(bkz: çavdar tarlasında çocuklar)

salinger'in yazdığı bu eser, bizim de günlük hayatımız içinde karşılaştığımız ve yüksek sesle dile getiremediğimiz, insanların birbirlerine olan sahtekar, yapmacık, iki yüzlü davranışlarına, hiçbir nedeni olmayan şişkin egolarını sürekli tatmin etme uğraşlarına, saçma sapan üstünlük çabalarına, aslında çok belli olan ama fark ettirmeden birilerini kullanmaya çalışmalarına ve küçük çıkarlar peşinde koşan tutumlarına bir isyan niteliği taşır.
devamını gör...
(bkz: sefiller) (bkz: sineklerin tanrısı)
devamını gör...
karar vermek zor gibi ama artık hayatta olmayan yaşar kemal ve muzaffer izgü'nün adıma imzalamış oldukları kitapları çok kıymetli
devamını gör...
"en" kıymetli diye sınıflandıramam ama 1968 basım "nazım hikmet'in kemal tahir'e mektupları" isimli kitap diğerlerinden ayrı bir yerde duruyor. tabii bir de ilk kitapların eski basımları var. ilk tarihi roman ilk psikolojik roman denemesi gibi. 1948'den kalan kitap örneğin nasıl gözüm gibi bakmam?
devamını gör...
buna nasıl cevap verilirki evlat ayırmak gibi bir şey
devamını gör...
kendime ait olan 3 kitabımdır. bencillik böyle bir şey işte.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
mustafa kemal atatürk - nutuk.
devamını gör...
kimi için basım yılı, kimi için eserin içeriği, kimi için yazarın imzası ya da kitabın belirli bir anısı, kitabı en kıymetli haline getirebilir.

ancak benim en kıymetli kitabım sanırım, ortaokuldayken, kıt kanaat paramla biriktirip, yağmurdan ıslandığı için korsan kitap tezgahında diğer kitaplardan ucuza satılan yüzüklerin efendisi - yüzük kardeşliği kitabımdır.

hayatımda bu kadar yer tutan, bu kadar çok sevdiğim ve her şeyi ile kıymetli olan eserin bir parçasını daha çocukken harçlıklarımla almış olmak, o güzel günlere geri götürüyor beni.
devamını gör...
annelerin evlat ayıramam demesi gibi bişey oldu bu.yada küçükken yaşlı teyzelerin bize annenmi yoksa babanmı demesi gibi.
devamını gör...
kitaplığımız da takriben 600 civarı kitabımız vardır.500 küsürü benim için kıymetlidir.kıymetli olmayanları kitaplığıma koymam.koymuşsam yanlışlıkla koymuşumdur shhshssh
devamını gör...
14 ciltten oluşan zaman çarkı serimdir. hem maddi hem de manevi anlamda değeri çoktur.

gerçi şu an piyasada ayn rand a ait kitaplar yokmuş sanırım onlarda maddi olarak baya kıymet görüyorlar.
devamını gör...
evlatlarımı ayırmam ben.
devamını gör...
hediye olarak gelen imzalı kitaplarımdır..
devamını gör...
harry potter kitap serim tabikii :))
devamını gör...
tek bir kitap söyleyemem ama klasik eserler benim için çok kıymetli.
devamını gör...
mesut olmak sanatı isimli, 1957 basımı kitaptır.

aklımdaki birkaç kitabı almak için gittiğim sahafta, kasanın hemen yanındaki rafta diğer kitaplardan biraz uzakta duruyordu. boyutu normalden çok küçük, incecik bir cep kitabı işte. yaşını belli eden solgun kırmızısı, kapağındaki kırışıklıklar öyle hoştu ki beni kendine çekti.

eve gittiğimde fark ettim ki içine küçük notlar alınmış, bazı cümlelerin titrek ellerle altı çizilmiş. hemen okumaya başladım. ama kitaba duyduğum meraktan ziyade benden önceki okurunu tanımak istiyordum.

kitabın ona umut vermesini istiyordu. birçok pişmanlığı vardı ama en belirgin olanı zamanında çocuklarına karşı tutumuydu. bir de mutluluğun yeterince hakkını veremediği için üzülüyordu. kitabın sonlarına doğru bu fikre daha da tutunduğunu görmek mümkün. "mutlu olmak meğer ne kolaymış, kendimden esirgemişim." dediğine eminim.

kim bilir nasıl bir yaşamı olmuştu? özür dileme fırsatı olmuş muydu? dilerim olmuştur.
devamını gör...
yky basım aylak adam.
devamını gör...
sezgin kaymaz'ın imzalı kitapları. bir de john fante külliyatı .
devamını gör...
jean jacques rousseau - émile

şiddetle herkese tavsiye ederim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kitaplıktaki en kıymetli kitap" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim