meziyet ister. öyle kolay değildir çoğunluğa kendini sevdirmek, gönüllere taht kurmak.
ciddi gözlem ve analiz ister. acı sevene acıyla tatlı sevene tatlıyla gidersin. çoğu zaman kendinden feragat edersin. kimisi sana dansöz der kimisi akıllı. herkes bir şeyler söyler ama senin yine de yoluna bakman gerekir.
özellikle iş yerleri gibi survivorın hasının yaşandığı mekanlarda çok işe yarayan bir durumdur.

müdüre kendini sevdir az azar işit, belki bi de zam.
çalışma arkadaşlarına kendini sevdir işin kolaylıkla hallolsun.
çaycıya kendini sevdir iyi demlennmiş saatinde çayını iç.
güvenliğe kendini sevdir otoparkta yer ayırt.
komşun gülnur teyzeye kendini sevdir köyden getirdiği üç beşi şeyi sana da ikram etsin.

ama dediğim gibi zordur bu. emek ister. çoğu zaman miden bulanır. zamanla alışılır. mide krampları geçer.
sahteliği hoş geldin yolcu..
devamını gör...
hele ki sevdiğin insana kendini sevdirmek istiyorsan bunun kadar zor bir olay yoktur.
kendin olmaktan çıkman lazım. başkası olman lazım.
başkası olduğun vakit asıl o zaman anlarsın
o seni değil başkasını seviyor.
devamını gör...
güzelseniz zaten siz istemeseniz de herkes sizi sever.
değilseniz , zor.
sevmeyi geçtim insanlar sizi sevmek bile istemez!
gözünüzün içine bile bakmazlar. bir yaştan sonra da insan yoruluyor ve bırakıyor sevilmek istemeyi. dünyaya bir kere geliyorsun onda da çirkinsin. ne büyük haksızlık! ne büyük aptallık.
artık sevilmek istemeyenleri sevin. çünkü onlar bir yerde hep yalnız ağlarlar.
devamını gör...
çaba harcanmaması gereken durum. herkesin sizi sevmesine gerek yok üstelik. zaten ne kadar çabalarsanız çabalayın herkes sizi sevmez. hem sevmesin zaten. düşünsene herkese kendini sevdirmişsin. bir anlamın kalmaz.
devamını gör...
hayat akışında spontane gerçekleşmesi gereken saygı ve sevgi mevzusunun içine zorlamanın karışması durumu.

girdiği ortamda bir süre geçirdikten sonra anket hazırlayıp beni sevdiniz mi demeyi kabullenemeyen sevgisiz bünye, sevilmek istediği kişi/kişilere hediye almak, onlarla fazladan vakit geçirmeye çalışmak hatta onlar için çeşitli organizasyonlar düzenleme kısmında başrol oynamak gibi yazarken tuhaf gelen ancak şahit olurken üzerine fazladan dramatizmin ve şaşkınlığın eklendiği aktivitelere girişebiliyor.

kendini bir ortama zorla implante etme çaresizliğine kişiyi itenlere mi yoksa o hislere gark olacak kadar düşmüş iken alengirli işlere girmekten çekinmeyen kişinin kendisine mi buğzetsem uzaktan bilemiyorum. en iyisi, bu dramatizm işine geldiği ve bu durumu lehine çevirip kukla oynatmaya çeviren uyanıkların arasına bir şekilde karışmış olma gafletine düşmüş kendime buğzedeceğim.

yine suçlu çıktım, tuhaf.
devamını gör...
cok buyuk asklar yaratandır.

ben son senelerde bir aydınlanma yasadım:
-hayatımın askı dedigim kisinin de benim hayatımın askı olduguna inanması gerekir. aksi takdirde o benim hayatımın askı degildir.

bu mantıgı kendimce bulup oturttugumdan beri giden kimse icin acı cekmiyorum.
sayet ben birini cok seviyorsam, onun da beni cok sevmesi lazım. yoksa anlamı yok. vasat olur. tadsız olur.

iki kedim var. teki dunya yakısıklısı. acık gri. mavis mavis gozleri var. boyle akıllı, uslu bir kucak kedisi. ben en baslarda onu daha cok seviyordum. ama sonra siyah beyaz smokin kedisi olan diger kedim sık sık gelip beni koklamaya basladı, koltukta uzanırken gelip yanıma uzanmaya basladı. kalbimin pıt pıtları pıt pıt olmaya basladı. kendini cok sevdirdi essek:) simdi mesela hangi kedini daha cok seviyorsun diye sor. inanın cevabı bilmiyorum.

kendini sevdiren insan her zaman kalpte bas koseye oturur.
ve birinin hayatımın askı olması icin sevdigim kadar sevilmem gerekir.
devamını gör...
aşk meşk harici insan ilişkilerinde kendini sevdirmeye uğraşan kişi yalaktır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kendini sevdirmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim