kişinin kendi hakkında temel bilgilerinin bulunduğu, yaptığı işlerin ve deneyimlerini yer aldığı kişisel bir siteyi kurmasıdır.
özellille böyle devirde kişisel markalaşma adına gerekli bir adım olduğunu düşünüyorum. bence çok istisna mesela grupları hariç her meslekten/ işten insan kendi kişisel sitesini açmalı.
şöyleki uzaktan gözlem ve düşüncelerime göre eğer yüksek yerlerde tanıdık yoksa, aynı zamanda aileden ve yakın çevreden de zengin birileride yoksa ben şunu anladım ki bu hayatta bir konuma gelmek çok zor.
buralara gelmenin en iyi yolu ise kendini bir şekilde gösterebilmek, bununda en iyi yolu doğru bir çevre ve iletişim gücünden geçiyor.
bu noktada görece yüksek konumlardaki insanlarla network kurmak için kişisel markalaşma çok önemli.
tabii bununla birlikte alt tabakadan itibaren içinde bulunulan sektöre ve insanlara ismini güzelce duyurmak, insanlarla iletişimini güçlü tutup oradaki bağlantılarla daha üst konumdakilerle iletişim şansını elde etmek lazım.
söz konusu bu sadece fiziki olarak sınırlı kalmamalı, özellikle günümüzde dijital alanda da varolabilmek ve tanınmak çok önemli. bunu kimileri şerefini, kimileri bedenini vs satarak gerçekleştiriyor.
benim bahsettiğim olay bu değil, tamamen yaptığı işlerle ve kalitesiyle öne çıkan insanlar benim bahsettiğim. bunlarda zamanında sıradan insanlardı ama sosyal medyayı etkili kullanmları, doğru reklamlarla hedef kitleyi toplamaları vs işlerle potansiyel bir müşteri kitlesi ve ün elde ettiler.
buda daha üst kurumlardan ya da kişilerden iş/sponsorluk/iş birlikleri almalarına yol açıyor. daha sonra zincirleme olarak devamı geliyor ve maddi olarak güzel bir konuma ulaşıyor bu insanlar. mesela aynı zamanda kartvizit bastırmayı düşünüyorum ileride belli bir noktaya ulaştığımda, şayet sizin kendinize verdiğiniz imaj bazen yaptığınız işten bile önemlidir. mesela şu an her sektörde hak ettiği konumda olmayan, normalde mükemmel işler yapan ama hala yerinde sayanlar vardır. işte bunların büyük çoğunluğu işe aşırı odaklanmaktan dolayı kendini satmayı beceremeyen, fazla mütevazi insanlardır. bu nedenle şirketlerde üst mevkilerde bu tipler değil, daha az iş yapmasına rağmen daha üst konumda bulunan insanlar olur.
açıkçası bunlar teorik gözlemlerim, pratik olarak iş dünyasında yer almadım, belki de dediklerimin çoğu hatalı varsayımlardır, sadece öyle yazasım geldi.
devamını gör...
zamanında açtım yaptım, eğlendim de ama zaman istiyor sadece açmakla kalmıyor, ilgi de istiyor kişisel web sitesi.

host alarak başlarsan; ilk başlarda eğlenceli oluyor. ilk 1 sene eğlenceli gidiyor. sonra yavaş yavaş bir soğuma geliyor. yenilikleri takip etmek adına yeni yazılımlara ayak uydurmak için sürekli updateleri yapmak gerekiyor, haftalık ya da aylık yedek almak gerekiyor. host ve domain süresini takip etmek, akıştaki düzenin devamı için uygulamaların düzenli takibini sağlamak gerekiyor. yapılan updateler tam uyum sağlamadığı zaman temada değişiklikler ya da o uygulamanın yerine alternatif uygulamalar bulmaya çalışmak, sitenin son ziyaretçiye hitap etmesi için tasarımının ve okunabilirliğinin güzel seçilmesi vb. gibi detaylı uğraşlar gerektiriyor.

host, domain ile uğraşamam derseniz hazır blog servisleri üzerinden gideceğim derseniz; zibilyon tane reklamlı blog sitesi var (ücret ödeyince reklam kalkıyor ama para verince host almak daha mantıklı oluyor), aç bir tanesini keyfine bak. ücretsiz blog kullanırsan host, domain kiralayıp, üzerine bir de ücretli ve ücretsiz tema vb. gibi sorumlulukların olmaz. genelde her şeyi hazırdır, önceden belirlenen temaları kullanıp, yoluna bakarsın.
devamını gör...
-- kamu spotu on--

yazılarınızda paragraf kullanmanın okunmasına yüzde 65.6 olumlu etki sağlayacağının farkında mısınız?

-- kamu spotu off --
devamını gör...
90larin sonu, 2000lerin başı inanılmaz havalı bir şey değil miydi ya bu?
devamını gör...
duruma göre değişen olay. bence gereksiz. günümüzde sosyal medya platformları youtube, instagram ile sınırlı değil.

3d çalışmalarınızı paylaşabileceğiniz sketchfab var. üstelik çalışmalarınızı ticari olarak satabiliyorsunuz.

grafik çalışmalar için behance var.

yazılımcılar için github ve adını hatırlamadığım bir forum sitesi var. yazılım dünyasının işverenleri bu forum sitesindeki puanınıza bakabiliyormuş. ne kadar çok diğer yazılımcılara yardımınız dokunursa o kadar puanınız artıyormuş.

kişisel web siteleri yine de mesela bir mimara yakışır. fakat artık koca koca firmalar bile sosyal medya ile iletişim kuruyor. iletişme şekillerimiz değişti. aslında sosyal medyadan dolayı adını hatırlamadığım adamın biri ölü internet diye bir teori ortaya atmıştı. müzik için spotify, video için youtube, resim için instagram ve twitter, tiktok gibi birkaç sosyal medya haricinde 90'lar ya da 2000'ler gibi yoğun kullanmıyoruz web sitelerini. ha portfoyünü, referanslarını falan sergilemek için olamaz mı? neden olmasın. sadece fazla bel bağlanacak ya da önemsenecek veya networkün bel kemiği olmaktan çıktı kişisel web siteleri.
devamını gör...
kendinizi satmanız gerekn bir iş yapıyorsanız bu tamamen şart olan bişeydir. genellikle bilişim sektöründe bir mesleğiniz varsa hele kendinizi en iyi gösterebileceğiniz yer burası olur. aynı şekilde orospuların da bir kişisel web sitesi bulunmasında bir fayda vardır.
devamını gör...
zamaninda yapmistim. blogspot. hainler bakmayinca kapamistim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kişisel web sitesi açmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim