzda titriyor – bu milletin hayatıdır; bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır! fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır… yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir? bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir! bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir… yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray, bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay; bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay… yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar gurur-ı ihtişamı var, sürur-ı intikaamı var. bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar. sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar… yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini… yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak! yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak! bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak, atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak… yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

--- alıntı ---
devamını gör...
bugün yani 26 kasım 2020 günü istanbul borsası'nın da %10'unu satın aldıkları durum .
devamını gör...
aslında bağıra bağıra gelen kaçınılmaz bir sondu ve bu sona doğru hepimiz hipnotize olmuş gibi gittik.
ümmetçilik adı altında bir devletin canına okundu ve saçma salak tv programları yüzünden kimse "ne yapıyorsunuz" diyemedi ( belli bir azınlık vardı aslında ne yapıyorsunuz diyen ama onlarda üslup yüzünden ayrı gayrı kaldılar)
aslında bu bir his değil aksine bu bir gerçek ülkemiz 2 milyon nüfusu olan katarlılara peşkeş çekildi! 10 yıl, 20 yıl idare ederiz ama ileride meclise katarlı, suriyeli vekiller girdiğinde, tavşan gibi üreyip çoğunluk sağladıklarında ülke içinde iç çatışmalar falan alıp başını gidecek ve hepsinden daha ağırı bu ülkenin varoşlarında ülke vatandaşları yaşarken en merkezi, en güzel yerlerinde katarlılar yaşayacak ve biz onlara hizmet eden köleler olacağız.
dedelerimizin kanıyla kazandığı toprakları elimizdeki iphone telefonlar pahalı diyerek dolar düşsün diye sattırdık şimdide bakıyoruz.
devamını gör...
alıştıra alıştıra gelmeleridir ulkedeki futboldan ihalelere,şirketlerden,bankalara en sonunda borsa olayıda iyi kabak tadı verdi. bize de sadece haberleri okuyup mirildanmak düşüyor yazık çok yazık.
devamını gör...
bugin iş yerinde bunu muhabbeti döndü. hatta bir arkadaş, iyi işte ferrariye falan bineriz dedi katar olursak. yani bu devletin politikaları arkadaş muhabbetini de sulandırmaya başladı.
devamını gör...
bir paranoyanın ön izlemesi.
devamını gör...
hissikablelvuku.
devamını gör...
yavaş mı yavaş?
devamını gör...
reis bir khk ile katarlilari çölüne dindurebilecegi için çok da umursamadigim olay.
devamını gör...
his değil hakikat. özellikle kanal istanbulu duyduğum an başıma ağrı saplanıyor umarım bizleri de köle/cariye olarak satmaz
devamını gör...
bir his değil bir gerçektir. buradanve buradan bakabilirsiniz.

yabancı yatırım iyidir hoştur, ülkemize getirileri vardır. fakat bu artık ileri bir seviye ve hiç iç açıcı değil.
devamını gör...
gayet hızlı oldu.. ne gireni ne çıkanı anladık!?!?
devamını gör...
bir gün evde otururken kapı çalacak ve bir katarlı elindeki tapuyu gösterip yallah habibi yallah diyecek diye hissediyorum.
devamını gör...
cins ırk fark etmez her şeyi satın alan paradır. ve para kimdeyse güçlü olan odur.
devamını gör...
his değil maalesef gerçektir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
zaten almıyorlar mı?
devamını gör...
yolun bundan sonrasına katarlarla devam edeceğiz.
devamını gör...
sen istanbul a ilk kez gelen erzurumlu nun hamam fıkrasını bilir misin ?
erzurumlu dostlar alınmasın. fıkra bu şekil.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"katarlıların ülkeyi yavaş yavaş satın aldığı hissi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim