edebiyat / çizgi-roman
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

kıç tekmeleme gibi bir tercümeyi anımsatsa da anlamı mükemmel/efsanevi/harika anlamında olan laf olup marvel comics tarafından yayınlanmış ve spider man-x-men-fantastic four gibi marvel çizgiromanlarının sadece çizgiroman/film olduğu bir sıradan dünyada geçen bir çizgiromandır. dave isminde geek bir çocuğun süper kahraman olmaya özenmesi ve satın aldığı veya da diktiği yeşil ninjamsı kostümüyle ve de sopalarıyla süper kahramanlık yapmaya çalışıp sokak serserileriyle kapışıp onlardan dayak yemesini anlatır. yani başlangıcı böyledir sonra hit girl isminde bebeliğinden eğitimli bir ninja kızla babası big daddy olaya girerler ve dave'i birçok beladan kurtarırlar. dave kendine red mist isminde gizemli bir ortak edinir ancak ondan çok boktan bişey çıkar ve zaman içerisinde arch nemesisi olur.

vol 1 vol 2 vol 3 diye devam etmiş bu çizgiromanın vol 2'sinde esas olaylar büyümekte olup new york'ta herkes süper kahraman olmaya başlayınca dave'in de süper kahraman olan kankaları battle guy ve ass kicker hep beraber justice forever ismindeki kahraman takımına katılırlar. öte yandan bir zamanlar red mist olan motherfuckerda kendi super villain takımını kurar ve şehir kaos ortamına döner.

herhalde filmi * yapılması üzerine tasarlanmış ilk çizgiroman olup, muhakkak 3.filmi iptal edilince vol 3'te iyicene heyecanı kaçan aynı zamanda mark millar'ın diğer çizgiromanlarıyla aynı evrende veya gene o evrende film olarak geçmekte olduğu anlaşılan yapımları da en son sayısında gözükür.


bir teoriye göre de dave esasında daha maceranın en başlarında sokak serserileri tarafından bıçaklanınca komaya girmiş ve hep öyle kalmış yani çizgiromanın geri kalan kısmı onun kafasındaymış bu da son sayısının son karelerinde bir iki detayla belli edilmiştir.

seneler sonra gene mark millar ve çizimleri biraz irrite eden john romita jr. kick ass'i zenci bir savaş emeklisi kadın olarak geri getirmişlerdir ancak hikayesi hiç mi hiç ilgi çekici değildir ancak orijinal hit girl ile kapışmışlığı biraz belki ilgi çekmiştir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kick ass" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim