recep tayyip erdoğan'ın artvin'in hopa ilçesinde hayatını kaybeden metin lokumcu'nun ölümünü protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan halkevleri merkez yürütme kurulu üyesi dilşat aktaş hakkında söylemidir. kaynak
devamını gör...
gördükçe sinirlerimin halay çektiği bi başlık. başlığın suçu yok ki anacım söyleyene bakmak lazım. onu da geçtim söyletene dinleyene savunana bakıp.. neyse sakinim. sakinim evet.
devamını gör...
ülkede kadınlara ne kadar değer verildiğini; ilk tanımı yazan yazarın paylaştığı haber linkine tıklayarak görebilirsiniz.
devamını gör...
çok talihsiz bir beyanın ürünüdür bu mevzu.
kültürümüz gereği çocuk olan kadın cinsiyeti mensuplarına kız çocuğu denmektedir. aslında kültürün derinine indiğinizde bunu 'bakire' anlamında değil, çocuk anlamında kullandığımızı görebilirsiniz. bu şekilde kullanıldığında birine kız çocuğu demek bence sorun değildir ama bakireyken kız, değilken kadın ayrımı beni aşırı derecede rahatsız ediyor.
devamını gör...
insandır, erkekler de insanoğlu...
devamını gör...
anandir diyeceğim.. demiyorum..
tanım: gereksiz başlıklar bilmem kaç..
devamını gör...
bu başlığı açmak istemiştim, sonra "neyse" demiştim, madem açılmış yazalım. türk dilinde kız, kanayan gibi bir anlama sahiptir. yani bakireliği bozulmamış, cinsel ilişkiye girerse kanayan, yani henüz "olmamış". o kadınlara çok önem veriyordu dediğiniz türk milletine bir de bu açıdan bakın isterim. türk kültüründe çocuk gelin olmak çok normal bir şey çünkü kadının yaşı ilerledikçe hymen'inin yırtılma ihtimali düşüyor, hymen'i yırtılmayan kadın için de "paketi açılmış ürün" muamelesi yapılıyor. hatta işin içine töre giriyor, kadın muhtemelen öldürülüyor namus temizlemek için. çünkü bir kadının kullanılmamış sıfır ürün olup olmaması onun yaşama hakkından daha önemlidir. çoğu zaman öldüren de öz babası olur törede.

hymen'i pek çok açıdan ele alan bir konferansta dinlemiştim bunu ve iğrenç gelmişti. öyle ki on sekiz yaşını doldurunca kadın demiyoruz, evlendikten sonra kadın diyoruz. çünkü aile evinde yaşayan hala kızdır, yani paketi açılmamıştır. hatta kızıl kelimesinin kökeni de buradan. hatta artık epey bilinir bu, evlenirken babanın gelinin beline kırmızı kurdele bağlaması da buradan. henüz paketi açılmamış buyur damat sen aç ve onu "olmuş" yap demek içindir. çünkü türk kültürü de dümdüz ataerkildir. kadın ancak erkeği olduktan sonra değerlenir. yani "hakanın eşi o kadar değerliydi ki şunu bunu yapıyordu" derken bile hatunun, hakanın eşi olması gerekliliğini vurguluyoruz aslında. çirkin.
devamını gör...
ne kadar boş konular bunlar.
devamını gör...
2 cinsiyet var erkek ve kadın bitti bu kadar. kız ve oğlan olma kavramlarını bizim millet çok farklı anlamlar için kullanıyor o yüzden çocuğada çocuk diyin bitsin gitsin
devamını gör...
konuyu sadece türkiye olarak değerlendirenlerin - üzgünüm ama- kafayı kaldırıp da dünyaya bakmamalarından muzdarip olduğum sorunsal..
her konuda türkiyeyi boklamaya alışmışların fransa'da bile daha düne kadar matmazel / madame farkından dolayı yürüyüşler gösteriler yaptığını bilmemeleri ne acıdır.
sözün özü, kadına verilen değer coğrafya, inanç vs ile alakalı değil maalesef..
devamını gör...
en güzeli ve olması gerekeni bağyandır.
devamını gör...
ikisi de kullanılır etimolojik anlamda baktığınızda. 'kadın' ve 'erkek' kelimeleri cinsiyet belirtmede kullanılır. “ bey” ve “bayan” bir hitap biçimidir. kız 18 yaşın altında ki dişilere denir. “kız çocuk” gibi. eğer cinsiyetten bahsediliyorsa kadınlar ve beyler, erkekler ve bayanlar şeklinde kullanmamalıyız. beyler bayanlar, kadınlar erkekler doğru kullanımdır. ama günümüzde maalesef kız ve bayan kelimesini “bakire” kadınlara da kullanıyorlar. pü size.
devamını gör...
erkek- dişi
kadın- adam
kız- oğlan
bay- bayan

diye gider o. kafanız karışırsa eril karşılığından gidebilirsiniz.
devamını gör...
karı
devamını gör...
her şekilde tek bir cinsiyeti ifade eden bir kavramdır ama kendi içinde nüans farkı vardır. hiç evlenmemiş olanlarına "kız" denir, evlenmiş olanlarına "kadın" denir. en azından daha düne kadar böyle idi ama galiba yeni nesil ile beraber saçma salak popülizm söylemlerle anlam kaymasına mı uğruyor nedir, ne anlıyorlarsa "kızzzz değilll kadınnnnn" gibi bir şeyler görüp duymaya başladım. yani yerli-yabancı fark etmiyor.
devamını gör...
kadın kadındır, kız ba... kadındır o. lakin gördüğüm kadarıyla daha genç ve minyon insanlara kız diye hitap ediliyor. bir de birbirleri arasında samimiyet olan kişiler birbirlerine bu şekilde hitap ediyor. hitap cümlesi olarak aldım ben bunu lakin zaten tanımadığım birisine kadın diye seslenmem sanırım. hanımefendi en doğrusudur diye düşünüyorum. kafam karıştı.
devamını gör...
ya hala mi ya hala mi be 2022 yılındayız ya milattan sonra 2022 hala mi mk
devamını gör...
kesin eminim ikisinden biri.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kız mıdır kadın mıdır sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim